Mi a teendő ha a gyermekem utál úszni, es a suliban minden heten lesz uszas?
"Akik azt mondják, hogy meg kell tanulni úszni minden áron, árulják el miért is kell minden áron megtanulni úszni?"
Amennyiben az iskola kötelező eleme, tetszik vagy sem, meg kell tanulni. Rajzolni se kötelező iskolán kívül, se írni, olvasni, futni, stb. De ha az iskola tantervében szerepel, akkor bizony kell.
Ha az én gyerekem lenne viziszonyos, nem merne bemenni a vízbe, nem lenne az a tanító, az a rendszer ami erre kényszerítené.
Felmentést kérnék neki, nem stresszelném a gyerekemet.
12
Igazad van, a felmentés a megoldás. Még véletlenül se kellene a gyerek víziszonyát megprobalni feloldani. Egyértelműen csak ki kell emelni a helyzetből. Mindig. 6 évesen, 16 és 60 évesen is. Nem neki kell dolgozni a probléma megoldásán, majd más megoldja. Ügyes, így kell menekülni minden elől
Teljesen egyetértek a 9-es válaszolóval. Én anyaként nem tudok úszni, és félek is a víztől. A szüleim sem tudtak úszni soha.
A férjem remekül úszik, és az ő családjában is mindenki.
A lányunk is félt a víztől kezdetben, ezért nem is erőltettuk. Volt sírás, hiszti, minden.
Aztán harmadikos volt amikor újra megprobaltuk a BVSC - ben. Ugyanúgy ment a sírás és a hiszti (kb egy hónapig) , de ennek ellenére vittük, 3 éven keresztül járt, szuperül megtanult úszni.
Most 17 éves, és könnyű szívvel engedem táborba, nyaralni barátokkal, mert tudom, hogy nagyon jól úszik, ugyanakkor alázatos is a "vizekhez", tudja hogy vannak veszélyei, örvény, sodrás, akár egy rosszullét, bármi okozhat problémát.
Másik dolog, hogy egyfolytában mondja, hogy annyira jó hogy nem adtuk fel, és büszke magára. A gimiben az osztályában kb 3 gyerek tud rajta kívül így úszni, most nyáron voltak egy fürdőhelyen, mondta hogy szinte senki nem ment beljebb, csak derékig, vállig.
És ami még számomra is furcsa, amikor elmennek az apjával be a tengerben a bolyaig, én pedig szomorúan ülök kint, mert én viszont nagyon félek a vízben.
Úszónemzetes suliban nincs felmentés. Miért ide írattad? Ez olyan, mintha angol szakra írattad volna, de felmentést kérsz angolból.
Nem lesz semmi baja. Kis vízbe teszik a kezdőket, nem pedig mély vízbe.
Uszni tudni kell, ennyi, ne a 6 eves dontse mar el.
Egyebkent az iskolai oktatas egy nulla, a fiamek 3 ( !) fel evet jartak, voltunk iden a tengerparton, es konkretan meg siklani sem tud !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!