Végbél nyílásnál fehér hólyag?
3 éves fiamnál ma törlés közben vettem észre ilyen kis szürkés -fehér színű hólyag féle dolgot, inkább hosszúkás, bőr alatti dudor. Közvetlenül a nyílásnál.
Valaki találkozott ilyennel?
Hétfő reggel megyünk a gyermekorvoshoz, de a gugli rám hozta a frászt 🥹
20 de nem is mentem vele az ügyeletre... nyilván nem okoz panaszt, ráér hétfőig, de nem is erről szólt a kérdés.
Talán egy kis szövegértés gyakorlása után Te is fölényeskedhetnél, mert ennek a válasznak nem volt értelme, létjogosultsága
És itt én be is fejeztem, nem erre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy más találkozott -e ilyennel, és ott mi lett.
#18, 20
Nem akarja ügyeletre vinni! Nem ez volt a kérdes. Olvass vissza.
Hiába fölényeskedsz
Hogy, te mekkora bunkó vagy amúgy
Azok akik azt írják hogy ügyeletre vinnék a gyereket, azoknak üzenem, hogy MIATTATOK kell a sürgősségin 6-7 órákat várakozni...
Nem kéne várnod 6-7 órákat, ha nem piszricsáré okkal mész be, hanem tényleg súlyos a problémád. Ha tényleg sürgős okkal mész, akkor nem téged váratnak 😉
25!
Hát igen! Ha jó a triázs,akkor a súlyos kerül előre.
25
Te nem igazán tudsz szöveget értelmezni, igaz?
A saját írásomból másolgatsz, majd úgy csinálsz, mintha nem érteném a saját írásomat. A végén pedig kacsintasz 😀
Azért ezen az oldalon van színvonal vastagon.
28
Mivel a 28-as válaszolón kívül mindenki megértette az írásomat, tudta értelmezni, ezért ez a válaszom kifejezetten neki szól, szívesen segítek embereknek összetett mondatok értelmezésében, pláne ha ez sötét erdő az adott illetőnek.
A "miattatok" részt szeretném ha megértenéd.
Tisztáztam, hogy mi az SBO és milyen esetekben keressük fel. Bízom benne, hogy ezt még tudtad értelmezni.
Az SBO-n mindenkit el fognak látni, az viszont, hogy ez 10 percen, 1 órán vagy 8 órán belül történik meg, azt az életveszély és a súlyosság határozza meg.
Nagyon gyakori, hogy végtagtörött emberek méltatlankodnak, hogy 8 órája ülnek ott törött lábbal és tulajdonképpen sok minden nem történt eddig. Nyilván hívnak be embereket, de őt mintha elfelejtették volna.
Na most azt tudni kell, hogy a végtagtörött ember nincs életveszélyben, viszont jellemzően erős fájdalommal jár. Így jól eső érzés tudna lenni, HA nem lenne előtte 10 ember, amiből az egyiknek 2 hete fáj a dereka, a másiknak a végbelén lett valami hólyag, a harmadiknak 1 hete késik a menstruációja, a negyedik nem érzi a bal heréjét, és a sort így szépen lehet folytatni.
És csak hogy még jobban megértsd ennek a folyamatát, az SBO-n amikor elvégzik a triázst, ott nem diagnosztizálnak, hanem a meglévő tünetek alapján sorolnak be életveszélyes és nem életveszélyes kategóriába.
Az utóbbi kategóriánál nincs olyan, hogy a lábtörött ember a 5., a végbélhólyagos a 7., akinek 1 hete nincs menstruációja az pedig a 3. a sorrendben. Ott marad az érkezési sorrend.
Egy párhuzamos univerzumban, ahol tudják az emberek, hogy hogyan működik az SBO és en bloc mire való, ott úgy működne ez a dolog, hogy bemegy egy infarktusos beteg akit azonnal ellátnak, rá 5 percre érkezik egy végtagtörött ember, aki várakozik míg az infarktusos embert diagnosztizálják és felveszik osztályra, és amint ez végbement, már hívják is be, és kap megfelelő fájdalomcsillapítót és intézik a sorsát.
De SAJNOS ez még mindig nem működik, mert a valóságban a végtagtörött embernek meg kell várnia az előtte lévő 10+ embert, akiket érkezési sorrendben fognak behívni (mivel a tüneteik alapján egyébként semmi keresnivalójuk nincs ott), közben hoz a mentő 1-2 életveszélyes beteget is, és 8 órát fájdalomban ül azért, mert az emberek olyan problémával mennek az SBO-ra, ami háziorvostan specifikum.
Bízom benne, hogy most már sikerül értelmezned a leírtakat, ha nem, akkor javaslom hogy egy 5.-6. osztályos gyermekkel konzultálj, nekik friss emlékeik vannak az összetett mondatok értelmezésében, így nagyobb segítségedre lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!