Mi a teendő ha a gyermekem utál úszni, es a suliban minden heten lesz uszas?
Bármelyik maganorvos ír neked egy javaslatot jó pénzért. De a kifogasaid nagyon gyatrák. Egy gyerek se halt még bele az iskolai uszasoktatasba és az esetlegesen abból fakadó megfazasba se.
Az iskolások amúgy egyedül öltöznek és vetkőznek, totál mindegy hogy 3 vagy 33 gyerek fog egyszerre öltözni, semmi kínlódás nincs benne
És aznap egyáltalán nem fog menni a gyereked?
Csak mert nálunk pl: délelőtt mentek.
És az uszodában olyan meleg volt, hogy mi kisérők majd' meggyulladtunk, míg segítettünk átöltözni.
Ha menni fog és azt várod, hogy az öltözőben/kispadon...várja meg a többieket, sokkal nagyobb eséllyel lesz beteg, mert jól le fog főni és majd úgy megy ki a télbe.
Itt egyébként nálunk 10 éve nem volt -10, nem tudom, hogy min izgulsz. Még a hátközépig érő gyereknek is rendesen megszárították a haját.
Messzire vezet az, ha már elsőben felmentésekért kajtatsz, nehogy megpróbáljon megküzdeni bármivel...
Auti gyerekem rettegett a víztől, mégse mentettem fel. Úszni ugyan nem tanult meg, de elérték 2 év alatt, hogy ne féljen.
Vannak érzékenyebb gyerekek.
Aki nagyon beleáll ebbe a témába, el sem tudja képzelni, milyen amikor a gyerek már előre szorong, előtte-utána sír. Meg tudja keseríteni a mindennapokat és én úgy éreztem nagy teher volt a családnak.
Nem mentettük fel, de nagyon nagy megkönnyebbülés volt, amikor nem kellett úszni járni.
7-es vagyok.
8-asnak: amíg meg nem született a fiam, én is azt hittem mindenki képes megtanulni biciklizni és úszni. Én is, a környezetemben mindenki...
Aztán ott volt a fiam, majd a lányom is... hát nem! Ők nem...
35
Átlag gyerekről volt szó és konkrétan arra reagáltam, hogy szerinted egy elsos, aki 6 éves nem képes megtanulni úszni.
Fiam 4 évesen kezdte, így 1 éve jár, 6 évesen nem kicsi, adj esélyt lehet rájön nem olyan borzasztó.
Fiam a nagy ő már felnőtt, mondta volt osztálytársa a kis vízben maradt sosem jutott át a mély vízbe.
Én sem tudok úszni, félek is a mély víztől, a kicsi idén már elvergődött a mély vízben, nem nevezném úszásnak, de átküzdötte magát egyik végéből a másikba.
Engem megnyugtat a tudat, hogy tudnak úszni.
Majd amikor 16-17 évesen le akar menni a Balatonra a haverokkal egy hétvégére nyugodt szívvel el fogod engedni?
Majd akkor emlékezz rá vissza hogy egyszerűbb volt kamu felmentést kérni mint megugorni azt a feladatot hogy legyőzzétek együtt a félelmeit.
Vidd el hétvégente uszodába kezdésnek
Utolsó... engem senki nem vitt uszodába, az oviban, suliban se volt még úszás. Mégis megtanultam magamtól úszni, nyári strandolások alatt. Pedig oda se sokat jártunk.
Valószínű nem 6 évesen, de 9-10 évesen tuti.
A gyerkőcünket 7 évesen sikerült megtanítani 10 napos nyaralás alatt, a sulis úszáson nem fejlődött semmit.
Azóta is csak nyaralás,strand alkalmakkor úszik és egyre ügyesebb.
Túl van ez az ovis-sulis úszás misztifikálva. Valami fi@eszes pénzeket szakít érte tutira.
Öcsémnek már volt oviban úszás,annyira utálta, hogy konkrétan már előtte belázasodott, hogy ne kelljen menni oviba. Ő azóta se szereti a vizet. Lehet ha nem erőltetik kutya baja se lenne, megtanult volna úszni,mikor megérett rá.
39
49 éves vagyok, nálunk már volt uszasoktatas. Fidesz a környéken se volt annak idején
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!