Másnak is reagàlt így a gyereke az idegenekre?
Két éves gyereknél ez még belefér, sokat érhet, változhat még. Ha viszont az óvodába kerülést követően is jelentkezik ez a probléma, és fennál még az ovikezdés után 2-3 hónappal is (netán az óvónőkkel sem beszél), akkor érdemes segítséget érni. Később ebből lesz a szelektív mutizmus, utána tudsz olvasni, hogy mit jelent, ha így nem mond semmit a fogalom.
De sok esély van arra, hogy magától megszűnik majd ez a kislányodnál addig még.
"de kb nem értik az emberek, hogy miért ilyen, de őszintén én sem. Néha-néha màr szabadkozom, hogy otthon nem ilyen"
Pedig egy tök átlagos ekkora gyereknél. Az a ritkább, aki bárhol bárkivel haverkodik ekkora gyerekként. Szabadkozni meg nem kell, nem kell megfelelési kényszeresnek lenni.
1.válaszoló, köszönöm, most hallottam először a szelektív mutizmusról, de utána olvastam és fogok is még részletesebben a későbbiekben.
3.válaszoló, beletaláltál, mert elég durva megfelelési kényszerem van. Egyébként ha làtnám ezt másik gyereknél is, akkor annyira nem izgulnék, de a környezetünkbe csak az én lányomnál làtom ezt. Na meg aztán elkezdik neki mondani: "te rám se nézel?" "Nem válaszolsz?" "Hú, de komoly vagy", "halóóó". Világnak tudnék ezektől menni..
""te rám se nézel?" "Nem válaszolsz?" "Hú, de komoly vagy", "halóóó""
Na EZ a nem normális, ezzel kell foglalkozni.
"Ne haragudj, de ne vegzáld mára gyerekemet!"
Szerintem a gyerekek nagyrésze ilyen. Az én lányom is. Valakivel picit közvetlenebb, de van olyan barátunk, aki annyira nem szimpi neki, hogy ül az ölemben rámcsimpaszkodva végig, ha itt vannak. Olyan is van, akit 5 perccel azután, hogy megérkeztek már rángat be a szobájába játszani. Nem mindenki egyformán szimpi neki, ez van. Én ezt nem látom problémának és szabadkozni sem fogok miatta, se nem próbálom beszédre kényszeríteni. Ő ilyen, majd nyílik.
Engem jobban zavart, hogy gyerekek között is nagyon csendes, megfigyelő, nem tudta mit kezdjen a helyzettel, ezt viszont problémának láttam/látom, mert nehéz lesz így az ovikezdés. Tudatosan elkezdtünk többet gyerektársaságba járni és ebben viszont látok fejlődést, ami tök jó.
Köszi a megnyugtató válaszokat.
5-ös: Hát bennem is biztos van hiba, mert lehet nem a saját gyerekem egészségében kellene elbizonytalanodtam, hanem elküldeni a bús p*csába azokat akik "piszkálják". Csak hát én nem ilyen típus vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!