Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Nyugat Európai országokban...

A Nyugat Európai országokban is problémás a szülőknek megoldani a szüneteket vagy ott nem, mert rövidebb a nyári szünet mint itt?

Figyelt kérdés
És itthon régebben, 30-40 éve is problémás volt, vagy akkor egyszerűen nem foglalkoztak ezzel?
okt. 18. 17:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
30-40 éve is problémás volt. Abból születtek azok a megoldások, hogy a pár évvel idősebb testvérnek volt lepasszolva a kisebb és egész nyáron kulcsos gyerekként együtt csavarogtak, aztán vagy történt katasztrófa vagy nem.
okt. 18. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Angliàban vannak egèsz napos tàborok. Vannak olyan ovik, akik iskolai szünetben ,,visszafogadjàk" pàr napra a volt tanulóikat, 7 vagy 8 èves korig (betöltött 4 éves kor utàn màr mennek iskolàba :'( )
okt. 18. 18:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hollandiában ugyan rövidebb a nyári szünet, de eközben sokkal több van, mint Magyarországon. Itt mondjuk a munkáltató köteles a munkavállaló számára 3 egybefuggo hetet kiadni szabadságként, 90%-ban az általa kívánt időpontban. Nem hallottam még, hogy itt lennének táborok.
okt. 18. 18:07
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
Itt annyival könnyebb, hogy a nagyszülők nincsenek lerobbanva, még a 80-90 évesek is aktívak, kirándulnak, dédunokáznak stb... a fiaim nagyszülei is ilyenek, a gyerekekre is bármikor vigyáznak, biztonságban rábízzuk őket.
okt. 18. 18:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen a szüleimnek is szerencséje volt velem anno, hogy a nagyszüleim viszonylag korán mehettek nyugdíjba, az 50-es éveik végén, és így meg volt oldva. Ja és két dédim is élt.
okt. 18. 18:52
 6/11 A kérdező kommentje:
Amúgy én a 2000-es években voltam ovis, a 2000-es évek végén, 2010 -es évek elején alsós.
okt. 18. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Külföldről nem tudok nyilatkozni, de nagyanyám mesélte, hogy ő 5 hónapos kortól vitte bölcsibe anyámat, reggel 6-tól délután 16-ig ott volt, mert dolgozott. 5-kor keltek, mert csak így tudta megoldani.

Én arra emlékszem, hogy folyton nagyszülőknek voltunk leadva, amikor mi gyerekek voltunk, mert előbb volt nyugdíj.

okt. 18. 19:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, problémás. Nyugat-európai országban élek, szóval első kézből tudom. Nemcsak a szabi miatt önmagában, hanem mert általában a nagyszülők egy tök más országban vannak (rengeteg itt a hozzánk hasonló bevándorló), szóval egyáltalán nem evidens, hogy érdemben be tudnak segíteni.

Itt (Luxemburg) pl. hathetente van szünet; egy hét mindenszentekkor, két hét karácsonykor, egy hét februárban, két hét áprilisban, két hét májusban, aztán nyolc hét nyári szünet. A nevelési vagy tanév fixen szept. 15-től július 15-ig tart.

Annyi a könnyítés, hogy rendelkezésre áll napközi (pénzért), ami az iskolaszünetekben végig egész nap nyitva van (kivéve ünnepnapokon és hétvégén). Szóval végülis van "ügyelet", de ahhoz nyilván nem jókedvéből folyamodik az ember.

Az tény, hogy több a szabadság, mint Mo.-n (munkáltatótól is függ, de minimum 30 nap/év), de ANNYI azért nincs, amennyi a szünetekre kéne :D

okt. 18. 19:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Régen azért nem volt problémás, mert az emberek korábban nyugdíjba mehettek, így amire az unoka iskolás lett már nagymama tudott vigyázni a gyerekekre. Az én nagymamám 55 évesen ment korkedvezményes nyugdíjba akkor, amikor születtem (31 éves vagyok).
okt. 18. 19:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Míg kint éltünk, volt két bébiszitterünk, akik vigyáztak a gyerekre szünetekben vagy betegség idején. Szerencsére nagyon jól kerestünk, így nem okozott problémát kifizetni. Itthon már nehezebb megoldani sajnos.
okt. 19. 13:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!