Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mást is nagyon irritál,...

Mást is nagyon irritál, amikor nagyobb gyereke szopizza az ujját?

Figyelt kérdés
4.5 éves a lányom, nagy ujjszopó. Engem nagyon idegesít, ahogy ott cuppog a szájában. Ez csak engem irritál ennyire? Más hogy van vele?
okt. 20. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Szoktasd le róla. Nem is tesz jót a fogainak
okt. 20. 18:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Igyekszem.. sok dolgot próbáltunk már. Neked mi vált be?
okt. 20. 20:02
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Csak az idő segít. Én kb 6 éves koromig csak úgy tudtam aludni, hogy szoptam az ujjam, nem tudtak leszoktatni. Egyszer csak elhagytam magamtól, és kész. Ne piszkald érte, nem azért csinálja, hogy téged idegesitsen, hanem mert valamiért őt ez tudja lenyugtatni. Anyjakent neked kell tudnod/sejtened, mi áll a háttérben. Extrém eset, hogy egyik ismerősöm 15(!) éves koráig szopta elalvasnal az ujját. Pszichés dolog ez...
okt. 20. 21:03
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Engem is zavar, pedig csak 2,5 éves. Ráadásul sokszor jó közelítéssel egésznap cumizza az ujját. Engem a lelki háttere is zavar, mert nem tudom mihez kötni, vagy nem tudom hol ment ez el, ami miatt egésznap szüksége van rá.

Nem piszkálom érte, mert én is utáltam (6 éves koromig cumiztam az ujjam, utána magamtól leszoktam róla), nagyon megvan az érzés mennyire rossz volt, hogy titokban kéne csinálnom azt, ami nekem jó, hogy ne b*sztassanak vele.

Most ott tartunk, hogy azt tanuljuk, hogy legalább ne a kezével a szájában beszéljen.

okt. 20. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

Engem nem idegesít. Szintén 4 múlt a lányom, nagy ujjszopis, ha fáradt, nyűgös, bármi nyűgje van, egyből ujj a szájba, kedvenc takarót morzsolgat, és elaludni is így alszik el. Nem zavar, nem kóros, neki ez az önnyugtató technikája. Ahogy fejlődik, érik, úgy változik majd ez is. Bár lehet, azért vagyok ilyen elnéző, mert régebben a cicivel csinálta ugyanezt, és most örülök neki, hogy azért 4 évesen már nem igényli a mellem az elalváshoz :D

Én is viszonylag sokáig szoptam az ujjam, már bőven iskolás voltam, amikor elhagytam (nyilván nem a suliban órán, de otthon elalváshoz pl), és emlékszem, hogy már a végén mindig a kezemre csaptak meg kiabáltak velem, amikor észrevették a szüleim, és ez nekem tök rossz volt, mert amúgy kinek ártottam vele? Senkinek. A fogaim jók. A beszédem mindig is rendben volt. Szóval még csak magamnak sem ártottam (vitatható, hogy az ujjszopás helyetti pótcselekvéseim, a körömrágás és a köröm melletti bőr rágása mennyivel jobb). A lányommal ugyanez a helyzet. Majd elhagyja, ha megérik rá. Mások simán cumiznak ilyen idősen, ugyanez a kategória. Egyedüli kellemetlenség, hogy télen meg amikor már hűvösebb van, kicsípi az ujját a nedvesség, és akkor elég nehéz megtalálni a módját, hogy úgy kenegessem, hogy ne nyalogassa le a krémet magáról. De ezt leszámítva én ebben nem látok semmi rosszat.

okt. 21. 08:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nekem az ujjszopás "továbbfejlődött" a köröm és köröm körüli bőr rágásába, tépésébe szorongáskor. Természetesen mind a kettőt ilyen kézrecsapós, ordibálós, bekenjük undi cuccal módszerekkel akarta orvosolni az anyám.

Jelentem, huszonéves vagyok, és stresszes időszakban mostanáig rágom a körmöm körül a bőrt. Egyszerűen nem megy a leszokás.

okt. 21. 13:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nővérem rágta a körmét, én "csak" az ujjamat szoptam sokáig :D
okt. 21. 14:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen. Sok mindent nem tudok tenni. Vannak a régi módszerek,de nem ajánlom. Amikor bekenik a gyerek ujját,vagy ijesztgetik. Nekem pl azt mondta anyám,éjszaka álmomban jön a bagó (nem tudom mi az,gondolom a rzfszu..) és levagja az ujjam . Oreganyam meg azt,hogy le fog rohadni. No komment.
okt. 21. 16:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként engem a fogai miatt idegesít,de maximum fogszabályzója lesz majd.#8 voltam
okt. 21. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!