Mikorra rendeződött, a nagyobb gyermek (2 éves) viselkedése a kistestvér érkezése után?
Tisztában voltam ezzel a helyzettel, mielőtt írnátok, olvastam a témában. Csak nem tudtam elképzelni nálunk milyen lesz.
Kisfiam 2,5 éves, eddig kb 0-24 órában együtt voltunk, így megértem, hogy nehéz neki. Pár hete született a kishúga, próbáltuk felkészíteni, de nem akartuk túlzásba vinni sem.
Mióta én elmentem a kórházba és a tesót is hazahoztuk teljesen kifordult magából.
A tesó iránt érdeklődő, nem bántja. Viszont teljesen "visszafejlődött": ő is kisbaba, nagyon hamar kiborul, eddig nem is volt dacos.., aludni sem akar délután.
Igyekszünk a lehető legtöbb időt csak vele tölteni, de ez is kevés :( Ami a legjobban fáj, hogy velem mennyire elutasító, csak az apja jó neki, megszakad a szívem, hogy ennyire elvesztette bennem a bizalmát.:(
Szóval akinek hasonló tapasztalata van kérem mesélje el, hogy mivel tudott segíteni a helyzeten? És mikor javult?
Köszi :)
2.5 év van nálunk is köztük.
Nálunk pár nap alatt lecsengett az, hogy velem milyen. Kb 2hétig tartott a visszafejlődés dolog.
Utána büszke nagytesó volt. Letette a cumit, cumisüveget magától.
Barátnőméknél még mindig tart, pedig már kamasz (14-12 év) a két leginkább érintett gyerek, igaz, hogy ott több szerencsétlen tényező együttes hatására alakult így.
Talán a nagyobbik általános iskolás korában lett egy kicsit enyhébb a helyzet, de az anyukával sosem tudták már úgy igazán megtalálni a közös hangot :(
Nalunk semmi nem volt.
Tudomasul vette h van egy baba a haznal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!