Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tanácsolnátok nekem?

Mit tanácsolnátok nekem?

Figyelt kérdés
Van egy 2 és fél éves fiam. Sajnos a kezdetektől rossz alvó. Volt egy időszaka amikor ringatva aludt el, volt egy időszaka amikor éjszaka felébredt 11-kor és 4-ig fent volt. Volt olyan hogy nappal csak 20 perceket aludt, volt hogy egész éjszaka rohangált és játszani akart. Mindenre ráfogtam, hogy jön a foga, éhes, szomjas, tele a pelenka. De semmi nem használt. Aztán arra jöttem rá, hogy a fény zavarhatja, egy jó kis sötétítő segített, legalább nappal aludt. De márciustól kb szeptemberig bármikor ébredt nappal estére csak nem akart aludni, másfél órákat altattuk. Jelenleg nem hajlandó nappal aludni, este már beájul az ágyba, de viszont éjszaka ébred. És órákig ide oda képes dobálni magát. Mintha az agya nem hagyná piheni. Most kezd beszélni? Másnál is volt ilyen amikor a gyerek elkezdett beszélni? Neurológushoz járunk, mert szülésnél megakadt, semmi baja nincs. Az alvására azt mondta hogy figyelni fogjuk, de hogy ez normális. Normális az, hogy nappal nem alszik a gyerek akármilyen fáradt? Szerintem nem. Köszönöm ha válaszolsz, mert már kétségbe vagyok esve. Körülöttem mindenkinek már régen végig alussza a gyerek az éjszakát és már lassan én is mennék vissza dolgozni. Szükségem van nekem is az alvásra és hogy nappal mást is csináljak, mert így már nagyon hisztis.

dec. 13. 20:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
12%

Persze , hogy normalis.

Magyarországon van ez , hogy erőltetik az alvást.

Nyugat Európában lakom , két évesn réges rég nem alszanak már a gyerekek négy évesen meg már iskolások , nemhogy meg aludjanak.

Az enyem sem aludt mar ket evesen nappal, cserebe este héttől reggel 7-8 ig aludt.

Dehát ugye Magyarországon az van , hogy három négy évesn is eroltetikaz alavast, utana meg csodálkoznak, hogy 11 kor is fent van a gyerek éjjel , hát ez az ami nem normális.

dec. 13. 23:03
 2/25 anonim ***** válasza:
Nekem a nagyobb kb 1,5 éves koráig aludt magától nappal. 1,5-től 2 éves koráig egy harc volt, 1-1,5 órát altattam napi szinten, hogy aztán 1 órát aludjon. Elengedtem a nappali alvást, mert kínszenvedés volt. Most 5 éves és az óvodában se alszik. Inkább kivárja a csendespihenő végét.
dec. 13. 23:52
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Lányom se aludt másfél-két éves korától, semmi baja nem lett. Cserébe éjjel jól alud.

Én se és tesóm se aludtunk.

Sztm is túl van tolva ez a márpedig aludni kell. Ha álmos alszik.

dec. 14. 04:52
 4/25 anonim ***** válasza:
62%
Ezzel azért vitatkoznék, "ha álmos, alszik." Az enyém csík szemekkel vörös fejjel, pörgő nyelvvel remegve ordít fulladásig órákon keresztül is. Semmit nem alszik nappal. Nem is értem, hogy van ennyi energiája ordítani nulla alvás mellett. Sajnos, nem tudom a megoldást, még rutintalan vagyok. Az enyém még csak 4hónapos lesz. Csak olyanokat tudok, ami nem működik, de abból rengeteget.
dec. 14. 09:24
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
4 azért egy 4 hónapos más, mint egy másfél-2 éves.
dec. 14. 10:34
 6/25 anonim ***** válasza:
Bocs...a kérdezőé 2 és fél.
dec. 14. 10:35
 7/25 anonim ***** válasza:
46%
#5! Persze, hogy más. Arra írtam, hogyha álmos, alszik. Ez egyik korosztályra se igaz, én is ebbe futottam bele. Azt tanultam, a babák még nem tudják szabályozni, értsd, ha álmos, hiába mondanád, hogy most ne aludjon, kidől és kész. Ellentétben a felnőttel, aki képes késleltetni. Na, ehhez képest k.rva nagy csalódás volt, hogy fordítva se működik. Hiába mondom, hogy aludjon, nem alszik😂De nem csak akkor, ha nem álmos, akkor se ha igen. Soha nem dől ki, csak egyre jobban ordít.
dec. 14. 10:41
 8/25 A kérdező kommentje:
Első hozzászóló: Nekem amióta nem alszik nappal ismét ēbred 10 óra után, amiről már rég leszokott. Nálunk nem az a gond hogy erőltettem az alvást, mert már volt hogy nem aludt és este hamarabb ment aludni és jó volt nekem az is. De hogy nappal nem alszik és 10 után ébred ez itt a baj, hogy még így sem alussza át az éjszakát.
dec. 15. 23:28
 9/25 A kérdező kommentje:
Válaszadók: Itt nem az a gondom konkrétan hogy nappal nem alszik, hanem hogy nappal nem alszik és éjszaka sem alszik. Amióta nem alszik nappal azóta este éjfél előtt már tuti felébred. Nappal meg már olyan fáradt hogy megy félre és mondja is hogy csucsu, veszi a párnáját és amint lefekszik dobálja magát. Felül és ledobja magát egyik irányba, aztán a másikba, beszél és énekel és másfél óráig is képes ezt csinálni. Ma is ez volt, már vörös volt a szeme a fáradságtól, mert éjszaka is 2 órát vergődött. De nappal mégsem aludt semmit, fél 11-kor már ébren is volt este. Ez a gond, hogy ő aludna csak nem tud és amióta nem tud aludni teljesen ki is fordult magából.
dec. 15. 23:40
 10/25 A kérdező kommentje:
Nehezen fogadtam el azt is amikor 4 hönaposan 7 órákat aludt egy nap (természetesen azt sem egy huzamban), de valahogy azon is túl voltam, mert kicsi baba állandóan változik. De 2 és féléves korára reménykedtem hogy picit változik pozitív irányba. Engem aggaszt picit hogy ennyire dobálja magát és a fejét közben nyomja a párnába, a fenekét meg az égnek. Másnak is csinálja ezt? Ēs ha igen, elalszik a gyerek? Mert az enyém nem...
dec. 15. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!