Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek több kisgyermeke van...

Akinek több kisgyermeke van és házkölcsönt fizet, annak mennyi a kölcsön és mennyi a havi bevételetek?

Figyelt kérdés

Nekünk két gyerekünk van.

A férjem örökölt egy házat,amire rá kellene költeni több milliót,hogy az nekünk megfelelő legyen.

Jelenleg a szüleimnél lakunk,külön szintünk van,amit mi magunk a saját költségünkre alakítottunk ki.

A férjem menni akar azonnal és szerintem nem méri fel,hogy ha havonta kb 50.000-60.000 ft a hiteltörlesztés csak,akkor előbb-utóbb bebukik majd a hitelünk.

Ketten kb 270.000 ft-ot keresünk,két autónk van,azt is fent kell tartani.

Jól érzem,hogy nem szabad belemennünk ?

2011. dec. 11. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát kinek milyenek az igényei.

A mi bevételünk havonta 200 ezer körül mozog, +-10ezer. A hitelünk jelenleg 83 ezer ft. Persze mondanom se kell, töredéke se volt mikor felvettük, és az azt követő néhány évben. Egyik gyerekünk ráadásul tartós beteg, nem olcsó ami neki kell. De kijövünk. szépek, egészségesen tápláltak, senki nem gondolná, hogy mennyiből élünk. Tudom mit hol kell venni, tudok olcsón finomat főzni, persze akciókat figyelem. Abszolút tudatosan vásárolok.

(egy példa, nem veszek a gyerekeimnek a pékségbe 190 ft-ért kakaóscsigát, ami ugye 380 lenne a kettőnek, hanem csinálok itthon 12 db-t kb 300 ft-ból, ilyen praktikákat megtanultam, és máris minden könnyebb, persze ehhez hatalmas akarat kell)

Szóval ismerned kell magatokat. Én abból a pénzből, ami nektek maradna a hitel után röhögve ellennék, sőt még félre is tudnék tenni. embere válogatja.

2011. dec. 11. 20:11
 2/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,hogy ilyen részletesen írtál.

Nekünk is van tartós beteg,fejlesztésre szoruló gyerekünk.

2011. dec. 11. 20:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi panelban lakunk, nagyon magas a rezsink 60-80 ezer forint. A megélhetéshez kb. hitel+150 ezer forint kellett eddig. Tehát olyan 70-80 ezer forintot költhetünk kajára, gyógyszerre és egyéb dolgokra. Szerencsére húst nem kell vennünk, azt anyósoméktól kapunk. Mi ennyiből kijöttünk, persze nem költhettünk bármire, de nincsenek nagy igényeink. Belföldön nyaralunk, ritkán járunk szórakozni.
2011. dec. 11. 21:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Olvastam már előbbi kérdésedet,ahol elmondtad a problémádat.Ne aggódj,és próbálj megbarátkozni a gondolattal.Tudom,hogy félsz tőle,hisz eddig a szülőkkel éltél,de próbáld a jó oldalát is nézni a dolognak,ne keress kibúvókat,amik segítségével megmagyarázhatod,hogy miért nem lesz nektek jó,ha külön költöztök.
2011. dec. 11. 23:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is örököltem 5 éve a lakásunkat,de rengeteg adósság volt rajta,így hitelt kellett felvennünk.

Az én fizetésem,(ha legalább 4x dolgozom éjjel egy hónapban,és sok a jutalékom) 115 ezer ft,ebből most 88 ezer ft. volt a hitel.(47 ezerrel kezdtük)

A férjem 160 ezer ft-ot keres,úgy ,hogy minden 4.nap éjszakás,az ő fizetéséből megy a kocsi hitel,ami 28 ezer,és a többi számla(télen a távhő 25-35 ezer).

Az autót már csak akkor használjuk,ha nagy bevásárolni megyünk.Mind kettőnknek van pesti bérlete,ami 19600 ft.havonta.

Mind a 2 gyerkőc tejallergiás,emelt családi pótlékot kapunk utánuk,de elég sokba kerül a tejmentes étrend:(!

Viszont a suliba,bölcsibe féláron van az étkezésük.

Elég nehéz,a férjem márciustól novemberig 2 helyen dolgozik,hogy megéljünk:(!

Én is várnék még a helyetekben.

2011. dec. 12. 09:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Három gyerekem van. A gyed+ családi 124.000 forint, a férjem kb. 130.000 forintot keres. Hitelünk van, a lakás kb. 50.000 forint, a kocsi 15.000. Panel lakásban lakunk így a rezsi is elég magas. Télen tud lenni akár 70.000 forint is. Megélünk, néha még egy kis extra is jut, néha kevés. Attól függ mi jön össze még a hónapban pluszban (pl. betegség, születésnap, stb...)
2011. dec. 12. 09:16
 7/10 anonim ***** válasza:
A mi össz jövedelmünk is kb 250-260 ezer ft,van 3 gyerekünk ,2 már gimnazista a kisebb általános suliba jár, februárra várjuk a negyedik babát,van lakás hitelünk 85e ft,kocsi 15eft + a szokásos rezsi,mi kijövünk belőle.
2011. dec. 12. 10:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy 2 éves, és egy 5 hónapos fiúnk van.Minimum 300.000 Ft ami bejön.Most 120-130 ezer a hitelünk.Az én 140 ezrem a a rezsi+kaja.+ami kell.A férjemé ahitel, járuléka+kocsi benzin.Mi árulkuk a házat,és a szülőkhöz költözünk külön szintre,mert a 7,2m már 11,5m Ft.Évről évrecsak nő aterhünk.Soha többé nem veszek fel hitelt.Inkább spórolunk a szülőknél.És anyagi biztonságban élünk,mert nincs rosszabb annál,mikor a gyerekednek nem tudsz megadni azt amit szeretnél.Még most tudnánk fizetni, de nem akarom megvárni, hogy felmenjen 16-18 m-ra a tartozás, és a fenmaradó hitelt fizessük úgy,hog a házat már elvették.
2011. dec. 13. 15:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Még az jutott az eszembe, hogy inkább maradnék egy párévet a heelyetekbe otthon,és összeraknám a felújítás árát,mint több éven át hitelt fizetni, ami nem fogy csak nő évről évre.A forint hitel is húzós.És mi van ha egyikőtökkel történi valami baj, és ott van a hitel, meg a gyerekek.
2011. dec. 13. 15:24
 10/10 A kérdező kommentje:

"Még az jutott az eszembe, hogy inkább maradnék egy párévet a heelyetekbe otthon,és összeraknám a felújítás árát,mint több éven át hitelt fizetni, ami nem fogy csak nő évről évre.A forint hitel is húzós.És mi van ha egyikőtökkel történi valami baj, és ott van a hitel, meg a gyerekek"

Mivel elég aggódós vagyok és nagyon szeretem a biztonságot a te tanácsod tűnik a számomra legmegfelelőbbnek.

Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

2011. dec. 13. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!