Utálok a saját gyermekemmel lenni. Mit tegyek?
Nagyon elegem van úgy kb. mindenből.
A napjaim nagyon nehezek
Semmit nem tudok tőle csinálni
Nem tudom élvezni az anyaságot mint mások. Én kihívásként, néha teherként élem meg.
Szeretem nagyon a gyermekem csak most úgy be sokkaltam
Segítségem nincs
A férjem 12 órában dolgozik
Mit tegyek?
Utálom magam emiatt 😓😓😓😓
6# mit változtat, ha a párja munkát vált? Az én férjem elmegy reggel 7:40-kor és hazaér legjobb esetben 17:00-kor(8-16:40-ig szól a munkaideje). Nappali állása van mégis azt érzem, hogy rohadt keveset van itthon.
8# nem életképtelenek vagyunk, hanem régen leb*sztak 2 pofont a gyereknek és kész. Kb ennyiből állt sok helyen a gyereknevelés. Így könnyű volt gyereket "nevelni". Több generáció lakott 1 helyen, így volt segítség. Manapság a nők dolgoznak, főznek, mosnak, takarítanak és mellette gyereket is nevelnek. Régen az anyák otthon voltak a férfiak dolgoztak. Most olyan drága minden, hogy egy nő ezt nem teheti meg. Az 5 gyerekes családoknál meg sokszor a gyerekek vigyáznak egymásra nem a szülő van ott mind az 5 mellett.
Azt írta 12 órában dolgozik. Nem írta mit. Mikor a lányom született a férjem elkezdett olyan munkát nézni, ahol rugalmasabban tud velünk lenni. Nem azonnal, de talált. Szóval ha a férj váltani tud, az már segítség lehet, hogy nem - kvázi - egyedülálló anyaként kell nevelnie a gyereket.
Ezen kívül ha ez nem megoldható, írtam más lehetőséget.
Ahhoz hogy változzon a kérdező helyzete, valaminek változnia kell az életében. Szerinted mi lehetne még?
Mire váltson az ember? Az én férjem is rugalmasan dolgozik. Kötetlen munkaideje van. Homeban is dolgozhat 1-1 napokat, de azzal is kitörölheti az ember, mert az nem azt jelenti, hogy otthon ül és nem csinál semmit. Megbeszélésekre kell bejelentkeznie, akkor még a gyereket is lekell kötni, hogy ne hangoskodjon. Van, hogy eltud jönni mondjuk 15:00-kor, de cserébe van olyan nap, hogy bent kell lennie 18:00-ig.
Örülök, hogy a férjed talált olyat ahol alig kell dolgozni és dől a pénz, de nem minden kötetlen és rugalmas munkahely ilyen. Nem dolgozhat mindenki férje ilyenben, mert sok munkahely ezt nem teszi lehetővé. A férje 12 órában dolgozik, gondolom mellette kicsit több a pihenője, de azzal sincs kisegítve, ha elmegy reggel 7-kor a férje és este 17:00-kor ér haza. 3 órában altatásik sokminden már nem fér bele a napba.
Te nem tudsz szöveget értelmezni.
Az hogy váltson a férj rugalmasabbra a 3ból az EGYIK lehetőség volt. És nem az egyetlen.
És igen ha pl HOban otthon van a férj és van kihez szólni napközben, vagy ha már nem 14 órát nincs otthon hanem csak napi 10et, az már heti szinten 20 óra segítség. És ha csak a te napi plusz 3 óráddal számolunk, akkoris belefér, hogy pl 6ra anya elmenjen edzeni és apa vigye az estét heti kétszer. Már felszabadítóbb. Azért 5kor még nem kell temetni a napot…
Btw egy szóval sem mondtam hogy semmit nem csinál a férjem és dől a lé, de egy férj aki HOban is tud dolgozni (ergo nem megy el aznap utazással x idő) az már segítség. És igen, van olyan nap, amikor egész nap meetingel, meg olyan is ami lazább, amikor tud a gyerekkel is lenni. Aztán mondjuk altatás után, ha kell még odaül a géphez.
Én magánbölcsit javasolnék, pl heti három nap. Ha van felétek, és van hely is. Egyelőre.
Ha vissza tudsz menni melózni, akkor beíratási időszakban állami bölcsi.
Bölcsi egy jól dolog, manapság már nem "szégyen" beadni oda a gyereket.
De ha most utálsz, vagy inkább fogalmazzunk úgy hogy kellemetlen vele lenni akkor a kamaszkorra alaposan fel kell készülnöd. Az egy másik szint a gyereknevelésben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!