Harap, verekedik a gyermekem, hogyan szoktassam le róla?
Kedves szülők!
A gyermekem 3 éves lesz lassan, közösségben harap, lökdös, verekedik.
Kérlek írjátok meg, hogy nálatok ha volt ilyen probléma az hogyan oldódott meg?
Aki azt gondolja H egy nagyfüles a megoldàs, az mégis hogy képzeli el azt a napot?
Reggel 9kor Pistike megharapja a csoporttàrsàt. Anyukànak ezt délutàn 4kor elpanaszolja az óvónéni.
Hazaêrnek. Anyuka leken egy nyaklevest Pistikének.
🤔 Vajon ez hatékony lenne?
Azt se tudja az a 3 éves hogy miért kapta.
kérdező
A pedagógusok nincsenek nàlatok a helyzet magaslatàn.
Nincs olyan hogy te elrontottàl valamit, amennyiben csak az intézményben merül fel a dolog.
Ott az ő feladatuk ezt meggàtolni (megfigyelik hogy mi az előzménye)
Azon kívül hogy sokszor elbeszélgettek arról hogy ezt nem szabad,Te otthonról nem sok egyebet tehetsz. Hiszen ha veletek van a gyerek ez nem fordul elő.
Sok sok beszélgetés (elmondani hogy fàj a màsiknak ha ezt csinàlja)
#16 Igen, reflex, ismerkedj a szóval, mert látom fogalmad sincs mit jelent.
A verekedés az az, hogy tudatosan odamész valakihez, aztán jól szájonvágod, előre megfontolt szándékkal. Vagy visszaütsz ha téged akarnak megverni, önvédelemből. A reflex meg az, amit nem tudsz irányítani, akármennyire is szeretnéd, és akármennyire is nem vagy "agresszív állat". Előbb következik be, mint ahogy irányítani tudnád.
Nyilván utólag, amikor már senki nem mélyesztette a fogait a combomba, én is tudtam, hogy nem ez volt a legjobb megoldás. Ahogy most is tudom. Úgy könnyű okosnak lenni, hogy nem érzel éppen egy semmiből jövő, hirtelen, qrva erős fájdalmat.
Azt meg csak zárójelben teszem hozzá, hogy a fiam akkor már 3-4 éves volt, pontosan tudta, hogy ez a másiknak fáj. A mai napig sem tudom, honnan jött neki az ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!