Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudok maskepp gondolkozni/...

Nem tudok maskepp gondolkozni/cselekedni/erezni?

Figyelt kérdés

Van egy 2 eves kislanyom es szuletett egy kistesoja. Nincs nagy gind kettojuk kozott. Neha, ha elfarad a lanyom, akkor jon a hiszti a tesoval kapcsolatban is.

Terhessegem utolso negyedeben mar ereztem, hogy maskepp allok a lanyomhoz. Akkor mar bolcsibe jart, en visszamentem dolgozni par honapra. Elsonek azt hittem, hogy a bolcsi miatt valtoztam meg. Vegre nem volt non-stop hiszti, kicsit felnott tudtam lenni es elni. Volt normalis emberi gondolatom. Nem a pisis-kakis pelus tette ki a napomat az egesznapos "egyel mar valamit", "ne nyuzd a kutya", stb.. mellett.

Aztan megbeszuletett a masodik kislanyom es kesz...nehez megfgalmaznom, de valami olyasmi van, mintha az anyaallat ellokne a kolyket magatol.

Minden percemet a kicsivel akarom tolteni. Nem "erdekel" a nagy. Mondjuk ezt durva igy leirni/kijelenteni, de nem okoz aggodalmat, ha egesznap nincs itthon.

Voltam pszichologusnal emiatt es annyit mondott, hogy ez teljesen termeszetes dolog, mert most a kicsi koti le minden percem.

De szerintem ez kicsit tobb..szeretem az elso lanyom, de nem erdekel marmi van vele.

Pedig o jonne hizelegne. Kuldi a puszikat, allandoan "anyazik", ha nem vagyok itthon vagy vhol a kornyezeteben, akkor is keres.

Viszont en nem ugy szeretem, ahogy kene. Persze a lanyom, a gyerekem. Az is marad, de elmult azaz erzes, ami normal esetben megkene hogy legyen a gyermek es a szulo kozott.

Es sajnos nem is akarom, hogy o szeressen :((

Tudom, hogy egy rakas sz@r vagyok, de most nem kioktatast kerek, hanem tanacsot, hogy mit tegyek.

Tisztaban vagyok azzal, hogy kinek mi a velemenye errol.

2013. júl. 7. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy másik pszichológust érdemes lenne megpróbálni.
2013. júl. 7. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Már az sem normális dolog, hogy minden perced a gyerekkel akarod tölteni. Hagyni kell őt egyedül is lenni, játszani.

Egy normális pszichológust keress fel.

2013. júl. 7. 19:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is jártam ebben a cipőben. Egy idő múlva fordult a kocka és a nagyobbik lett a jobb, a kicsi iránt kezdtem érezni a nagy semmit.

Nem tudom miért volt, bár én erősen gyanakszom depresszióra. Azóta viszont minden rendben, külső segítség nélkül.

2013. júl. 7. 19:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is depresszió állhat emögött. Nem tudom, hogy tervezett volt-e a kisebb, de úgy érzem nem voltál rá felkészülve, nagyobb szünetre lett volna szükséged a két gyerek között. Az jó, hogy te is belátod, hogy így ez nincs rendben, és a következő lépés, hogy megpróbálsz változtatni rajta. Szerintem is keress meg egy másik pszichológust. Addig is próbálj meg erőt venni magadon, és szakíts időt a nagyobb lányodra. Szervezz programot csak vele, próbáld megtalálni a szépségét annak, hogy ő már nagyobb és mennyi minden van amit már csinálhattok együtt. Kívánom, hogy sikerüljön leküzdeni ezt az érzést és egyformán tudd szeretni mindkét gyermeked.
2013. júl. 7. 20:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Előszőr is ne érezd magad rosszul vagy hibásnak. Amin most keresztül mész az nagyon sok nőt érint. Nem vagy vele egyedül. S nem is a te hibád. Szereted a lányodat is csak most a picire hárul minden figyelmed fáradt vagy és ettől rosszul érzed magad. Mikor a pici alszik foglalkozz a naggyal, közeledj hozzá. Mikor a fiam született én is depressziós voltam olyan szinten hogy el akartam hagyni, meg akartam magam ölni. Nem tudtam kezelni ha sírt csak ideges lettem tőle. Aztán egyik nap egy hatalmas családi vita után amit szintén a depressziom idézet elő leültem a gép elé és elkeztem a búcsú levelemet írni. Itt akartam hagyni a gyermekem a családom mert azt hittem nekik jobb lesz. Még most is leírhatatlan és borzalmas amit akkor éreztem mikor írtam. A végére értettem meg hogy ez így nem mehet tovább a gyermekemnek szüksége van rám. Talpra álltam egyedül. Most pedig anyucinak hív és ez csodás érzés. Nálunk is jön a tesó, és bevallom nagyon félek. De már tudom hogy van segítség van kiút és anyának lenni áldás. Egy nehézségekkel teli áldás. Ne akarj mártír lenni, kérj segítséget. Tárd ki a szived és ne félj attól hogy az egyik gyerekedet nem tudod majd úgy szeretni mint a másikat. Egy anyai szív hatalmasabb bárminél.
2013. júl. 7. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!