Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mennyibe került a szemüveg?

Kinek mennyibe került a szemüveg?

Figyelt kérdés

6 éves fiamnak holnap mérik be a szemét. Jelenleg pupillatágítót cseppentek neki. Biztos, hogy rossz a szeme. 1 vizsgálat már történt.

1. Mennyibe kerül egy szemüveg?

2. Foglalót szoktak kérni vagy egyösszegben kell fizetni?

3. Érdemes ott választani szemüveget, ahol bemérik a szemét? (Gondolom akkor cserélik, ha rosszul mérték be)

4. Mire figyeljünk a keret választásánál?

Nem vagyunk egy szemüveges család, így semmi tapasztalatunk nincs. Minden tanácsot/tapasztalatot szívesen fogadunk.

tegnap 14:55
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%
Fiamnak 130ezer volt 2 hónapja. Kértek előleget 20%ot.
tegnap 15:09
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly nyáron csináltattuk, 85.000 Ft volt. 50%-ot kértek foglalónak, kb 3-4 nap alatt kész volt. Egyébként az ő szemük gyorsan változik, így általában 2 évente kell újat csináltatni. Keretből olyat válasszatok, pl ami könnyű, nem nyomja az orrát.
tegnap 15:13
 3/27 anonim ***** válasza:
93%

Keretek 10 ezer és a csillagos ég között vannak. Optikus segít majd választani, elmondja, hogy milyen keretek lehetnek megfelelőek (szemek távolsága, lencse típusa, stb. miatt).

Lencsék ára elsősorban a dioptria nagyságától függ, meg persze attól is, hogy milyen felületkezeléseket kérsz rá (kérni kell sok mindent, főleg gyereknél).

A gyerek szemét szemész szakorvos mérje be!!! Ne az optikus. Az optikába a szemész által felírt vénnyel kell menni.

Mi általában az Ofotértnél csináltatunk szemüveget, szoktunk biztosítást kötni rá, akkor két éven belül 30%-ért lehet új, ugyan olyan szemüveget csináltatni. Nálunk ez nem mindegy, mert gyengénlátó a gyerek, alap a 150-200 ezres szemüveg, két évente ezt megússzuk 60 ból.

tegnap 15:22
 4/27 anonim ***** válasza:
74%
105 ezer volt tavaly
tegnap 15:22
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok: Ha magas a dioptria, érdemes vékonyított, laposított lencsét rendelni. Drágább, de nem lesz szódásüveg aljú a lencse (nekünk +10 D, ott pl. már nagyon számít)
tegnap 15:23
 6/27 anonim ***** válasza:
25%

20.000 Ft és 300.000 Ft között, nyilván ha valami nagyon extra még drágábbat is talál az ember, ha keres.

Függ attól hol csináltatod, van-e épp valami akció, milyen keretet választasz, milyen lencse kell és a lencsére milyen extrákat kérsz (vékonyítás, keményítés, felületvédelem, blue filter, fényre sötétedő stb...)

Szoktak kérni foglalót, de ki lehet előre egyben fizetni. Általában akkor van ingyen a szemviusgálat, ha ott rendelsz szemüveget, különben fizetni kell érte. (Bár először szemészetre kell inkább menni, ott megmondják milyen kell és azzal lehet menni az optikába. Ott már nem kötelező a szemvizsgálat, ha van orvosi papír, de csak a saját vizsgálatokra vállalnak általában garanciát.)

Én pedig csak magamnak vettem szemüveget, gyereknek nem (de olyan kicsi a fejem, hogy egyszer gyerek keretet választottam.)

Már kb az 5. kertemet nyúzom, de nem tudnám ránézésre megállapítani melyik mennyire strapabíró. Amiről le tudnak esni dolgok, azok le is fognak egy idő után esni az tuti (pl kövek). Én úgy választok mindig keretet, hogy egy szemüvegem van, annak kell mindenhez illenie és minden alkalomra megfelelnie. Én gyereknek se vennék hupilila szemüveget. De amúgy amelyik tetszik. Fontos, hogy tetszen, mert ez határozza meg az ember arcát akár évekig.

Lencsénél szerintem nem érdemes minden "vackot" rárakatni. Ha nem gamer a gyerek neki pl még tuti nem kell blue filter, nem a gép előtt ül egész nap. A vékonyítás keret függő, ha nem nagyon rossz a szeme és vastag a keret nem feltétlenül kell ultra vékonyított lencse. Én -2,5-es szememre vékony fém keretbe is csak az alap vékonyítást kértem. Megpróbáltak rábeszléni az ultra vékonyra, de nem olyan vastag még ez a lencse sem, hogy látványosan kilógjon a keretből.

Egyszer rakták valami párásodás elleni védelmet rá, az hasznos volt, ha beléptem hidegből egy meleg helyiségbe nem lett full párás a szemüvegem (ez az ofotértnél nincs, egy kis üzletben csináltattam azt a szemüveget).

tegnap 15:27
 7/27 A kérdező kommentje:
Gyerekszemész (orvos) méri be a szemet. Köszönöm a sok választ! Remélem, hogy sikerül jól választanunk.🙂
tegnap 16:04
 8/27 anonim ***** válasza:
78%
Én arra emlékszem gyerekkoromból, hogy folyamatosan tört a szemüvegem. Lehetett az hajlítható keret, műanyag lencse, évente-két évente biztosan eltört az iskolában. Esés, repülő labda, de volt olyan is, hogy osztálykiránduláson egyszerűen kiesett a lencse a keretből. Ehhez hozzájött, hogy drasztikusan romlott a szemem, két évente legalább, új, erősebb lencse kellett. Ráadásul jó, ha van kéznél pótszemüveg is (a későbbieknél ez lehet a régi szemüveg is, ha az épp nem törött), de ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne a legdrágább legyen, mert hamarosan új fog kelleni.
tegnap 16:14
 9/27 anonim ***** válasza:
35%

Érdemes a szemésznél kapott eredménnyel elmenni egy optikába pl ofotért is jó. Ahol első szemüveg keret/lencse árá kedvezményes

Ennyi idős gyereknek már nem a tipikus kisgyerekes szemüvegkeretet venném hanem a felnőtesebbet.

Lencse vékonyítás

Karcbiztos

Páramentes( attol függ, hogy kell használnia)

A családban aki szemüveges annak van egy drágább keret amit mindig használ. + Egy olcsóbb keretes ami a tartalék.

Ezen kívül nagyobb tubusos szemüveg tisztító folyadék is hasznos.

Mindig van a gyerekeknél szemüveg törlő eldobható kendő.

tegnap 16:48
 10/27 anonim ***** válasza:
84%

10 éve van szemüvegem és még életemben nem használtam tubusos szemüvegtisztító folyadékot....

Ha itthon vagyok víz+szappan, ha máshol akkor az előre csomagolt nedves szemüvegtörlőkendő (Aldi, Lidl. Optikában gondolom csillagászati áron adják ugyanazt.)

tegnap 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!