Hogy lehet elmondani a mási gyerekének, hogy nem adom kölcsön a teleonomat neki?
Régebben tapasztaltam, hogy egy pillanatra megnéztem valamit a telefonon, a gyerek (vagy rokon gyereke vagy barát gyereke) meg mondta, hogy de jó, és kérdezte, hogy megnézheti-e. Gondoltam nem lesz baj belőle, kölcsönadtam. Aztán egyrészt 5 perc múlva ott termett az anyja és örjöngött, hogy minek adom oda a mobilomat, neki nem tetszik, hogy mobilozik, másrészt úgy is kapta vissza a mobilt, hogy át volt rendezve a főmenü, ki volt törölve 1-2 dolog...
Múltkor teljesen barátságos hangnemben azt mondam a gyereknek, hogy nem szeretném odaadni a telefont. Erre a gyerek begubózott, hozzá se lehetett szólni.
Nyílván nem szeretném azt az alternatívát, hogy ne használjam a saját telefonomat, mert azért nem nyomkodom folyamatosan, de ha pl a főnök ír, szeretnék neki reagálni, ugyaúgy ha valami miatt SOS ír egy rokon, etc.
Mi a jó megoldás akkor ha a gyerek éri a telefonomat? Ha nem adom oda, az a baj, ha odaadom, az a baj. :D
Megmondod, hogy nem adod oda, mert a te telefonod, és fontos dolgok vannak rajta.
Ha megsértödik, az nem érdekes
Zolika, nem adom oda, mert
1. anyád engem cse...szett le múltkor,mert nem telózhatsz
2.kitöröltél valami
3. ezek után nem akarom odaadni.
PONT.
Nálunk is telefonstop van, mert kezelhetetlen lesz a gyerek másnap a suliban,szóval igencsak mérges lennék ha valaki odaadná neki.Illetve azt sem akarnám, hogy tönkretegye,mert fogalmam sincs miből téríteném meg a kárt.
#1 "Múltkor teljesen barátságos hangnemben azt mondam a gyereknek, hogy nem szeretném odaadni a telefont. Erre a gyerek begubózott, hozzá se lehetett szólni."
#2 és 3 Köszönöm a választ, ment a zöld nektek!
20 évnél több nem lehetsz (azt is csak azért emelem ennyire mert elvileg dolgozol már) kizárt, hogy ezen egy ember így fent akadjon.
Nem adod oda ilyen egyszerű.
"Erre a gyerek begubózott, hozzá se lehetett szólni"
És?
Akkor így járt. Meg te is, ha más eszközöd nincs egy gyerekkel szemben, csak az, ha minden kívánságát teljesíted.
A saját gyerekemnek nem adom oda a telefonomat, mert egy mai telefon nem csak telefon, hanem bank, befektetés, számlák, fontos emailek...stb. Nem játék.
"Erre a gyerek begubózott, hozzá se lehetett szólni"
Ha a kezébe adod a telefont, akkor lehet hozzá szólni? :)
Ne haragudj Jancsika, nem adhatom.
Fontos dolgok vannak rajta, nem való gyerek kézbe.
Probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!