Honnan tudhatom hogy a 2 éves kisfiam színtévesztő?
Az én fiamnak sem ment eddig (2,5 éves)
Mindenre más színt mondott, vagy minden fekete volt neki.
Olyan két három hete mondja mindenre helyesen a színét.
Én nem vittem sehova, vártam, hogy mi lesz belőle, és szépen meg is tanulta a színeket.
3éves kora alatt nem foglalkoznék vele. Főleg, ha csak nem jól mondja.
Ha nagyon zavar, esetleg kezdj el mondjuk építőkockákat válogatni szín szerint. Aztán adj a kezébe egyet és kérdezd meg, hova való, rakja oda. Ez jobban mutatja, mint, hogy helyesen meg tudja-e nevezni.
Hulye kerdes de elmondtad neki melyik szinnek mi a neve???
Pl a pirosra mondod h piros alma, sarga kocka, zold auto, lila padlizan ...
Nem a szineket nem tudja, hanem beszelni nem tud 🤦🏻♀️
Majd 4 evesen lehet vizsgalgatni, hova rohansz ??
2 éves, még nagyon korai, hogy következetesen felismerje a színeket és beszélni sem beszél annyira, tehát szó sincs még ilyesmiről.
Valahol olvastam, hogy a színeknél már közös pontot kell találni, vagyis a tárgyak hasonlóságát nézik (mik sárgák, pirosak, stb.), ahhoz hogy ez kialakuljon, idő kell. A kislányom most 2 év 3 hónapos, nagyon szépen beszél már kerek mondatokban. Rengeteget színezünk, építő kockázunk, színes poharakat pakolunk egymásba és van "színek" könyve is, azt is nagyon szereti mostanában. Egy pár hete ismeri csak fel szépen a színeket, de még mindig vannak tévesztések. A legkevésbé sem tartom ezt most még gondnak, pláne hogy látom a fejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!