Más anyukák is fizikai fájdalmat éreznek amikor a
kisgyerek elkezd nyűglődni? (És persze teszi ezt
napjában 200x)
Figyelt kérdés
Nekem összeszorul a gyomrom hogy tudom állandóan készenlétben kell állnom, a dolgomat nem bírom csendben megcsinálni, nemhogy azt, hogy mondjuk megigyak egy kávét nyugalomban. Tudom, majd jobb lesz, mert van már nagyobb gyerekem, vele már nincs ez, de most a kicsinél minimum 1 év nyűglődés következik, és már sajnos görcsöl a gyomrom, ha meghallom hogy szegény csak úgy a semmiből nyűglődik, vergődik, láthatóan a semmiből, minden ok nélkül.
En is igy erzem magam es meg csak 1,5 eves. Hol van itt a vege 🤣 Egyszeruen sirni tudnek en is sokszor.
Most nekunk a reggelek a legrosszabbak, valamiert, illetve tudom miert, mert 5-kor kel es rohadt faradt, de nem hajlando visszaaludni. Egesz delelott megy a nyuglodes, siras, hisztizes, kiabalas.
dec. 6. 10:23
2/12 A kérdező kommentje:
Kitartást! Most múlt 2 éves, már egy ideje csinálja. Reméljük már csak 1-2 év és túl leszünk ezen :D
dec. 6. 10:45
3/12 anonim válasza:
Nyugi, én már a nyűglődés előtt kivagyok 😂És ha ez megnyugtat, nekem még sokkal több van hátra, mint nektek. Nappal csak séta alatt alszik és kb.éjjel 1-ig fent vagyunk. Mivel egyre fáradtabb, estére jön a hasfájás és a fogfàjás is, egyre nagyobb hangerővel nyomja. Szerintem eleve attól fárad el, mert más megerőltetőt nem nagyon csinál. Mégse hagyja abba soha. Már amikor megyünk haza sétából gyomorgörcsöm van, mert tudom, hogy etetés és onnantól indul a pokol. Naivan minden nap próbálom altatni és éjfél körül nyugtázom, hogy ma is elb.sztam egy napot. Pont ugyanúgy ordított rajtam, mintha legalább megcsináltam volna a dolgaim, vagy nyugodtan eszek, pisilek, ilyesmi.
dec. 6. 12:02
4/12 anonim válasza:
Nálam is kiveri a biztosítékot. 2,5 éves. Folyékonyan beszél, de amikor nyűglődik, nem mondja az istenért se, mi baja. És olyankor idegbe jövök. Mert miért nem tudja elmondani? Valószínűleg ő maga se tudja, csak szenved, de ettől totál ki tudok bővülni. 😅
dec. 6. 12:45
5/12 anonim válasza:
Ó, ezt még a 4,5 éves lányom is csinálja időnként, pedig nyilván folyékonyan beszél már rég. Mondjuk nála már legtöbbször működik a "ne nyekeregj légy szíves, hanem beszélj, mert így nem tudom, mi bajod van" felszólítás, de őszintén szólva nem tudom, miért gondolja olykor még mindig, hogy a nyűglődésnek több értelme van. Baromi bosszantó tud lenni, a fiamnak ez ennyi idősen már nem volt szokása.
dec. 6. 13:29
6/12 A kérdező kommentje:
Néha a nagyobb fiam is csinálja, ő mindjárt 5 éves, de legfeljebb 2 hetente egyszer, ezt már észre se veszem. De a kicsi nyekereg egész nap.
dec. 6. 13:34
7/12 anonim válasza:
Ez a saját traumaválaszod. Valószínűleg te sem nyűglődhettél,nyávoghattál, neked sem volt elismerve az adott érzelmireakciód. Téged is arra tanítottak,hogy csendben szenvedj. Ezért a testi reakciód az adrenalin válasz rá. Ezzel neked kell dolgozni sajnos, ami iszonyatosan nehéz. Első körben felismerni,hogy a gyerek nem neked okoz nehéz perceket, hanem neki vannak nehéz percei, és te vagy ott, aki mellett biztonságban lehet. Minél tovább tudsz nyugodt, békés, támogató, érzelmeit elismerő ember lenni, annál jobban azt tanulja a gyereket, hogy értékes ember, akire figyelnek, aki nem adja majd alább, az érzelmeit pedig nem elnyomni,hanem kezelni kell.
dec. 6. 15:23
8/12 anonim válasza:
Nekem a déli alvásból ébredés volt egy ilyen neuralgikus pontom. Frankón fájt, hogy vége a jó kis csendes énidőmnek, és megint ezerfelé kell figyelni a gyerekekre estig.
dec. 6. 16:00
9/12 anonim válasza:
A 8 éves lányom ki tudja sírni a szemét, ha nem a pizsamájához illő zoknit veszem ki a fiókból (őt kértem meg, de lusta volt). Ezen a ponton fordulok meg és megyek mosogatni. Pár perc múlva megjelenik abban a zokniban mosolyogva és kéri a vacsorát. Úgy érzem ilyenkor, hogy kitépném a hajam. Ez mindennapos eset és ő se tudja, miért csinálja. Nem tudom, mikor lesz jobb...
dec. 6. 17:26
10/12 anonim válasza:
Őszintén nem tudom, hogy mikor lesz ennek vége. 5 éves, de nincs olyan nap, hogy ne nyűglődne, variálna, nyafogna. Engem az mentett meg, hogy oviba elkerült. Nagyon szeretem, de úgy jobban tudom szeretni, ha napközben távol vagyok tőle, és nem vagyunk 0-24 együtt. Már előre utálom a téli szünetet, hogy egész nap beszél, kérdez, nyafog, variál.
Vannak napok, amikor őszintén bánom, hogy gyereket vállaltam. Amióta megvan nincs olyan nap, hogy ne gondolnám minimum 10x egy nap, hogy de utálok anya lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!