Ez nem durva szerintetek ?
Pont ezért nem értem a kérdést. Nem mindegy, más gyereke hova megy? Inkább vinném ilyen helyre a fiam, mint temetőbe, ahol rádőlhet a sír.
Én magam sem járok temetőbe, sem ilyenkor, sem máskor. Az élőkkel kell foglalkozni.
Nem.
A bogarakat más országokban simán megeszik. Gondolom ehető rovarok voltak, és amúgy se tudod akarata ellenére megetetni a gyereket.
Tökfaragással semmi gond.
Rémisztő állat meg gondolom kígyó volt, legalábbis ismerősöm azt mondta egyszer, azt szokták engedni simogatni. Megfelelő körülmények közt engedik csak, és nem mérgeskígyó. De én kifejezetten várom pl a kisállatbemutatót itt helyben, tavaly is volt, fogtunk botsáskákat is, meg varánuszt is megsimiztük, a gyerekek is imádták. Nem mondanám, hogy ijesztő állatok. Én jobban félnék egy medvével találkozni, na az tényleg ijesztő, ha nincs kerítés.
Ez a temetőzés is olyan álszent dolog.
Elmegyek a temető mellett, egész évben egy két gyertya pislakol ott.
Mindenszentekkor meg világít az egész temető.
Miért csak ilyenkor járnak ki az emberek?
Egész évben megeszi a sírokat a gaz, de mindenszentek előtt mindenki rohan pucolni a sírt.
Kisgyerekeket meg minek oda hurcolni...
Inkább menjenek érezzék jól magukat, mint menjenek a temetőbe és nézzék, ahogy a felnőttek álszent módjára ott sírnak a sír felett, miközben egész évben szarzak rá.(Persze tisztelet a kivételnek)
Gondolom a bogarakat nem nyomták le a torkukon, aki akarta megkóstolta , aki nem akarta az meg nem.
Nem kell ebből ekkora drámát csinálni.
Nem tudom követed e a világ,az éghajlat, az ivóvíz, a termőföld nagy mértékű változását/pusztulását,de kb 20-30 év múlva aki él, az örülni fog(sajnos) ha bogarakat fog tudni enni.
Szóval szerintem ezen nem kell kiakadni.
A "rémisztő" állatok általánan kígyó, skorpió (egyik sem mérges, nyilván), nagy ritkán denvér stb. Amiket akár állatbemutatón is láthat (nálunk az ovisoknak is volt annó ilyen, a oviba vittek nekik ki, meglehetett simogatni a "kígyót" (khm... Amit kézbe adtak az sikló volt. Full ártalmatlan), skorpiót, pókot, rovarokat stb).
A bogárkóstolás gondolom opcionális volt, nem kényszer. Aki akarta megkóstolta az ehető rovarokat az kapott, semmi durva nincs benne. Sok országban fogyasztanak rovarokat. Állítólag egészséges, sok benne a fehérje, egyszer kóstoltam tücsköt, semmi extra 🤷🏼♀️.
A jelmez meg már klisés, nem másabb, mint egy farsang. A gyerekek baromira élvezik, nem félnek, szórakoznak.
A tökfaragás sem egy hű ha dolog, nagyon régi szokás (igen, Magyarországon is, előbb volt tökfaragós, keltáktól "maradt" szokásunk, mint a Mindenszentek és a Halottak napja. Aztán eltűnt, majd visszatért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!