Tartanátok neki születésnapi bulit?
Én értem a kérdező aggodalmát, nekem volt olyan szülinapi bulim, amire 1 ember jött el. Nagyon szar volt.
Ha anyuka sem barátkozik a többi anyukával, azt sem tudják kicsoda a gyerek, akkor szerintetek el fognak menni? Ti elvinnétek a saját gyereketek egy olyan csoporttársa bulijára, akivel nem szokott játszani, lehet a gyereketek sem szeretne menni, az anyuka egy introvertált akivel sose beszéltetek egy szót se és még a szülinapos kisfiú mondjuk kívülről laikusként "egy kicsit fura" is? Ha ezt a kérdést tennék fel, akkor arra az lenne a válasz, hogy "persze vinném a gyerekem, akkor is ha nem akar menni, nehogy szegény kisfiúnak senki se menjen el a szülinapi bulijára"?
Mondanám, hogy előre beszélgetnék a szülőkkel, de úgyse fogják, a szemedbe mondani előre, hogy nem mennének, úgyis mindenki az utolsó pillanatban hivatkozik betegségre, meg családi programra. Nem tudom mit lehet ilyenkor tenni.
Tartanék így nagyobb az esély arra hogy össze is barátkoznak valószínűleg az otthoni környezetben a kisfiad is felszabadultabb lenne és a gyerekek is másként állnának hozzá. Az én gyerekem is kiscsoportos korában egyedül játszott nem voltak barátai középsőben össze barátkozott egy kislánnyal majd meghívta a szülinapjára természetesen elmentünk ott volt a többi ovistársa is és nagyon jól eljátszottak azóta több barátja is van és minden szülinapi zsúrra hivatalos.
Szerintem ezzel segíteni tudjátok a beilleszkedéshez.
Illetve ő kérte szóval ez miatt is mindenképpen tartanék főleg hogy a nagynak mindig van.
Én két olyan esetről is tudok, amikor a szülinapi bulira egy meghívott sem ment el és az igen nagy trauma egy gyereknek!
Tuti nem kockáztatnék!
Hlyeség az ilyesmit erőltetni, hogy akkor tessék, barátkozzál Pistikével, mert hiába erőlteti a szülő, ha aztán a gyerekek mással játszanak és az ünnepelt meg ott ül majd magának a bulin, na az lesz ám a gáz és szomorú, ráadásul az sokkal traumatikusabb, mintha nem lenne buli!
"De ha el is jönnének, úgyse vele játszanának."
A kérdező maga válaszolta meg a kérdést...
Ilyen körülmények között nyilván nem kell erőltetni.
Érthető, hogy itt sok szülő empatikus, de a gyerekeiket nem fogják tudni rákényszeríteni arra, hogy olyasvalakivel játszanak, akivel egyébként nem szoktak és nem is hajlandóak.
Néha jobb, ha az ember a józan eszére hallgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!