Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Harap, verekedik a gyermekem,...

Harap, verekedik a gyermekem, hogyan szoktassam le róla?

Figyelt kérdés

Kedves szülők!

A gyermekem 3 éves lesz lassan, közösségben harap, lökdös, verekedik.

Kérlek írjátok meg, hogy nálatok ha volt ilyen probléma az hogyan oldódott meg?

okt. 23. 09:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Meg szeretném oldani a problémát kedves 10-es, de mivel otthon nincs ezzel bajunk, ezért kérem a tanácsaitokat…
okt. 23. 13:38
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Aki azt gondolja H egy nagyfüles a megoldàs, az mégis hogy képzeli el azt a napot?

Reggel 9kor Pistike megharapja a csoporttàrsàt. Anyukànak ezt délutàn 4kor elpanaszolja az óvónéni.

Hazaêrnek. Anyuka leken egy nyaklevest Pistikének.

🤔 Vajon ez hatékony lenne?

Azt se tudja az a 3 éves hogy miért kapta.

kérdező

A pedagógusok nincsenek nàlatok a helyzet magaslatàn.

Nincs olyan hogy te elrontottàl valamit, amennyiben csak az intézményben merül fel a dolog.

Ott az ő feladatuk ezt meggàtolni (megfigyelik hogy mi az előzménye)

Azon kívül hogy sokszor elbeszélgettek arról hogy ezt nem szabad,Te otthonról nem sok egyebet tehetsz. Hiszen ha veletek van a gyerek ez nem fordul elő.

Sok sok beszélgetés (elmondani hogy fàj a màsiknak ha ezt csinàlja)

okt. 23. 14:20
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Engem egyszer harapott meg a fiam, olyat kevertem le neki visszakézből, hogy majdnem a fal adta a másikat szó szerint. És még csak nem is nevelési célzattal tettem, hanem reflexből, mint amikor érzed, hogy megcsíp egy szúnyog, és odacsapsz, hogy megszüntesd a fájdalom forrását, kb ehhez tudnám hasonlítani. Viszont ő az oviban soha nem csinálta, otthon is csak akkor egyszer (és utoljára, gondolom a pofontól elment tőle a kedve). Az valóban nem megoldás, hogy 9-kor megharap valakit, az anyukája meg délután 4-kor lekever neki egyet, semmi értelme. Ezt ott és akkor kéne az óvónéniknek megoldani. Mármint persze nem szájbavágással, hanem valami büntetéssel. Illetve én mindig azt mondom a saját gyerekeimnek is, hogy soha ne bántsanak senkit, soha ne ők legyenek azok, akik elkezdik, de bizony ha őket bántja valaki, akkor védjék meg magukat, és adják vissza, ha kell. Senki idióta gyereke ne legyen abban a hitben, hogy őket következmények nélkül lehet ütni vagy épp harapni. Remélhetőleg egyszer a te gyerekednek is visszaadja valaki, az ő érdekében is. Persze, lehet itt azzal jönni, hogy nem az erőszak a megoldás, de az iskolában majd pláne visszakapja a sallert, ha egy kicsit is vehemensebb társát üti meg, szóval még most kéne ennek megálljt parancsolni.
okt. 24. 09:18
 14/19 anonim ***** válasza:
33%
Van apja, vagy elvált szülők vagytok? Következetesnek kell lenni otthon is a nevelésben, nem szabad neki mindent megengedni.És pszichológus!
okt. 24. 10:38
 15/19 anonim ***** válasza:
62%
Otthon semmi hasonló nincs? Unokokaöcsém például gyakran megüt felnőtteket otthon, de az anyja elnézi neki és csak fenyegeti a büntetéssel és sose kap. Aztán csodálkozik az anyja ha panaszkodnak rá, hogy a társait bántja.
okt. 24. 13:16
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
13-as: ha te REFLEXBÖL verekedsz, akkor jobb, ha nem mégy gyerekek közelébe, ilyen agresszív állatnak semmi keresnivaló ott.
okt. 24. 15:18
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

#16 Igen, reflex, ismerkedj a szóval, mert látom fogalmad sincs mit jelent.

A verekedés az az, hogy tudatosan odamész valakihez, aztán jól szájonvágod, előre megfontolt szándékkal. Vagy visszaütsz ha téged akarnak megverni, önvédelemből. A reflex meg az, amit nem tudsz irányítani, akármennyire is szeretnéd, és akármennyire is nem vagy "agresszív állat". Előbb következik be, mint ahogy irányítani tudnád.

Nyilván utólag, amikor már senki nem mélyesztette a fogait a combomba, én is tudtam, hogy nem ez volt a legjobb megoldás. Ahogy most is tudom. Úgy könnyű okosnak lenni, hogy nem érzel éppen egy semmiből jövő, hirtelen, qrva erős fájdalmat.

Azt meg csak zárójelben teszem hozzá, hogy a fiam akkor már 3-4 éves volt, pontosan tudta, hogy ez a másiknak fáj. A mai napig sem tudom, honnan jött neki az ötlet.

okt. 24. 20:43
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Mindenképpen szakpszichológus felkeresését ajánlom, tervezzétek meg, miről fogsz beszélni a gyerekednek otthon. Nézhettek agresszióellenes meséket is, énekelhettek dalokat a szeretetről, és el is játszhatjátok puha kis plüssfigurákkal, hogy a harapás, verekedés mennyire fájdalmas tud lenni testileg-lelkileg.
okt. 24. 21:19
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és ha végképp nem használ semmi, legyen kakaómegvonás a büntetés, de csak ha nem sír miatta.
okt. 24. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!