Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor indul be a dackorszak?...

Mikor indul be a dackorszak? Hirtelen vagy fokozatosan?

Figyelt kérdés

2 és fél éves kisfiamnál nem tudom beütött-e már. Olyan iszonyatos ordítással és földön fetrengéssel járó hiszti még sosem volt nála, de azért tud akaratos lenni. Ha elveszünk tőle valamit, akkor kiabál, sír 1-2 percig, de általában jól terhelhető a fogyelme. Van hogy rászólunk, és csak vigyorog ránk, csakazértse csinálja és mindenre azt mondja nem.

Ez már a dackorszak? Vagy annak a kezdete? Vagy egyik pillanatról a másikra szokott beütni?

ma 13:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Picikém 20 hónapos. Pár napja kezdődött, hogy dacol velem. Nem akar aludni, verekszik, lefekszik a földre és röhög rám, dobálózik s minden, amit eddig ügyes fiúkén szófogadóan "betartott", most azért is csinálja.
ma 13:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Nálunk 5 éves és már nem úgy dacos mint régebben hanem értetlen...

Még mondja is nem akarom érteni...

ma 14:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Két és fél éves a fiam, meg nem dacol, inkább hisztis

Lehet a dackorszaknak az eleje ez, ki tudja.

ma 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
nem mindegy, minek hívjuk? úgyis mindig az adott konfliktust kell megoldani, rájönni, hogy mi az oka... hiába húzol rá egy címkét, azzal a valódi kérdést ("mi okozza a gyerek frusztráltságát?") nem válaszolod meg, és így a valódi igényeit se tudod kielégíteni.
ma 14:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Csak azért érdekel hogy ez már a dackorszak vagy sem, mert kíváncsi vagyok készüljek-e ennél rosszabbra. :D Mert egyelőre én nem élem meg olyan borzasztónak ezt a helyzetet, mint amilyennek sokan leírják.
ma 14:15
 6/10 anonim ***** válasza:

MINDIG lehet még rosszabb :D bocs, ha ez kiábrándító, de mivel még csak 2,5 éves, még sehol nem vagytok. minden kornak megvan a maga mélysége (de magassága is!). 4 évesen máshogy lesz kiborító.

ma 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:

2 évesen még én fiam is tűrhetően volt dacos, teljesen kezelhetően. Még naívan azt is hittem, biztos volt értelme olvasni azt a sok könyvet.

Aztán olyan 2,5 évesen bebizonyította, hogy mi a magyarok istene. Addig tankönyvi módon mentek a pozitív fegyelmezés eszközei, utána volt olyan nap, ahol az volt a legnagyobb érdemem, hogy nem vertem meg. És én tényleg próbáltam mindennek a mélyére látni, nem értelmeztem félre a frusztráltságot azzal, hogy "direkt rossz" vagy "kiröhög", tudtam, hogy ezek nem létező dolgok egy 2 évesnél, de akkor is volt, hogy olyan szinten próbára tette a türelmem, hogyha akkor bárki hozzám szól, nekimegyek és megtépem. Ez a rész hamar lecsengett, de azalatt a pár hónap alatt én éveket öregedtem. Most már csak nyűgös, ha fáradt, de ismét teljesen jól kezelhető. (3 éves)

ma 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Ennél még lehet ezerszer rosszabb. Én is azt hittem, hú nem is olyan borzasztó ez a dackorszak. Most 5 éves és öregedtünk ebben az 1 évben vagy 10-et. 2,5 évesen még nemigazán tanul el másoktól dolgokat. Az óvodában sokmindent fog majd látni és alkalmazni is, határokat feszegetni.
ma 16:12
 9/10 anonim ***** válasza:

8as mesélnél bővebben? a mi fiúnk is 5 éves és a reggel úgy indul az öltöztetetèsnèl mintha csirkét kergetnènk...

Igen mi is úgy érezzük felé ennyi idősen semmi se volt....

ma 16:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Készüljetek fel, nekem van egy kiskamaszom is...a dackorszakos fiam a lányomhoz képest sétagalopp 🤦🏻‍♀️
ma 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!