Hogy beszéltek a kisgyereketekkel a családotokról, ha nem tartjátok a kapcsolatot, mit mondtok, miért nincsenek szüleitek, testvéreitek?
Eleg diszfunkcionális családból jövök, 18 évesen leléptem es később teljesen meg is szakitottam a kapcsolatot. Évek óta nem láttam sem az anyám (apám nem is volt, már gyerekkoromban lelépett), sem a testvéreimet.
A 3,5 éves gyermekem nemrégiben megkérdezte, ki az én anyukám. Gondolom, egyre többször fog ez feljönni, hol van az én családom, hiszen a ferjem szüleivel hetente találkozunk, a testvére családjával is gyakran, tehát tudja, mi az a család. Kistestvére is van.
Ti mit mondtok ezekről a dolgokról? Én igyekszem arra tanítani, hogy a család fontos, szeretjük egymást, összetartunk akkor is, ha nem mindenben értünk egyet. Nem utáljuk egymást csak úgy, de nyilván olyan hiteltelen átadni ezt egy gyerekmek, miközben én nem beszelek a saját anyámmal, ő meg nem érti meg, hogy milyrn az, ha egy szülő mérgező, bántalmazo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!