Nem hízik a gyermekem. Akinek hasonló probléma állt fent, kiderült valami probléma?
Harmadik kislányom decemberben lesz 4 éves, 96 cm és idén nem lépte túl a 12kg. Súlyhatár érték alatt van. Az utolsó 3 mérésnél inkább nőtt mint hízott. Borzalmas, mindene kilóg, az összes csontja látszik, minden ruha leesik róla.
Januárban és februárban voltunk hányásos hasmenéssel kórházban, ahol 12,5 kg-ról lecsúszott 11 kg-ra. Gyakorlatilag azóta folyamatosan azért küzdünk ha beteg, hogy vissza tudjuk tornászni 12kg-ra.
Glutént kizárták, voltunk cisztás fibrózis kivizsgáláson, szerencsére negatív lett.
Írtak fel 2 féle kalória italt, az egyiket ki se tudtam váltani mert addigra megszűnt, a másikat meg nem hajlandó meginni.
Labor se mutat elvileg se vérszegénységet se vas hiányt.
Dackorszak van, de szinte elenyésző, könnyen terelhető.
Az evés pedig nagyon kaotikus. Van mikor felnőttet meghazudtoló adagokat megeszik, máskor meg alig eszik egész nap. Babakorban is maximum a kötelezőket hízta meg.
Kaki probléma is van, pszichésen visszatartja, - már nem egy alkalom volt mikor hiába adtam glicerin kúpot leavolacot dulcosofttot, 11 napig nem kakilt..ilyenkor mikor vissza tartja természetesen alig eszik mert telitődve van.. ördögi körben vagyunk.
Nyílván a genetika is közre játszik mindkét oldalról, édesanyám is világ életében vékony volt, most idős korban pedig egyenesen
-lassan- kórosan sovány alkat, tehát ő sem tud hízni.
Első lányom is fényevő volt pici korban.. de soha nem volt súlyhatár alatt.
Ráadásul anyai ágról öröklött gerincferdülés van a nagy lányomnak, pont a túl hirtelen növekedés vékonyságból adódóan, ami miatt is fontos lenne, hogy hízzon a kicsi.
Minden komolyabb vírusos betegségnél már szinte rettegek, hogy kórházban kötünk ki, mert azonnal veszít a súlyából.
A gasztrós doki szét tárja a kezét, a háziorvos legyint.
Szóval ha van valaki hasonló helyzetben van gyermekével, vagy van ötlete, szívesen fogadom a tanácsát.
A probléma nem azzal van, hogy nem eszik, hanem , hogy eszik de nem hízik.
A medencecsontnak csak az eleje van kint? Nekem is kint volt mindig a gerincem, a gyerekemnek is.
Neki más az alkata, nem alacsony széles medencéje van, hanem magas keskeny, az nincs kint neki, de cserébe a bordái igen.
Szerintem vidd endokrinológushoz, ha aggódsz, hogy valami felszívódási zavara van, de amíg energikus, jól eszik és kb három naponta könnyen kakil, nincs gondja. Nálunk is leestek mindig a magassághoz tartozó ruhák:) nem tudom már ehhez a korhoz mennyi volt, de most 144centi és 28 kg. Totál egészséges és nem a legvékonyabb lány az osztályban. A másik vékony lány olyan alkat, mint én voltam:)
12#
Hátulról látszik a medence csont. 🫤
Már februárban az akkori leleltére azt írták disztrófiás kisgyerek..
Tehát izom gyenge, mivel sovány.
Anyukám is izomsorvadásos a soványsága miatt. A hátán le van minden tapadva. Járt vele kezelésre, ő is itta a nutrikat, de nem bírta.
Anyukám is fiatalkorától egy lovat megtudott enni , és alig hízott. A 2 terhessége alatt is csak annyit hízott amennyit mi nyomtunk a nővéremmel.
Nyílván aggódom a gyerekemért, mert van miért.
Nem első gyerek, hanem harmadik, van összehasonlítási alapom.
Csak azt nem tudom merre érdemes elindulni. Egyszerűen úgy érzem oka van amiért anyukám.is csak rettentő nehezen tud hízni, ahogyan a gyerekem is.
14#
Egy teljes labort csináltak, abban ha jól emlékszem nem volt benne.
A gasztrós doki le rázott annyival, hogy mivel a teljes labor az akkori vírus fertőzésen kívül nem mutatott mást, a glutént kizárták, és ugyan középső gyermekem tejfehérjés volt pici korban, de a legkisebbnek nem volt probléma vele, így széttárta a kezét, hogy majd összeszedi magát. 🫤
15#
Én a 4 válaszolónak írtam ☺️
18#
Én is erre gondoltam, de se a háziorvos se a másik nem akar tovább irányítani.
Megmondom őszintén nem vagyok híve a magán orvosnak, sajnos nincsenek jó tapasztalataim, nyílván ez nem azt jelenti,hogy minden orvos olyan. Az ember előbb sorra kerül, nem kell beutaló, ez oké, de attól még ugyan az az orvos ül a székben, aki a mezei kórházban.. akinek ugyan az a dolga a hivatása tb alapon mint kemény összegekért. Az emberséget nem lenne szabad kiárusítani. 🫤
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!