Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 10-12 hónapos gyermekeddel...

10-12 hónapos gyermekeddel hogy alakul egy napotok?

Figyelt kérdés

Mikor ébred reggel, hányszor alszik még napközben?

Miket szoktatok csinálni? Mennyit vagytok kint? Sétál már?

Játszik már játékokkal, ha igen mivel?

Mivel tudod lefoglalni? Mennyire van el egyedül?

szept. 23. 15:43
 1/2 anonim ***** válasza:

10 hónapos. 5-6 között kel, 8-ra visszük a nagyobbikat oviba, utána ha kell vásárolunk és babakocsiban alszik, ha nem, hazamegyünk, reggeli, első alvás. Ez a hosszabb, 9-től alszik 11-ig átlagosan. 12:30-ra megyünk megint oviba, elhozni a tesót, utána játszik, amíg a nagyobbikat altatom, délután alszik még 30-40 percet 14-15 felé. Aztán uzsi, mindkettőt felmarkolom, és estig kint vagyunk. Park, játszótér, kert, mikor mi. 17-től csatlakozik az apjuk is. 18:30 vacsi, fürdés majd alvás. Ő legkésőbb 19:30-kor már alszik, most már ha nem beteg és nem fáj semmije, csak 1-2x kel éjszaka.

Állni tud, járni nem, lépegetni se még. Játszani bármivel játszik, de a nagyobbik duploja nagy kedvenc. Sokszor el tud lenni, akár 20 percig is, de csak ha ott vagyok a közelében. Sokkal önállóbb, mint az első gyerekem volt, ő most is nehezen foglalja le magát.

szept. 23. 16:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem október 8-án lesz 11 hónapos a kislányom.

Reggel kb 6.30-7.00 körül kel. Tápszert kap. Aztán keltjük a tesót, elkészítem őket (pelus a kicsinek, öltözés, wc, mosakodás, ágyazás). A nagytesó megreggelizik, addig a kicsi játszik. Elviszem a tesór oviba, addig a kicsi a férjemmel van, olyankor mindig játszanak. Ha hazaértem akkor reggelizünk mi a kicsivel együtt, 8.30-9.00 körül. Sok mindent eszik már, majd 10 körül tápszerrel elalszik. 1,5-2 órát alszik, utána játszik. Pakol ki be, könyveket nézünk, udvarra kimegyünk picit néha meghintáztatom, vagy ha még főzök eljátszik valamivel a konyhában. Együtt ebédel velem 13.00-14.00 között valamikor, szintén szilárdat. Majd kis házimunka, és 14.00-14.30 körül elviszem aludni. Ha kevesebbet evett akkor kap tápit, és alszik 1 max 1,5 órát. 15.30 után keltem, mert megyünk a tesóért. Ha nem esik, mindig babakocsival, hogy addig is levegőzzön. Ha jó idö van, ovi után még járunk egy fél órát, a nagytesó biciklizik (ő már magycsoportos) vagy játszóterezünk, aztán hazamegyünk. 17-18 között esznek együtt a gyerekek, utána már jatszanak, hol együtt, hol külön, az már így szabadabb. Örülök, ha olyankor a kicsi elmolyolgat magának, mert a bátyóval is szeretek foglalkozni, rajz, szinezes, társas vagy valami+logopédiai gyakorlás is kell minden nap, mert ő jövőre kezdi a sulit :). 19.00-kor egy mesét mindig megnézünk a TV-ben.

19.30-kor kezdjük a fürdést. Előbb a kisfiam, majd a kicsi. Kb 20 után végzünk. Nagytesót bekiserjük az ágyba, aki addig mesét néz vagy könyvet mig a kicsi tápszerrel elalszik. (Ez elég gyorsan megvan szerencsére). Aztán átmegyek a nagyhoz. És alvás.

Nekem már sétál, de ne sajnáld ha neked még nem. Így azért eléggé kel rá figyelni.

Formabedobóval próbálkozik, de még nem megy neki, kockáta szetszedi, néha sikerül egy egyet összerakni. Amugy pakolni szeret, ki be, le fel, cipekedni, járas közben, kukucsolni, könyvet nézni. Hozza oda és várja hogy mondjam meg mutassam mi van benne. Van egy gomb alaku plüssünk, azt szeretik “dobálgatni”, guritgatni a kisfiammal.

Ha olyan dolgot találnakkor elvan magának 10-20 percet is, de mindig figyelni kell rá akkor is.

Levegön minden nap vagyunk legkevesebb 20-30 percet, de néha 1 órát is. Szerintem ha stabilan fog majd (cipőben is!) járni akkor lesz ez fixen több.

szept. 25. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!