Biztonságos közlekedés utcán egy 4 évessel? Mikortól
értik meg/fogják fel a gyerekek, hogy nem futunk ki az
útra?
Figyelt kérdés
A 4 éves fiam életveszélyes. Múltkor az orvostól jöttünk az öccsével(10 hós), de a nagyobbik fiam nem akart szót fogadni. Amikor végeztünk az öltözéssel a nagyobbik fiam előrerohant, én pedig rohantam utána az öccsével a babakocsit tolva. Fiam kifutott az ajtón, majd mikor erélyesen rászóltam, hogy azonnal jöjjön vissza ő csak hátrafordult és nevetve továbbfutott. Gyorsan lezártam a babakocsit és utána rohantam, óriási üvöltések közepette. Pont egy forgalmas kereszteződés mellett van az orvosi rendelő, nagyon megijesztett. Mikor sétálunk oviba vagy bárhova, olyankor nincs azzal baj hogy a kezét fogom, mert hagyja.Csak nem értem, mihelyst lehetősége adódik már egyből rosszalkodik, és hiába az erélyes szó/üvöltés. Nem akartam olyan anya lenni aki az utcán is leüvölti a gyereke fejét, de sajnos annyira rám ijesztett, és az nap nem ez volt az első rosszalkodás. Nektek mikor tanulta meg a gyereketek hogy igenis okosan sétálunk a szüleink mellett, és hogy bármi baj történhet ebből az eszetlen viselkedésből? Hozzáteszem mindig hangoztatom neki hogy : “Zebránál megállunk( meg is állunk és körülnézünk, még ha nem is jön semmi akkor is!), körülnézünk. Jön valami? Nem? Okés, akkor mehetünk. “
Nálunk ugyanez volt. Iskolába már egyedül ment. 500m. De volt olyan ovis korszaka hogy a forgalom is leallt miatt. Ha nem a kezét fogtam akk a kabátját. Volt hogy lefekudt a földre és sehova nem ment.
nov. 3. 14:22
2/7 anonim válasza:
Ezt a 2 évesem csinálja kb.
Az 5éves fiam úgy 2.5-3 éves kora óta tud normálisan sétálni. Sokszor a kezét se fogtam, mert ment ügyesen mellettem.
nov. 3. 15:03
3/7 anonim válasza:
A 21 hónapos kisfiam leszáll a motorról és nyújtja a kezét meg a kismotort ha jön a "naaagy út"
Ha gyalog vagyunk ugyanígy csinálja.
nov. 3. 15:14
4/7 anonim válasza:
Biztonsági hám segíthet🤷🏻♀️
nov. 3. 15:24
5/7 anonim válasza:
A lányom 5 éves kortól tud ügyesen közlekedni, ismeri a főbb szabályokat. A fiam januárban lesz 4 éves, vele még nehéz, de már kezdi ő is érteni a dolgokat. Zebránál is megfogja a kezemet, nem indul el csak úgy. De ezt részben a nővérétől is tanulja, meg mi elég sokat közlekedünk gyalogosan, így folyton tanul belőle.
nov. 3. 16:43
6/7 anonim válasza:
Pontosan az ilyen helyzetekre találták ki a gyerekhámot. Teljesen mindegy, hogy mások gyereke mikorra tanult meg közlekedni, a tiéd most nem tud. Te vagy a szülő, a te felelősséged és feladatod gondoskodni a gyerek biztonságáról.
Egyébként meg elmondod milliószor, elmagyarázod ezerszer és reménykedsz, hogy majd egyszer célba ér az üzenet. Addig meg ott a gyerekhám.
nov. 4. 12:20
7/7 A kérdező kommentje:
Látom, elég nagy a szórás. Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kedves utolsó, tisztában vagyok vele, hogy az én felelőségem, szóval ha nem hangoztatod is tudatánál vagyok. Nem a semmiért született meg bennem ez a kérdés! A kíváncsiság azért hajtott, mert érdekelt, hogy ÁLTALÁNOSAN mik a TAPASZTALATOK. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem fog így maradni. Illetve igen, már jó ideje gyakoroljuk a közlekedés szabályait. Nem szeretem a fontoskodó embereket..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!