Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két kis gyereket altatni?

Két kis gyereket altatni?

Figyelt kérdés
Akinek úgy vannak a kicsik, a nagyobb alig két éves és mellette a pici baba is ott van hogy oldjátok meg az altatást? Főleg ha a nagyobb éjjel is ébred és plusz a kicsi is?
szept. 13. 09:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nekem szokott segíteni a férjem, ha tud, de nem mindig tud, mert van, hogy be kell mennie a városba, és akkor egyedül vagyok a gyerekekkel. Nem is alszanak jelenleg egyidőben, van némi eltérés a rutinjukban.

Ha a kicsit kell altatni, a nagyobbik nappal nézhet tvt addig, este az ágyában kell ülnie és lapozgathatja addig a könyveket, vagy csendben autózhat. Gyorsan elalszik, szóval 10-15 percet kell várnia. Ezt megtanulta, hogy muszáj kibírnia.

Ha a nagyot kell altatni, a kicsi addig cicin hallgatja az esti meséket, vagy ő is odafekszik mellénk és csak figyel. A nagyobbik alszik nehezebben, de ő se vészes, főleg amióta van ovi. 2 év van köztük.

És így is többször volt olyan, hogy egyiket se sikerült elaltatni.

szept. 13. 13:06
 12/22 anonim ***** válasza:
46%

"Mondjuk nem is vallaltunk még második gyerekez"

Itt a lényeg: ha nem megy egyedül, nem vállalok, ha apukára nem lehet számítani.

Aki bevállalja a kis korkülönbséget úgy, hogy tudja előre, hogy nem lesz segítsége, az magára vessen, ha nem bírja.

szept. 13. 15:13
 13/22 anonim ***** válasza:
Amíg a kicsi maratoni hosszúságban szopott, addig úgy időzítettem a nagyobbik altatását, hogy azalatt a kicsi egyen. Később ez már nehezebb volt. A kendőt nem próbáltam, de jó ötletnek tűnik, hogy a kicsi hordozóban, amíg a nagyot altatod. A kicsi altatása már izgalmasabb volt: alapból enyhén kaotikus (volt) a napirendje és lakásban nem tudom úgy altatni, ha a testvére ott nyüzsög. Ha a kertben vannak, úgy megoldható. Ezért a délelőtti alvást próbáltam úgy intézni, hogy a kertben (babakocsiban, később kiságyban), délután pedig akkor altattam, amikor a nagyobbik aludt.
szept. 13. 15:45
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Két évesen már mindkét gyerekem rég el tudott aludni egyedül, értsd bevittem őket a szobájukba, lefektettem, puszi-ölelés-egyebek, aztán ajtó becsuk és aludtak. Nappal is és este is, csak este volt meseolvasás is. És kétlem hogy csodagyerekek lennének, szóval akkor más 2 éves is képes lehet erre.
szept. 13. 16:07
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
Most nehogy már az legyen a sz@r,akinek természetes,hogy ketten vállaltak gyereket,és ketten is csinálnak mindent.Gondolom akinek rendőr, tűzoltó, kamionsofőr a párja,az tudta ezt előre is,hogy lesznek napok,mikor egyedül lesz.Ennek tudatában vállalt gyereket,vagy gyerekeket.Kérdésre a válasz,nálunk ha esetleg éjszakás volt a párom, akkor hordozó kendőben alattam a kicsit,a nagyot meg símogattam,vagy meséltem neki ameddig elaludt,és igen,volt tv-ben mese is.Nem lett degenerált,se függő.
szept. 13. 16:22
 16/22 anonim ***** válasza:
Nálunk a felállás: 6 éves, 22 hónapos, újszülött. Nálunk a 2 nagy simivel alszik. Igyekszem én altatni őket, addig a pici cicin vagy szerencsés esetben alszik már. Ha elaludtak, akkor átviszem őket a saját ágyukba. Ha apa itthon van, akkor természetesen vigyáz a picire. Éjszakázás az enyém, mert a férjem dolgozik és ezt vállaltam. Nem egyszerű.😀
szept. 13. 16:51
 17/22 anonim ***** válasza:
A férjem éjszaka fixen itthon van, így általában enyém a kicsi, övé a nagy. Ha a nagy engem akar valamiért, akkor cserélünk, ahogy nő a pici, úgy pedig igyekszünk "összeszoktatni" őket mindenféle szempontból. Én valószínű nem vállaltam volna be többet, ha nem tud segíteni. Az altatás egy dolog... de amikor fogzás van, betegek, stb. Egyszerűen nem tudok szétszakadni, így az én lelkem az első éveket így nem bírná túl sokáig.
szept. 13. 19:59
 18/22 anonim ***** válasza:
Nálunk ezért nem lesz második. Nem bírnám egyedül. Férjem kint dolgozik Bécsben állandó délutános műszakban, éjjel ér haza. Hétvégén rengeteget foglalkozik a lányukkal, de hétköznap nem sokat van itthon. Szóval így nem vállalok még egy gyereket, mert este fixen egyedül csinálok mindent és nem tudok kettészakadni.
szept. 13. 22:49
 19/22 anonim ***** válasza:
14: Leírtad a kulcsszót: képes LEHET egyedül elaludni. Ha képes, egy gonddal kevesebb, de nem biztos, hogy 2 évesen az lesz. Nálunk a nagyobbik 5-6 hónapos korától este elaludt magától (nap közben... hagyjuk). Mondta is a védőnő, hogy más anya ezért mit nem adna. A testvére még távol áll ettől, pedig hasonlóan csináltuk az altatást mindkettejüknél. De két kicsivel még úgy sem könnyű menet az altatás, ha alapesetben a nagy magától elalszik, mert a kicsit ugyanúgy nem hagyhatja elaludni és a kicsi is akadályozhatja a nagy alvását a sírásával (a mienk az első 4 hónapban rengeteget sírt).
szept. 13. 23:41
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
#19 Ezért kell a kicsit máshol altatni, gondolom nem egy szobában van a két gyerek.
szept. 14. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!