Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves gyereknek adható olyan...

1 éves gyereknek adható olyan tea, amit felnőttek is fogyasztanak?

Figyelt kérdés
És ha igen, milyen? Pl pickwick herbal kamilla teara gondoltam, ugye rajta van a dobozan, hogy koffeinmentes, nem látok rajta mást sem, ami miatt ne ihatná a kisfiam, és kamilla tea tudtommal babáknak is adható 6 hónapos kortól. És mi a helyzet a pickwick gyumolcsteaival pl? Vagy a sagarol olvastam, hogy olyan márka, ami kicsiknek is adható biztonsaggal

okt. 31. 20:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ☺️
nov. 1. 08:09
 12/17 anonim ***** válasza:
45%
A kamillatea szárít. Minek adnád? Adhatsz neki natúr gyümölcsteát, de semmi szükség rá. Ahhoz szokjon hozzá, hogy vizet igyon, ne ízesített löttyöket. A kubu almalé semmi más, mint szabad cukor. Max felesben hígítva adom a 3 évesnek is. Nincs szüksége ilyesmire.
nov. 1. 09:42
 13/17 anonim ***** válasza:
37%

Neked sincs szükséged sok mindenre, amit felnőttként fogyasztasz, de mégis megteszed, mert jól esik és örömet okoz. Ne legyünk már ennyire vaskalaposak, a gyereknek semmi baja nem lesz főleg télen, hűvösben, egy kis meleg, finom teától. Alkalmanként gyümölcslétől. Hagyjuk már, csak azért, mert heti 2x iszik 1-1 pohár almalét, és amúgy vizet fogyaszt, nem lesz instant cukorbeteg.

Én is azt szoktam nézni a teáknál, hogy koffeinmentes legyen. Amúgy érdemes az összetevőlistát átolvasni, mert elég sok gyerektea/gyümölcstea tartalmaz egyéb színezéket, ízesítőt, cukrot, adalékanyagot, amit amúgy én is kerülnék alapvetően, és ha már teát veszek, amiben tudom, hogy több csomag is van, akkor inkább olyat vennék, amiben csak a szárított teafű van és ennyi. De a gyümölcstea meg egyéb növénytea zömében tök jó. A borsmenta pl kifejezetten jó háborgó pocakra, a gyömbér a nátha ellen, a kamilla lenyugtat (felnőttként is :D), csalán jó húgyuti gondokra, szóval na. És ezek mindegyike szerintem nagyon finom magában is, én legalábbis minden teát zéró ízesítéssel iszok, és szeretem így a natúr ízeket is, nem kötelező egyből menzateásra csinálni a mézzel-citrommal a teát, hogy csak egy színes lötty legyen a vége.

nov. 1. 10:35
 14/17 anonim ***** válasza:
46%

Én ha jól olvasom nem az volt a kérdés, hogy adjon-e teát vagy ne, hanem az, hogy adható-e.

A kioktatok minek írnak ide?

Gondolom ők sem ittak vagy ettek soha teát, edeset stb gyerekkorukban.

nov. 1. 11:34
 15/17 Derjaderja ***** válasza:
44%

Gyümölcstea adható, de kérdés, van-e értelme. A gyomrot marhatja, lehet benne színezék, egyes filteres ragasztás rákkeltő, és megszokja, hogy színeset igyon, ami belépő az üdítőkhöz.

Gyógynövényes teát nem adnék, sok közülük megzavarja az emésztést illetve felfúj, vagy egyéb hatásai vannak, ami egy picinél fokozottan érvényesülhet. Persze más, ha ért valaki ehhez.

nov. 1. 16:20
 16/17 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk én nem filteresre gondolok hanem valodi gyümölcs teára Mint amit müllerbe IS lehet kapni.
nov. 1. 20:40
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

Gyümölcsteát adhatsz nyugodtan. Arra figyelj, hogy - legalábbis régebben így volt - kapható gyümölcs ízesítésű feketetea (vagy zöld, a lényeg hogy koffeines) amire szintén szép nagy gyümölcsöket rajzolnak. Szóval ha este nem alszik el a tea után akkor nézd meg újra a dobozát.

Én ezen a "megszokja hogy színeset iszik" dolgon nem aggódnék, én is ittam gyerekként rendszeresen gyümölcsteát, de a víz volt a leggyakoribb, és szinte kizárólag vizet iszom felnőttként, nem is szeretem az üdítőket. De néha már herótom van a víztől, vagy marni kezdi a torkom és akkor a legjobb, ha a gyümölcstea a második ötletem. Gyümölcslevet iszom néha de az nálam az édességgel szinte egy kategória.

nov. 1. 22:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!