Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mennyibe került a szemüveg?

Kinek mennyibe került a szemüveg?

Figyelt kérdés

6 éves fiamnak holnap mérik be a szemét. Jelenleg pupillatágítót cseppentek neki. Biztos, hogy rossz a szeme. 1 vizsgálat már történt.

1. Mennyibe kerül egy szemüveg?

2. Foglalót szoktak kérni vagy egyösszegben kell fizetni?

3. Érdemes ott választani szemüveget, ahol bemérik a szemét? (Gondolom akkor cserélik, ha rosszul mérték be)

4. Mire figyeljünk a keret választásánál?

Nem vagyunk egy szemüveges család, így semmi tapasztalatunk nincs. Minden tanácsot/tapasztalatot szívesen fogadunk.

tegnap 14:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekkeretek nem drágák, már 10 ezertől kapsz.

A lencse, ami az ár nagyrészét adja.

Ez meg attól függ, hogy milyen kell. Mínuszost nem kell annyira vékonyíttatni, mert egyébként se vastag.

De ha pl: +8/+9 dioptriát kap, akkor még a maximális vékonyítassal is vastag és ami vastag, annak műanyag esetén is súlya van, ami minél kisebb a gyerek, annál inkább szempont.

Mindkét gyerekem szemüveges. A 9 évesemnek nem olyan rossz a szeme, nem nagy dioptria, mínuszos és cilinderes: minden flinc-flanc felületkezeléssel együtt se volt 60, most ősszel csináltattuk.

Az 5 évesnek viszont pluszos, nagy dipotria, cylinder is van rajta és már 3 évvel ezelőtt is 150 volt. Szerencsére neki még javul, jellemzően fél évente lencsecsere. Keretből pedig a másodiknál tart, mert nyilván nő is.

tegnap 17:58
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Mindig Qponverzumozunk, keret-árban megcsinàlják.

30 fölött még sosem fizettem.

Az enyém 27 volt januárban (Retro Jeans keret, fényre sötétedő lencse.)

Lányomé októberben 20E.

9-10E körül szoktunk előleget fizetni.

tegnap 19:09
 13/27 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó vagyok.

A “mire figyeljünk” részre:

Ami fontos, hogy ne csúszkáljon, méretben passzoljon, strapabíró legyen a keret.

De az optikusok általában segítőkészek. Nekünk mindig úgy van, hogy kiválasztunk pl 5 db-ot, ami tetszik, és abból segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet.

(Hamarosan nem kizárt, hogy az én 6 évesemnek is kell, januárban nézik újra.)

tegnap 19:13
 14/27 anonim ***** válasza:
Mi ott csináltatunk, ahol találunk megfelelő keretet. Mostanában már könnyebb, de kisebb korában nehéz volt, mert a babakeretekhez már nagy volt, a rendes szemüvegek viszont nem ültek meg az icike-picike orrnyergén. 5ös dioptriás sima lencsével kezdtük, most 1-2 dioptriás cilinderes kell neki, vékonyítottat kérünk mindig. 50 ezer körül szokott lenni. Most legutóbb ofotertben akcióval sikerült megúsznunk 30-ból (előtte fél évvel csak lencsét cseréltettünk, az 40 ezer volt...).
tegnap 20:10
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Aki megússza harmincból, az tudja, hogy gyártanak romlásgátló(lassító) lencséket?

A gyerekemnek volt rendes szemüvege(én sem értek hozzá, engem nem érint, meg mást sem a családból), kórházban mérték, kb 80 volt, mert vékonyítottat kértünk, és ebből 40 volt a keret. Egy év alatt 2,5 dioptriát romlott(távolra nem lát jól). Szinte vak volt szegény.. elvittem egy rendes helyre magánba, ahol egyből kérdezték, miért nem ilyen lencséje van. Ezzel a lencsével szinte semmit sem romlott egy év alatt. A létezéséről sem tudtam, hülye lettem volna ezen spórolni, most tök van a 4,5es lencséivel. Lencsénként 52 volt és a régi keretébe rakták bele az új lencséket, így kb 150nek számolom a szemüvegét.. Ezek a lencsék.. ki a fene használja még a régit?

tegnap 20:21
 16/27 anonim ***** válasza:
71%

Évek óta -3,5 és -3,75 a 2 szemem (illetve ez alatt egyszer volt rosszabb, mikor 1 éven át szedtem egy gyógyszert. Abbahagytam, visszaállt.)

A lányom 8 éve kapott először szemüveget. 2 év után el is hagyhattuk. Most 15 éves, és nem a dioptria miatt kell első sorban, mert az most is alacsony. (0,5 és 0,75)

Ahol rohamosan romlik, vagy jelentős a dioptria, ott nyilván más a helyzet, és nem árt a speciális lencse.

De 1 év alatt 2,5-ös romlásnak utána nézettem volna, mert nem normális semmilyen szemüveg mellett 🤔

#12 voltam.

tegnap 20:36
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
#15 Mert te megetted a marketinget más meg nem. Az, hogy egyik évben sokat romlik valakinek a szeme a következőben meg nem az nem a lencse árán múlik. Ha a kórházban árulnak szemüveget akkor az is ugyanolyan "magán", mint a másik, csak az a kórházban bérel üzlethelyiséget, a másik meg a főutcán vagy a plázában. A magyar állam nem foglalkozik szemüveg gyártással és értékesítéssel, ebből nincs "állami". :D
tegnap 20:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
12, áruld már el, hogy milyen dioptria, cylinder?
tegnap 20:48
 19/27 anonim ***** válasza:

15!

Hallottam róla, de mi esetünkben nem használható. A fiúnk latasa ráadásul javul sima lencsével is. 8-as dioptriáról indultunk, nem volt térlátása, jelenleg 2,5-nél tartunk.

tegnap 20:55
 20/27 anonim ***** válasza:

Dioptriàt a #16-os válaszban leírtam.

Cylindert fejből nem tudom (van), papíron nyilván rajta van.

Egyébként Bp-en a Total Optika (Baross utca), Spectrum Optika (Karinthy F. út), Prémium Optika (Szent Margit Kórház), és a Galéria Optika (Bartók Béla út), ahol kifogtuk ezeket (utóbbi kuka, oda többet soha, a többi teljesen rendben volt.)

Arról nem tehetek sajnos, hogy megyeszékhelyeken kívül ezek a lehetőségek nem léteznek…

tegnap 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!