Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akar a mamánál aludni a 3...

Nem akar a mamánál aludni a 3 éves lányom?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves.

Találkozott már más is azzal a dologgal hogy a 3-4 éves gyereke nem akar máshol aludni?

Nálunk is ez a helyzet. Anyukám minden áron akarja hogy karácsonykor 1 éjszakát nála aludjon a kislányom, azonban ő kijelentette hogy nem szeretne a mamanál aludni. Pedig szoktak rendszeresen találkozni kb 1,5-2 hetente szoktunk menni. Napközben is szoktak együtt lenni. Csak az ott alvás ellen tiltakozik.

Anyukám persze ezen “megsértődött” és hozzam vágta hogy ez az én hibám mert túlzottan magamhoz láncoltam a lányom és túlféltem. Mert hogy bezzeg máshol napokat vannak a mamánál a gyerekek. Ez bevallom szörnyen rosszul esett nekem.

Bevallom igen nem tudnám jó szívvel otthagyni mert mióta benne vagyunk a dac korszakban anyukám egyszerűen nem tudja hol kezelni a hisztiket, vagy megsértődik a gyerekre vagy mindent ráhagy. Persze az is az én hibám mert hogy szerinte nincs megnevelve amiatt hisztizik…

dec. 5. 18:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez gyerek függő. Annak idején emlékszem, unokatesóm állandóan a mamáéknál aludt. Én meg szinte soha. Ha véletlenül ott kellett, ki voltam, 1x be is lázasodtam. Pedig nem volt velük semmi baj, imádtam őket. De egyszerűen én nem voltam ott alvós.

A fiam ugyanilyen.

A lányom meg szerintem 3 éves kora óta alszik rokonoknál. Meg nagyjából bárhol. Mindig magától mondta kicsi korában is, hogy most ott alszik valahol. Sose kellett noszogatni. :)

A fiam totál nem ilyen. Ő szerintem soha nem fog máshol aludni. De nem is erőltetem. Anyósom mondja mindig, hogy hagyjuk ott, majd megoldja. Mondom jó, ha nem akar, nem hagyom ott.

dec. 6. 06:43
 22/27 anonim ***** válasza:
62%

Állítsd le anyádat. Ne hagyd magadat zsarolni. Én még azt is odavágnàm neki, hogy ő miatta nem akar ott aludni, nem tudott jó kapcsolatot kialakítani vele.

Szemét dolog amit csinál

dec. 6. 10:54
 23/27 anonim ***** válasza:
45%
22: micsoda kommunikáció, ez az!!! Még véletlenül se felnőtt módjára kommunikáljon vele 🤦‍♀️
dec. 6. 13:41
 24/27 anonim ***** válasza:
72%

23

Nem azt mondtam hogy küldje el melegebbre. Azt mondtam állítsa le.

Ezt megteheti normál hangnemben is. De mindenképp megkell tennie.

Nem köteles az anyjától annak hülyeségeit hallgatni.

dec. 6. 14:04
 25/27 anonim ***** válasza:
45%

Igen a határhúzás egy valid dolog, és szükséges is, de így???

“ Én még azt is odavágnàm neki, hogy ő miatta nem akar ott aludni, nem tudott jó kapcsolatot kialakítani vele.”

dec. 6. 15:02
 26/27 A kérdező kommentje:
Nem akarok ilyet mondani ugyanis nem erről van szó. Szereti a kislányom a mamát nagyon. :) egyszerűen az esti rutinnál elkezd hiányolni minket.
dec. 6. 18:44
 27/27 anonim ***** válasza:
66%

Hogyha anyám nekiállna zsarolgatni a gyereken keresztül, meg támadna, megsértődne, jó sokáig akkor látná utoljára az unokát.

Lehet játszani, de ő fog rosszul járni.

dec. 6. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!