Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mennyibe került a szemüveg?

Kinek mennyibe került a szemüveg?

Figyelt kérdés

6 éves fiamnak holnap mérik be a szemét. Jelenleg pupillatágítót cseppentek neki. Biztos, hogy rossz a szeme. 1 vizsgálat már történt.

1. Mennyibe kerül egy szemüveg?

2. Foglalót szoktak kérni vagy egyösszegben kell fizetni?

3. Érdemes ott választani szemüveget, ahol bemérik a szemét? (Gondolom akkor cserélik, ha rosszul mérték be)

4. Mire figyeljünk a keret választásánál?

Nem vagyunk egy szemüveges család, így semmi tapasztalatunk nincs. Minden tanácsot/tapasztalatot szívesen fogadunk.

tegnap 14:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
54%

Harmincezer volt egy éve keret és lencsék.

Megyeszékhely.

tegnap 22:29
 22/27 anonim ***** válasza:

Tudom, mitől romlik, hogy sokat néz közelre és keveset pislog. Abban az évben hetente 800 oldal körül olvasott átlagosan, hol többet, hol kevesebbet, amikor így romlott+ a suli, illetve plusz a napi kb 2óra képernyő. Idén kb heti 700 oldalt olvas átlagosan + a két óra képernyő és pluszban a suli.

Egyszerűen látom, hogy keveset pislog mikor olvas vagy képernyőt néz és tudom, hogy más nem néz ennyit közelre. De egyedül a lencse változott. Ugyanúgy növésben van, mindegy, hogy 7-8ig, vagy 8-9 ig telt az idő. Javulni nem javul a szeme. Úgy értem, hogy a "sima" üveg és eközött a fura méhsejtes izé közt, ahol méhsejtenként más dioptria van.. hát ez elképesztő. Biztos vagyok benne, hogy emiatt nem romlik és nem fog más lencsét kapni. Ilyen kékszűrő, meg sötétedős izé nincs rajta.

ma 06:30
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

20, erre írtam, hogy nem mindegy a dipoptria. Csak kicsi dioptriára lehet olcsón szemüveget készíttetni, mert a lencse a drága. 11-es válasz az enyém. A jobb szemű gyerekemnek mindenféle kupon nélkül ki tudnánk hozni 30-ból, ha nem kérnénk rá semmi pluszt.

Nem ez a nagy kaland, hanem a durván pluszos szemüveg vagy ha folyamatos romlás miatt gyakori csere kell.

Azt nem úszod meg olcsón, ott nem tudsz ügyeskedni.

Pl: megyeszékhelyen egyetlen egy helyen vállalták el a kisfiam lencséjét.

ma 07:02
 24/27 anonim ***** válasza:

Nagyjából elmondtak már mindent, én csak egy tippet adnék, ha eddig esetleg nem foglalkoztál volna vele. Kérjetek orvosi véleményt és használjátok ki az egészségpénztárat, ha a két szülő közül valamelyik jogosult lehet adójóváírásra.

Szemüveg választásra pedig az a javaslatom, hogy nem kell feltétlenül az első helyen beleugrani valamibe, ha az megalkuvás lenne. Gyereknél szerintem különösen fontos a kényelmes, jó méret, a funkcionalitás és az, hogy tetszen is neki, mert akkor szívesebben fogja hordani.

ma 07:21
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

Először is vidd normális orvoshoz ahol nem kell csepegtetni napokig a szemét...tényleg nem tudnak erről a baromságról leszokni? Mi a francért kell kínozni szerencsétlen gyereket...

5 éve szemüveges a nagyobb lányom, én 20 éve.

Ofotértben szoktuk csináltatok.

Neki évente én kb 2 évente csináltatok újat.

Durván 50 és 80ezer között szoktunk fizetni/db.

Ebben az árkategóriába nekem belefért pl egy dioptriás napszemüveg is.

ma 08:26
 26/27 anonim ***** válasza:

1. Lányomé 70.000 volt idén augusztusban, nekünk mondjuk nem kellett semmi extra, 2-es dioptriájú, ráadásul csak a jobb oldala dioptriás, a bal sima üveglap.

2. Úgy emlékszem, hogy a megrendeléskor kifizettük egy részét, de nem tudom már, hogy mennyit.

3. Szemészorvos mérte be a szemét a magánrendelésén, és ő ajánlott 2 optikát a városban, ami szerinte megfelelő. Az egyikben csináltattuk a szemüveget.

4. Hát attól függ, mekkora a gyerek. Az enyém pl 4 éves, szóval még messze nem "vigyázok a dolgaimra" korú. Ezért strapabíró keret és lencse kellett, aminek nem lesz baja attól, ha leejti, ráül, elesik benne, stb. Ezen kívül persze arra is figyeljetek, hogy menjen az arcához, jól álljon neki.

ma 08:54
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

"...tényleg nem tudnak erről a baromságról leszokni?"

Szemészszakorvos tetszik lenni?

Mi az hogy baromság...

Bizonyos szembetegségek esetén csak tagításban lehet megfelelően vizsgálni. A gépi bemérés a mai napig szemfényvesztés. A legmodernebb gép is csak kiegészítő vizsgálatra alkalmas, nem helyettesíti az orvost és a kézi vizsgálatokat.

ma 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!