Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a teendő ha a gyermekem...

Mi a teendő ha a gyermekem utál úszni, es a suliban minden heten lesz uszas?

Figyelt kérdés
Most ment elsőbe. Utalja az úszást, fél a mély viztol. Probaltuk megtaníttatni, jart uszni, de nem sikerult es nagyon nem is akar jarni. Most , hogy tudja, hogy a suliban is lesz siras van emiatt. Nagyon rossz, hogy kotelezo ez az egesz…. Nem akarom, hogy emiatt ne szeressen suliba jarni. Volt valaki hasonlo helyzetben? Lehet barmit tenni ezugyben?
szept. 7. 23:42
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
31%
Iskolában általában olyan medence van, ami fokozatosan mélyül, szóval biztos megoldható, hogy ne kelljen a mélybe mennie. Egyébként mi is utáltuk az úszást egész általánosban, főleg, hogy hajat szárítani és öltözni összes lb 10 percünk volt, de a tanár csak és kizárólag orvosi papírt fogadott el, így nem tudtuk megúszni
szept. 7. 23:57
 2/42 anonim válasza:
75%
Próbáljatok orvosi felmentés szerezni, és máshova járatni, ahol nem kellemetlen neki a részvétel.
szept. 8. 01:06
 3/42 anonim ***** válasza:
48%
Ott nem lesz mély medence. Úszni meg meg kell tanulni.
szept. 8. 01:15
 4/42 anonim ***** válasza:
38%

3, miért lenne kötelező ?

Én sem tudok úszni, 33 éves vagyok.

szept. 8. 06:16
 5/42 anonim ***** válasza:
89%

Nem mély vízben kezdik a tanulást.

Az kerül át a nagy medencébe, aki alkalmas.

Lányom 2 év iskolai úszásoktatás (Úszó Nemzet Program) után is a kis medencében zárt, egyszer nem volt a mélyben és csak siklani tanult meg.

Max. ennyi történik majd a gyerekeddel.

Nem érdemes "adni alá a lovat". Arról kellene meggyőznöd, hogy nem kell félnie, mert csak pancsolni fognak, nem fogják a mély vízbe dobni.

szept. 8. 06:34
 6/42 anonim ***** válasza:
84%
Én is azt mondom, hogy úszni meg kell tanulni, de a csoportos úszásoktatásról, főleg, ha kötelező iskolai, megvan a véleményem. Van persze, akinél működik, de ha már eleve az indulásnál gond van, csak rosszabb lesz. Kövezzetek meg, de én szereznék felmentést, aztán kis idő elteltével magán úszásoktatásra vinném a gyereket. Tudom, hogy drágább, de van, aki csoportban soha sem tanul meg.
szept. 8. 07:08
 7/42 anonim ***** válasza:
50%

Lányom egy év alatt nem jutott sehova, csak a vízben sétálgatott. (Elsős volt)

Nyáron eljutottunk oda, hogy a fejét bele meri rakni a vízbe.... sajnos még mindig fél, hogy a fülébe megy a víz.

Pedig ő szereti a vizet,a pancsolást.

Szerintem sok elsős még nem alkalmas arra, hogy megtanuljon úszni.

Fiam 11 éve volt elsős, nekik negyedikben volt úszás oktatás. Akkor végre megtanult úszni, addig hiába tanítottuk...

Szóval én is a felmentést ajánlanám.

szept. 8. 07:37
 8/42 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintem sok elsős még nem alkalmas arra, hogy megtanuljon úszni."

Hollandiában 4 évesen mehetnek uszasoktatasra. Az átlag gyerek a tanév végére megszerzi a B diplomát, vagyis teljes biztonsággal úszik, 32% pedig a C-t is megszerzi 6 és 16 éves kora között- a C kb vizimento szint.

Keress neki magának úton uszasoktatast. Ha ott megtanul, nem fogja zavarni az iskolai

szept. 8. 07:54
 9/42 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, TE fontosnak tartod az úszástudást?

Az én anyukám foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, hogy megtanulják úszni, mert életbevágó képességnek tartja. Féltem, sírtam, nem akartam járni. De akkor anyum nem a pillanatnyi kényelmet nézte, hanem a hosszútávú hasznot. És igaza volt. Úszni meg kell tanulni és kész.

Ha te fontosnak tartod, hogy tudjon úszni a gyerek, akkor erre kondicionáld őt. Igen, kezdetben félelmetes, furcsa, a víz egy más közeg, mint a levegő. Meg mély meg hideg, meg néha nyel belőle az ember, meg a szemébe megy, nem lehet lélegezni a víz alatt, meg minden baj van vele. Viszont milyen jó lesz a strandon szabadon úszni. Mennyivel nyugodtabban fogod őt később táborba engedni ha vízbiztos a gyerek.

Ha neked nem fontos, hogy tudjon úszni a gyerek, akkor szerezz neki felmentést.

szept. 8. 08:13
 10/42 anonim ***** válasza:
29%

Akik azt mondják, hogy meg kell tanulni úszni minden áron, árulják el miért is kell minden áron megtanulni úszni?

Rengeteg ember van akik nem tudnak úszni, vizoszonyuk van, stb.

A mi családunkban csak a férjem tud úszni, sem én nem tudok sem a gyerekeim.

Mégis el tudunk menni strandra, uszodába, akárhová.

Nem vagyunk viziszonyosak, csak nem megyünk a mély vízbe.

szept. 8. 08:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!