Miért esik ennyire vissza? Miért tiltakozik minden ellen?
Lányom 2.gyerek mégis meg vagyok lőve vele.
2éves sem volt még, amikor szobatiszta lett. 2 évesen elkezdte a bölcsit. Imádta. Cumija, cumisüvege csak estére volt akkor már.
Áprilisban, 2.5 évesen átment oviba. Azt mégjobban szereti.
Most itt volt a nyáriszünet, 6hét.
2hete újra ovi. Imádja, várja.
Tesóval egy csoportban van, tesó szerint is tök jól elvan nappal is benn a kicsi.
Mégis 2 hete éjjel nappal cumizik (oviba nem, ott nem szabad, ott nem is kéri). Nagyon szépen, tisztán, mondatokban beszél. Cumival nem értem. És mióta cumizik újra, a cumi nélküli beszéden is érzem h romlott. Itthon csak cumisüvegből hajlandó inni. Ha nem adok bele, nem iszik akár egész nap.
Este újra bepisil.
Nappal csak a bilibe hajlandó pisilni, wcbe nem. És úgy csinálja, nem tudom hogy, hogy direkt kipisil. Direkt, mert vicces. Röhögve jön és meséli.
Az egész wc áll a pisibe, pisiszagba. Elegem van.
Ha elveszem a cumit, üveget, bilit ordít, visít, sír mert ő kisbaba és kell neki. Amíg vissza nem adom, adsig.
Egyszerűen nem tudom miért csinálja ezt.
Kitartasz pr napig.
Kezd penteken hetfore remelhetoleg megnyukszik.
Nalunk eltort "veletlen" a cumisuveg. A cumi meg lyukas lett. Na nem egyszerre hanem par het alatt sajnos minden tonkre ment es hat a boltban nem kapni. Vegigneztuk tenyleg nincs az Aldiban...
de mi gyors váltás?
Áprilisban kezdte az ovit, nem most. Áprilistól július végéig járt. Jobban szerette mint a bölcsit. A bölcsit azért kellett váltani, mert nem 1x volt, hogy a gyerekem ordítva ült a széken a nevelő meg tőle 5méterre nyomta a facebookot... Oda is szeretett járni, de az oviba mégjobban. A bölcsiben sem ő volt a nagy, mert kb 1 korosztály volt vele az összes gyerek. Itt pedig az oviban élvezi, hogy a nagylányok őt huzkodják.
Én pont nem tudnám arra fogni, hogy váltás volt az életében. Max ez a nyáriszünet.
6
Nálunk tök könnyen ment az oviba szoktatás, mindenkinek a gyereke sírdogált nem győzték az anyukák, meg az óvónők vigasztalni a gyerekeket.Az enyém simán puszi, puszi és ott se volt.Szerette is. Aztán jó fél évvel később szó szerint úgy üvöltött ,hogy az utcán is hallották zengett tőle az épület. Mint akit nyúznak, hogy ő nem akar itt maradni, haza akar jönni velem. Könyörgött, hogy ő jó lesz csak ne hagyjam itt. Tündéri óvónői voltak, akik tényleg szeretettel kezelték őt is meg a többieket is. Én akkor nyomoztam sokat (nem-e bántották vagy valami mert simán lehetett volna attól is), hogy mi lehet és mondta az óvónő, hogy vannak ilyen gyerekek, akik látszólag nem veszik fel de aztán utoléri őket a felismerés, hogy most már ez állandó.
Azt gondoljuk mert nekünk ez nem nagy ügy, nem nagy váltás, hogy őket se viselheti meg, pedig de. A másik, hogy esetleg bántja valaki ottbent valamelyik kisgyerek, nem szeret ottaludni vagy akár valamelyik óvónőt nem bírja ,érte valami olyan vagy akár otthon több a feszültség...stb..stb..
Szeretetre és figyelemre vágyik. Próbáld megadni neki a lelki biztonságot, mert az fogja őt ebből a helyzetből jófele billenteni.
Lehet amúgy lepontozni, de én a saját gyerekemen látom hogy ilyen piciknek néha egy-egy rossz időben kimondott mondat is ,,annyira bántó tud lenni" mert vérkomolyan vesznek mindent és nincs eszköz a kezükben még igazán az érzéseik megfogalmazásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!