Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon ránkszállt a védőnő, 2...

Nagyon ránkszállt a védőnő, 2 és fél éves státuszvizsgálatot kötelezőnek jelölte be, ha valamit nem talál megfelelőnek mit árthat még nekünk?

Figyelt kérdés

2 évesen nem volt 50 szavas szókincse (volt csak halandzsa), és nem tudott 2 szavas mondatokat mondani. Ezért olyan támadóan hivogat,mintha én veszélyeztetném a saját gyerekem. Becsmérel, vallat és gyanakvó. Túlkapás szerintem!

Jönni akar. Nem érdekli a gyerek alvásideje, nincs tekintettél arra, hogy így majd nem tud rendesen reggelizni,se a bölcsödére.

Mi lehet a célja? Mit tud még ártani,ha most sem talál minden megfelelőnek?

szept. 12. 06:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
79%
Már ne haragudjatok, de sokan negatívnak, szavarónak érzik a védőnőt az életükben, pedig ők kvázi a gyerek érdekeit képviselik, mert ugyebár neki is ugyanúgy vannak jogai, csak ő még nem tudja érvényesíteni őket. Szóval ahol ilyen helyzet van tuti van valami a háttérben. Mi nagyon jóban vagyunk a védőnőnkkel, még hétvégén is hívhatjuk ha bármi van, sok mindenben szoktunk tanácsot kérni
szept. 12. 09:08
 12/33 anonim ***** válasza:
70%

A lányom se beszélt 2 évesen, csak 5-6 szót, ezért kérte a védőnőnk, hogy őt is vigyem vissza fél év múlva (addigra bőven behozta magát egyébként). Nekem ezzel nem volt problémám, örültem hogy odafigyel rá. De én előtte kb 2 héttel rácsörögtem, és megbeszéltünk egy időpontot, ami mindenkinek jó volt, nem az volt, hogy egyszer csak kijött és kész.

"Mondjuk eleve rendes tőle, hogy bejelenti hogy megy, az ugyanis nem kötelessége, sőt, általában az a normális, ha bejelentés nélkül megy."

Szuper, csak akkor ne picsogjon, ha mi meg nem vagyunk otthon, mert szerintem nekem meg nem kötelességem 0-24 és 24/7 otthon lenni a gyerekkel azért, mert hátha egyszer megjelenik a védőnő. Amelyiknek van egy csepp esze, az nem megy bejelentés nélkül, pont azért, hogy ne szívassa esetlegesen meg magát.

szept. 12. 09:13
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Soha nem jött bejelentés nélkül hozzánk védőnő. Ez a saját érdeke is. A játszótértől kezdve az altatáson át bármi lehet, amikor nem tudja a gyereket megfigyelni, netán meg se talál minket.
szept. 12. 10:53
 14/33 anonim ***** válasza:
27%

Mi az, hogy becsmérel? Jelentheted a felettesénél.

Ha 3 éves korig nem beszél akkor kell foglalkozni vele.

szept. 12. 11:37
 15/33 anonim ***** válasza:
65%

14es a védőnő meg jelentse a gyámügynél mert elhanyagolja a gyerekét ennyi erővel.

3 évesen már nagyon késő ha nem beszél semmit az már komoly lemaradás

szept. 12. 11:46
 16/33 anonim ***** válasza:
26%

Le lehet pontozni, de az az anyuka hibája, hogy a 2 évesnek nincs korának megfelelő szókincse. Sok törődéssel, foglalkozással direktben lehet fejleszteni. Minek van otthon az anyuka, ha nem ezért?

Én rendszeresen olvastam neki, beszéltem hozzá, mondókáztam, énekeltem. Nagy szókincse van a lányomnak, szép a kiejtése, mindenhol dicséretet kap érte, milyen szépen, választékosan beszél. Nem a tiktokot kell nyomkodni, nem azért kapjuk a gyedet.

szept. 12. 12:21
 17/33 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó ezt te se gondoltad komolyan, ugye???? 🤣

Mindkét gyerekeimmel ugyanannyit foglalkoztam, és állandóan beszéltem hozzájuk...

Mégis a fiam 2 évesen folyékonyan beszélt a lányomnak meg volt 10 szava.

Ja és a lányomnak esti mese olvasás is volt naponta. Fiam egy mesét nem hallgatott végig

szept. 12. 13:13
 18/33 anonim ***** válasza:
65%

"Le lehet pontozni, de az az anyuka hibája, hogy a 2 évesnek nincs korának megfelelő szókincse. Sok törődéssel, foglalkozással direktben lehet fejleszteni. Minek van otthon az anyuka, ha nem ezért?"

Ekkora hülyeséget, ne haragudj :D

Az én fiamnak sem volt 4-5 szónál nagyobb szókincse 2 éves státuszon, pedig én aztán folyamatosam mondókáztam, énekeltem, olvastam születése óta. Beszéltem hozzá. Még éneklős ringatóra is jártunk.

Aztán mégsem. Megjegyzem, a vele egykorúak javarésze alig pár szót mondott akkor.

2,5 évesen kezdett el szavakat mondani, most 3,5 évesen már folyékonyan beszél, énekel, mondókázik.

Önkritikád legxen már :D

szept. 12. 13:17
 19/33 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező!

Nálunk a bölcsi vezető csattant fel, hogy nincs még 50 szava???? 2 éves beiratásánál kérdezte.

Mondtam, nincs.

Mit mond erre a gyerekorvos? Semmit?- kérdezett tovább.

Mondtam, semmit.

2 és fél éves korában jelezte a gondozónő, hogy nem fejlődik a beszéde.

Korai fejlesztésre jártunk 3 éves koráig.

Akkor okés volt a beszéde.

A védőnő nem zavart bennünket, mondta, ha közösségbe jár, akkor figyelnek rá

Most 7 éves. 5 éves kora óta logopédushoz jár. Néha még nem érthető a beszéde...

szept. 12. 13:18
 20/33 anonim ***** válasza:
62%

Abszolult nem. Fiam sem beszélt. Védőnő semmit nem szólt. 3 helyre vittem el kivizsgálásra. Mindenhol azt mondták, hogy ha 3 éves korig nem beszél akkor mennjünk vissza, addig nincs gond.

2 év 8 hónaposan kezdett beszélni. Egyiknapról a másikra mondatokban. Ma már 7-es nagyfiú. Kitünő tanuló.

szept. 12. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!