Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet most lesz aki belèmköt...

Lehet most lesz aki belèmköt de ki hogy cselekedne?

Figyelt kérdés

Ovis kisfiú,folyik az orra meg kózbe köhècsel. Köhögès leginkább lefekvès után jön mig el nem alszik. Napközben nincs sok panasza. Szeptember óta 2x volt ilyen, gyerekorvos megnèzte meghallgatta semmit sem èszlelt. Majd elmúlik mondta. Megkèrdezte akarom otthonfogni? Mert hogy igy nem muszáj.akkor itthon fogtam habár ezt leginkàbb az ujra visszamenès sinylette meg..

Most nem tudom mitèvő legyek. Persze más orrfolyós köhögős gyerek is van a csoportban.

Nemtudom mivel teszek jót vagy nem teszek

#óvoda #megfàzàs
ma 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos ez a téli időszak ezzel fog telni(többet lesz otthon, mint oviban). Ha viszed, 1-2 napon belül úgyis beteg lesz, mert az ovi tele van beteg gyerekkel. Ha teheted tartsd otthon, ha nem megoldható, vidd oviba.
ma 15:17
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Megmondom őszintén nalunk a kisebb gyerek is, meg én is szeptember óta fújjuk az orronkat, kicsit köhécselünk ő is- én is, de nem vagyunk megfázva- szerintem a távfűtés okozta száraz levegő sem segít rajtunk.

Óvonénik cseszegettek bő egy éve, hogy meg van fázva a gyerek- mondtam az egyiküknek, aki amúgy a közelünkben lakik, hogy kísérjen már le minket az orvos, elmagyarázza mi a helyzet a gyerekkel. Nagy szájhuzogatás, mondom, akkor hivja fel megadom a számát. A gyerek nem beteg, csak normál élettani jelenség, hogy a hidegből beérkezve folyik az orra, néha köhécsel, valszeg egy orrmandula megnagyobbodás okozza, amit később kezelni kell majd. Csak elhitték végre, engem meg majdnem kirúgtak már a munkahelyemről a sok otthoni "beteg" gyerekkel maradás miatt.

Értem ezt a folyik az orra dumát, de nézzük már meg mi van a háttérben.

ma 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
49 éves vagyok, amióta az eszemet tudom szeptembertől májusig köhécselek és folyik az orrom. A huszonéves gyerekemnek is.
ma 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"lefekvès után jön mig el nem alszik"

Nálam pont ez az a pont, hogy nem viszem, mert ez a hátracsorgó takonytól van, ami vízszintes helyzetben köhögteti. Ha otthon fogom és szívjuk/fújja rendesen az orrát, akkor pár nap és rendben van. Ha marad az oviban, akkor meg hetekig kínozza.

Egyébként meg szólnak, mert a köhögés zavarja a többieket, főleg alvásidőben.

Amíg nem köhög, csak egyet-kettőt, meg kicsit folyik az orra, azért nem szólnak.

Illetve betegség után is még köhécsel, de akkor már nem alváskor. Akkor se probléma, hogy bent van.

ma 15:57
 5/8 A kérdező kommentje:

4/4.

Nem alszik benn. Ebèd után hazahozom. (Benn aludhatna de nem erőltetem rá, meg itthon vagyok a kistesóval) Egyèbkènt volt már bentalvàs de akkor is fekvès közbe köhögött. Akkor is csak azèrt szóltak mert magàt is zavarta meg igy a többieket is. Amugy mivel èbren nem köhögött nem tettek szóvà semmit

ma 16:17
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Ennyivel nem fogom otthon. Fiam 5 éves, nagycsoportos. Ő kb születése óta ősztől tavaszig ezt csinálja.
ma 16:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgyis otthon lennék, nekem egyértelmű lenne hogy nem viszem be a beteg gyereket.
ma 17:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez megy ősztől tavaszig az oviban. Annyi az íratlan szabály, hogy ha amúgy jól van a gyerek, párszor ki kell fújni az orrát a nap folyamán, meg köhint egyet kettőt néha, az bőven belefér és ezzel nem kell otthon tartani. Viszont amikor megállás nélkül folyik az orra és úgy köhög, hogy délután aludni sem tud tőle sem a beteg gyerek, sem a többi, akkor ne vigyük. Akkor sem, ha amúgy nem levert és nincs láz. Mondjuk nem is vinnénk így, de sok szülőnek szólni kellett már, akik simán elviszik így, meg lázasan is, reggel begyógyszerezve.
ma 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!