Nagyon ránkszállt a védőnő, 2 és fél éves státuszvizsgálatot kötelezőnek jelölte be, ha valamit nem talál megfelelőnek mit árthat még nekünk?
2 évesen nem volt 50 szavas szókincse (volt csak halandzsa), és nem tudott 2 szavas mondatokat mondani. Ezért olyan támadóan hivogat,mintha én veszélyeztetném a saját gyerekem. Becsmérel, vallat és gyanakvó. Túlkapás szerintem!
Jönni akar. Nem érdekli a gyerek alvásideje, nincs tekintettél arra, hogy így majd nem tud rendesen reggelizni,se a bölcsödére.
Mi lehet a célja? Mit tud még ártani,ha most sem talál minden megfelelőnek?
12
Azért nem jelenti be, mert elvileg az a dolga, hogy észrevegye, ha valami nem stimmel. Ha bejelenti, hogy szeptember 21.-én 13:05-kor jön, akkor addigra puccba vágja anyuka a lakást, gyerek szépen feloltoztetve, tiszta, stb. Hameg bejelentés nélkül érkezik, akkor láthatja, ha anyuka baxik takarítani -nem a szetszort játék, meg a reggeli maradvanya a mosogatoban- a gyerek meg ragad a 2 hetes kosztól
1. 2,5 éves státuszvizsgálat nem kötelező, tehát ilyen semmiképp nincs, hogy fogja magát és jelzés nélkül beállít.
2. Fogadjunk neked nincs gyereked, csak kényszert éreztél beszólásra.
4. Jaaj, ne viccelj már! Már nyomás hatására nem beszélt folyékonyan 2 évesen, azért elhurcolják tőlünk a gyerekünket? Amíg ránk vannak cuppanva, addig percenként vernek, vagy erőszakolnak meg egy gyereket valamelyik háztartásban, amivel tényleg kéne foglalkozni!
11. Szerintem, ha egy védőnő támadó, és türelmetlen a gyerekkel, az egyáltalán nem a gyerek érdekeit védi. Ráadásul nyomás alatt még annyit sem mutat, mint amennyit tud.
16. És ezeket miből gondolod? Anya, apa, nagyszülők, sőt még bölcsibe is jár, és játszótérre is.
23. Te nagyon rosszul vagy informálódva vagy valamit félreértettél, a védőnő nem azt ellenőrzi, hogy rend van-e a lakásban vagy nem, és nem az alapján írkálja a dolgait.
"1. 2,5 éves státuszvizsgálat nem kötelező, tehát ilyen semmiképp nincs, hogy fogja magát és jelzés nélkül beállít."
A mondatod első részének a világon semmi köze nincs a második részéhez. A 2,5 éves státusz kötelező, ha a 2 éves nem volt megfelelő. De, a védőnői látogatást nem kell bejelenteni. Megteheti, ha akarja, de nem kell.
"23. Te nagyon rosszul vagy informálódva vagy valamit félreértettél, a védőnő nem azt ellenőrzi, hogy rend van-e a lakásban vagy nem, és nem az alapján írkálja a dolgait."
De, a védőnő azt is ellenőrzi, milyen a lakás állapota. Most olvasd el újra az eredeti kommentemet, amire reagáltál és próbáld meg felfogni az értelmét. Ha nem megy, kérj meg egy alsós kisgyereket: 2. osztályos követelmény az értelmező olvasás
"4.Jaaj, ne viccelj már! Már nyomás hatására nem beszélt folyékonyan 2 évesen, azért elhurcolják tőlünk a gyerekünket? Amíg ránk vannak cuppanva, addig percenként vernek, vagy erőszakolnak meg egy gyereket valamelyik háztartásban, amivel tényleg kéne foglalkozni!"
Nem érted még mindig. Nem azért veszik el a gyereket, mert nem beszél 2 évesen. Az a probléma, hogy a gyereked le van maradva valamiben és nem foglalkozol vele. Voltam a cipődben, iszonyú nehéz beismerni, hogy valami nem stimmel a gyerekeddel. Ilyenkor természetes a tagadás. Nincs vele semmi baj, csak kicsit eleven, nyomás alatt nem teljesít jól, a családban mindenki későn kezdett beszélni. És még lehet sorolni az önmegnyugtató dumákat. Rohadtul nem mered megvizsgáltatni a gyereket, mert pontosan érzed, hogy valami nem oké és jóval több munkát kell beletenned, mint amire számítottál. Inkább azt akarod, hogy mindenki hagyjon békén, "majd a saját tempójában fejlődik". Pedig nagyon sok problémának lehet elejét venni, ha hallgatsz a szakemberekre. Pontosan tudom, hogy most a védőnő a terhedre van, idegesít, túlbuzgónak, kotnyelesnek érzed. De ha tényleg nincs baj a gyerekeddel, akkor az a vizsgálaton kiderül. Meg az is, ha valamiben támogatás kell a gyerekednek. Ne félj, nem annyira rossz, mint amennyire tiltakozol ellene.
Ha időpont-egyeztetés nélkül jönne hozzám, akkor, ha alkalmatlan, ki se nyitnám neki az ajtót. Csöngethet, dörömbölhet, azt se tudja bizonyítani, hogy tényleg otthon vagyok-e.
És igen, rendet rakok, ha bárkit várok, akár a védőnőt is. Attól, hogy rendetlenség van a lakásban, még nincs elhanyagolva a gyerek. Ahol meg OLYAN viszonyok között élnek, ott pont lesz...ják, hogy a védőnő ezt látja és nem fognak a kedvéért sem kitakarítani.
Azért ne csináljunk úgy, mintha a védőnő olyan lenne, mint egy rendőr házkutatási engedéllyel vagy elfogatóparanccsal.
Szerencsére a védőnők döntő többsége normális és nem hatóságot akar játszani, mint egyes gyakorizók szeretnék.
A védőnők többsége valóban normális, de sajnos akad 1-1 bkv ellenőr. Nekünk az első egy igazi angyal volt, szakmát is váltott hamar, és sajnos, aki utána jött az kicsit keverte a szezont a fazonnal. Nem tudtam eldönteni, hogy csak mi nem voltunk szimpatikusak neki, vagy másnál is kényszert érezzen arra, hogy gyanakodjon, ellenőrizgessen, átvilágítson, vallasson, gyereket vizsgáztassa stb. Nem a valóság vagy a tények érdekelték, csak a saját meggyőződése. Szerencsére csak 1 alkalmat kellett lesokkolódni vele utána elköltöztünk, de még akkor is ki akart jönni ellenőrizgetni!!! Vallatott, kérdezgetett olyan dolgokról, amikhez semmi köze! De megmondtam neki, hogy köszönjük a kiemelt a figyelmet, innentől az új védőnkkel szeretnék csak tartani a kapcsolatot. Ha ezután is folytatta volna, tuti jelentettem volna a felettes szervénél. Az ilyeneket küldeném el c típús által lakott falvakba, gyakorolja ott a túlbuzgását!
Megdöbbentő, hogy a legtöbb komment az anyát hibáztatja, sőt alkalmatlannak akarja beállítani, ha tehetnék ráküldenék a gyámügyet vagy inkább guillotine alá raknák a fejét egyből az anyucikák?
Védőnő, mint szakember? Mint a gyerek megmentője a rossz anyától? Bármit kérdeztem tőlük, az volt a vége, hogy kérdezzek rá a gyerekorvosnál. 1 volt, aki eléggé tudta a dolgát.
Egyébként nagyon sok gyerek 3 éves korában sem beszél. Mindre ráküldtétek volna a gyámügyet? Vagy rendőrséget? Biztos az anya nem tart rendet és tisztaságot és nem foglalkozik a gyerekkel? Meglepődnétek, pont egy kislány mondta, hogy az öccse amikor megszületett, akkor mindenki maszkot hordott, és szerinte emiatt nem beszél még mindig. Ilyenek is vannak, de azért küldjed rá az anyjára a hatóságot, szúrj ki vele, ha másért nem, neked a májadnak has essen jól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!