Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a teendő ha a gyermekem...

Mi a teendő ha a gyermekem utál úszni, es a suliban minden heten lesz uszas?

Figyelt kérdés
Most ment elsőbe. Utalja az úszást, fél a mély viztol. Probaltuk megtaníttatni, jart uszni, de nem sikerult es nagyon nem is akar jarni. Most , hogy tudja, hogy a suliban is lesz siras van emiatt. Nagyon rossz, hogy kotelezo ez az egesz…. Nem akarom, hogy emiatt ne szeressen suliba jarni. Volt valaki hasonlo helyzetben? Lehet barmit tenni ezugyben?
szept. 7. 23:42
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
0%
Irasd másik suliba. Úszni valóban meg kell tanulni, ez fontos, de ne húzzuk már rá mindenkire, hogy 6 évesen kell megtanulnia. A gyerekek különbözőek. Van, aki imádja a vizet, már 4 évesen úszik, van, aki később érik meg rá, annyira érettnek kell lennie, hogy belássa, neki ez jó. Engem pl többször beirattek úszni, csoportban nem tanultam meg egyáltalán. Apukám baromi jó úszó, ő tanítgatott, de elég türelmetlen volt. Most csak a mellúszás megy, félig meddig magamtól tanultam meg. 53 éves vagyok, még élek, soha nem mentem olyan mély vívbe, hogy nem ért le a lábam, igényem sem volt rá. A gyerekemet én is beirattam úszásra, először csoportba, táborba, többször is, utálta, azóta is felhánytorgatja, milyen rossz volt. Aztán összeszedtem a pénzt egy igazán jó magán oktatóra, másodikos korában gyönyörűen megtanult mellén és háton úszni. A gyors is megy, de azt nem szereti, a pillangót nem tanulta meg. Minden gyereknek a maga képességei alapján, a számára megfelelő életkorban és módon kellene megtanulni úszni.
szept. 8. 09:56
 22/42 anonim ***** válasza:
23%

23 évesen tanultam meg úszni a pasim által kb 2 nap alatt. Az előtt apám próbált tanítani, nem ment.

Most nagyobb a veszélye, hogy belefulladok valahova, mint régen, mikor csak addig mertem menni bármilyen vízben, amíg leért a lábam.

Akik olyan létszükségnek tartják az úszni tudást, valami Waterworld féle apokalipszistől tartanak? Csak mert más lehetőséget nem tudok elképzelni, amikor egy embernek KELL az úszás.

szept. 8. 10:55
 23/42 anonim ***** válasza:
48%

22

Magyarországon tudtommal az alaptanterv része, ergo kell.

szept. 8. 10:58
 24/42 anonim ***** válasza:
0%

Nekem amúgy bőrgyógyász adott felmentést az iskolai úszásoktatás alól, mert nem bírta a bőröm a tanmedence vizét.

De én már hónapokkal előtte elkezdtem tanulni egy másik uszodában gond nélkül. Ovis úszásra is jártam, de ott nem tudtak megtanítani. Nagyon sok függ a tanár személyiségétől.

Azt nem tudod megtenni, hogy keresel egy kedves, türelmes oktatót aki egyéniben foglalkozik vele és megbarátkoztatja a vízzel? Tudom, pénz, de ha telik rá, megéri.

szept. 8. 11:10
 25/42 anonim ***** válasza:
81%

De miért alap gondolat, hogy biztos szar lesz?

Nálunk az ÚNP keretében nagyon felkészült oktatók voltak, semmiben nem hasonlított az oktatás a 30 évvel ezelőtti iskolai úszásoktatásra.

Szenzoros, erősen "víziszinyos" autista gyerekekkel is megtalálták a hangot.

szept. 8. 11:42
 26/42 anonim ***** válasza:
48%

Nem lesz vele semmi, majd elfogadja.

En is utaltam uszni, nem is tanultam meg normalisan ugy oszinten szolva. Nalunk is kotelezo volt altalanosban, de meg gimiben is beszoptam, mar bocsanat, mert amugy nekem szempont volt, hogy ne kelljen gimiben uszni, direkt igy valaszottam sulit.

Erre 1 ev alatt felepitettek a suli mellett az uszodat es kotelezo volt jarni 10. osztalytol 🤣🤣🤣

Ilyen az en szerencsem.

Mindegy, kibirtam. Nem volt traumam, csak nem szerettem soha a vizet, nyaron is inkabb a parton ucsorgok, ha megyunk strandolni a csaladdal, nem erdekel, de nyilvan a gyerek miatt megyunk.

Macska lehettem elozo eletemben, nem tudom 🤷‍♀️ :D

szept. 8. 12:02
 27/42 anonim ***** válasza:
72%
Miért kell! Mert az élete múlhat rajta.
szept. 8. 13:00
 28/42 anonim ***** válasza:
73%

Várd ki, hátha tetszeni fog neki mégis.

Mi hasonló hekyzetben voltunk, nem szerette, ordított velük a tanár, mindig sírás volt már előző este,ha másnap úszás volt.

Kis náthából állandóan betegség lett úszás után, nem volt idő normálisan megszáradni se. Sürgették őket állandóan, túl sokat nem lehettek a vízben sem. Kicsiknek lassan megy az öltözés stb.

Nos, úszni se ott tanult meg, én se láttam semmi értelmét.

Amikor már tudott úszni,akkkr is gond volt az úszás óra, háton nem ment neki és a fejét se szerette a vízbe tenni. Mi kínlódtunk,aztán a covid idején megmenekültünk.

Most a suliban a kicsiknek heti 2x is van úszás, hát eret vágtam volna, nem tudom, hogy vészeltük volna át.

Felmentést fül-orr-gégén is kaphatsz, hogy begyullad a füle .

szept. 8. 13:52
 29/42 anonim ***** válasza:
37%

Mindegyik gyerekem jart babauszaszra. Majd iskolai uszasra is.

Nekem fontos h mindegyik jol usszon!

szept. 8. 13:57
 30/42 A kérdező kommentje:

Persze megvárom, hogy mit fog szolni. En a kedvet nem fogom elvenni, de mar most mondja, hogy ő nem akar menni… a sulibol nem szeretnem atiratni, mert nagyon jo iskola, nagyon jo tanarokkal.

Ez az egy dolog ami zavar, de sok suliban van mar ez az uszonemzetes dolog….

Borgyogyasz esetleg tudna felmentest irni? Igazabol nem csak az uszas resze zavar, hanem az is, hogy ősszel, télen a huvosben nem szaritjak meg rendesen a hajat, vagy szimplan athul a vizben nem esik jol kimenni a hidegbe sőt úszni sem esik jol menni mikor van kint minusz 10 fok… sokkal konnyebben elkapnak fertozeseket, betegsegeket az uszodaban… mikor teliesen vannak oltozve szerintem kinlodas 25 gyereknek levetkozni feloltozni… azt hittem egy egy 10 alkalmas dolog, most szembesultem vele, hogy ez elso és masodikban vegig lesz…

szept. 8. 16:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!