Hogy lehet elmondani a mási gyerekének, hogy nem adom kölcsön a teleonomat neki?
Régebben tapasztaltam, hogy egy pillanatra megnéztem valamit a telefonon, a gyerek (vagy rokon gyereke vagy barát gyereke) meg mondta, hogy de jó, és kérdezte, hogy megnézheti-e. Gondoltam nem lesz baj belőle, kölcsönadtam. Aztán egyrészt 5 perc múlva ott termett az anyja és örjöngött, hogy minek adom oda a mobilomat, neki nem tetszik, hogy mobilozik, másrészt úgy is kapta vissza a mobilt, hogy át volt rendezve a főmenü, ki volt törölve 1-2 dolog...
Múltkor teljesen barátságos hangnemben azt mondam a gyereknek, hogy nem szeretném odaadni a telefont. Erre a gyerek begubózott, hozzá se lehetett szólni.
Nyílván nem szeretném azt az alternatívát, hogy ne használjam a saját telefonomat, mert azért nem nyomkodom folyamatosan, de ha pl a főnök ír, szeretnék neki reagálni, ugyaúgy ha valami miatt SOS ír egy rokon, etc.
Mi a jó megoldás akkor ha a gyerek éri a telefonomat? Ha nem adom oda, az a baj, ha odaadom, az a baj. :D
Számomra kifejezetten jól esik nemet mondani az ilyen kérésekre.
Egy kisgyerek csak ne akarjon mobilozni. Megsértődik? Kit izgat? Jobb ha mielőbb megtanulja, hogy az élet nem kívánságműsor és nem lesz mindig minden úgy, ahogy ő szeretné.
Bocsánat, de a kérdés ez: "Hogy lehet elmondani a mási gyerekének, hogy nem adom kölcsön a teleonomat neki?".
Szerintem erre lehet érdemben válaszolni anélkül, hogy tudnátok a koromat, így nem értem a kérdést.
Azt meg pláne nem értem, hogy miért kell indulatosan nekem támadni. Semmi olyat nem kérdeztem, amivel ártani akarnék egy gyereknek vagy a szüleinek.
Lehet a kérdés önmagaban butaság annak, aki tapasztalt a témában, olyan mintha az informatikustól azt kérdezném, hogy mi az a cmd.exe, de pont ezért jó ez a honlap, hogy megkérdezzük amihez nem értünk és ugyanígy megválaszoljuk azt amihez értünk.
Pont ezért, ha egy hülyeséget írnék egy kérdés alá, még érteném, hogy fel akarnátok hívni a figyelmemet, hogy ha nem értek a témahoz, ne szóljak hozzá. De azért támadni engem, mert nem értek egy témához, ezért felteszek egy kérdést?
Meg írni nekem egy privátot, hogy édesanyám egy k. amikor édesanyám meghalt? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!