Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tanácsolnátok nekem?

Mit tanácsolnátok nekem?

Figyelt kérdés
Van egy 2 és fél éves fiam. Sajnos a kezdetektől rossz alvó. Volt egy időszaka amikor ringatva aludt el, volt egy időszaka amikor éjszaka felébredt 11-kor és 4-ig fent volt. Volt olyan hogy nappal csak 20 perceket aludt, volt hogy egész éjszaka rohangált és játszani akart. Mindenre ráfogtam, hogy jön a foga, éhes, szomjas, tele a pelenka. De semmi nem használt. Aztán arra jöttem rá, hogy a fény zavarhatja, egy jó kis sötétítő segített, legalább nappal aludt. De márciustól kb szeptemberig bármikor ébredt nappal estére csak nem akart aludni, másfél órákat altattuk. Jelenleg nem hajlandó nappal aludni, este már beájul az ágyba, de viszont éjszaka ébred. És órákig ide oda képes dobálni magát. Mintha az agya nem hagyná piheni. Most kezd beszélni? Másnál is volt ilyen amikor a gyerek elkezdett beszélni? Neurológushoz járunk, mert szülésnél megakadt, semmi baja nincs. Az alvására azt mondta hogy figyelni fogjuk, de hogy ez normális. Normális az, hogy nappal nem alszik a gyerek akármilyen fáradt? Szerintem nem. Köszönöm ha válaszolsz, mert már kétségbe vagyok esve. Körülöttem mindenkinek már régen végig alussza a gyerek az éjszakát és már lassan én is mennék vissza dolgozni. Szükségem van nekem is az alvásra és hogy nappal mást is csináljak, mert így már nagyon hisztis.

dec. 13. 20:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

#10! Csodás. Szép kilátások. Bocs, hogy off, de kicsinek nálad volt olyan, hogy remegett ordítás közben a fáradtságtól? Én attól félek, hogy valami baja van, mert folyton ez van. Csík szemek, vörös fej és remegve ordít bármeddig. Azt nem értem, alvás nélkül hogy van energiája ennyi ordításhoz.

dec. 16. 00:24
 12/25 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló: nem volt olyan, de szerintem akkor neki fájhat valami. Nekünk 3 hónaposan beindult a fogzás, lehet az bántja vagy a hasa vagy a füle fáj. Ilyen kisbaba ok nélkül nem hiszem hogy ordít.
dec. 16. 14:50
 13/25 anonim ***** válasza:

#12! Tudom, hogy fáj, mert hasfájós is, még nem múlt el teljesen, meg már fogzik is. De sajnos, akkor is, ha "csak" fáradt. Az elejétől ilyen ordítós. Már az első éjjel hozta a csecsemős, mert elvitték, hogy pihenjek, mert 2 napja nem aludtam. De visszahozta, hogy hátha megnyugszik nálam, mert "már mindenkit felkiabált." Amikor kipihent, nagyon nyugodt baba, sokat nevet, nem nyűglődik. Senki nem hisz nekem, mert mindenki olyakor látja és mondják, hogy látszik, milyen nyugodt és kiegyensúlyozott, szerencsém van vele...

dec. 16. 18:40
 14/25 A kérdező kommentje:
Nekem nem volt ordítós, csak tényleg akkor amikor fájt valami neki. Anyatejes vagy tápszeres? Valami ételt kiiktatni, ha anyatejes vagy, vagy tápszer csere. Próbálj ki mindent, lehet azért sem alszik már. Ha meg mindent kipróbáltál, akkor idővel okosabb lesz és elhagyja a sírást. Már nekem sem sír, ha fáj valami vagy kényelmetlen valami neki rögtön jelzi. Eljön ez az időszak is a kicsinél, de nekünk csak 2 éves korában jött el :D De hiába minden jó neki, megfelelő a környezet, tele a poci, minden foga kint és nem akar aludni. Én már kezdem feladni :D
dec. 16. 19:57
 15/25 anonim ***** válasza:
Próbálj kialakítani Vele egy rutint. Először vacsora legyen, utána fürdés, ne legyen túl világos a szobában, olvass mesét neki. Engedd, hogy Ő válasszon, mit akar hallgatni. Csendesedjetek el. Nekünk ezt vált be. Mellettem alszik el, és úgy rakjuk át a saját ágyába.
dec. 29. 23:25
 16/25 A kérdező kommentje:
Rutin az elejétől kezdve van. Minden este fürdetés után megissza a tejét, összebújunk, mesélek neki és utána elcsendesedik, majd semmiből semmi rá 20-30 percre kezdi magát dobálni és így lesz egy órás minimum az altatás.
dec. 30. 17:59
 17/25 anonim ***** válasza:
Szerintem fent tartja magát. A legnagyobb Fiam csinálta ezt kicsinek! Esetleg a tejbe egy kis méz? Vagy citromfű tea? Nála nagyon bevált.
dec. 31. 01:54
 18/25 A kérdező kommentje:
A mézet kipróbálom, bár nem szereti az ízét. A citromfű tea nem vált be, megivott egy pohárral és hiába volt fáradt tőle akkor sem aludt, pedig már szinte félrement a fáradságtól.
dec. 31. 08:26
 19/25 anonim ***** válasza:
Reméljük a méz megoldja a gondot.
dec. 31. 14:10
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem vált be sajnos az sem, sem az hogy később vittem aludni. Tanácstalan vagyok már, semmi nem használ, 1 órát kell minimum matatnia hogy elaludjon. Én meg bámulok a sötétségbe és várom mikor hagyja abba.
dec. 31. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!