Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mást is irritál gyermeke...

Mást is irritál gyermeke közelsége, ölelése, bújása?

Figyelt kérdés

Sosem szerettem igazán a testkontaktust, férjem képez egyedül kivételt. Barataimat, családtagjaimat nem szeretem ölelgetni.

Megszületett a kislányunk és ő is a kivételbe tartozott, imádtam odabújni, sokat hordoztam, puszilgattam. De ahogy egyre nagyobb lett, elkezdett ő is zavarni. Most lassan 5 éves és már zavaró ahogy odabújik (főleg ha sír és könnyes, taknyos), nem szeretem ha belenyomja az arcát az arcomba.

Nagyon szomorú vagyok emiatt, nem tudom mit tudok kezdeni a helyzettel. Van egy 1 éves kistestvére, neki szeretem a közelségét.. rosszul érzem emiatt magam.

aug. 22. 19:49
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Hú de fura ezt olvasni. Nekem 16 éves a lányom, és bújós, ölelgetős, de csak felém, mert bár az apját is imádja, de az apja se ölelgetős, én meg nagyon az vagyok.

Minden nap többször is odabujik pár percre, az auramba szorosan bele, de én imádom ezt és félek is, hogy egyszer vége lesz...

Fura, hogy a férjed és az egy éves nem zavar. Mi az ellenerzes tárgya a kislánnyal szemben pontosan?

Ha sír, könnyes, taknyos, le kell törölni és megszeretgetni. Ez nagyon fontos, főleg ebben a kicsi korban!

aug. 22. 21:01
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom, ha hozzámbújik. Pedig engem nem ölelgettek gyerekkoromban és én sem viseltem el, ha hozzám értek.
aug. 22. 21:04
 13/40 anonim ***** válasza:
30%
Nem, én szeretem a gyerekeimet...
aug. 22. 21:10
 14/40 anonim ***** válasza:
62%

Ugyanilyen vagyok én is.

Nekem 3 van, baba-korukban nekem is természetes volt, de ahogy nagyobbak, egyre inkább... nem tudom, mi lenne a jó szó erre, fura.

Főleg a naggyal (15 éves), vele beszéltem is erről, mert bánt a dolog, de nem tudok mit kezdeni vele.

A családtagokkal is így vagyok, max egy gyors puszi találkozáskor, de már ezt is minimalizálom.

Nekem is a férjem a kivétel a testi kontaktussal, és ennek van egy magyarázata, de más, átlagos ember emiatt is totál hülyének nézne, viszont ezekről senkivel nem tudok beszélni.

(Én alapjáraton nagyon introvertált vagyok, annyira, hogyha szomszédot látok, megkerülöm a háztömböt, nehogy egy liftbe kelljen utazni, pedig sem utálat, unszimpátia nincs, csak menekülök a kontaktok elől, feszélyez.)

aug. 22. 21:10
 15/40 anonim ***** válasza:
88%
Arra azért kiváncsi lennék, hogyan kéne elmagyarázni egy 5 évesnek sérülés nélkül, hogy anya utálja ha hozzábújsz, vagy megöleled. "Nem veled van a baj, dehogy. Apát szereti csak ölelgetni, meg a kistesódat, de tényleg, nehogy magadra vedd 🤷‍♀️"
aug. 22. 21:29
 16/40 anonim ***** válasza:
65%

15, már nem azért de az ilyen anya szegyellheti magát.

Nem tudom hogy kéne ezt szerencsétlen gyerekkel közölni, dehogy egy életre traumatizalja az biztos

aug. 22. 21:32
 17/40 anonim ***** válasza:
83%
Nekem 4 éves a kisfiam és imádom mikor ölelget, bújik, puszit ad, mégha tiszta nyálas is vagy mikor az orrunkat összérintjük és összedörzsöljük. 🥰 Nincs is szebb érzés, mikor mondja, hogy szeretlek anyukám, öleljük meg egymást, szeressük meg egymást. 🥰
aug. 22. 21:33
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudtam hogy ilyen sokan vagyunk. Mi sem vagyunk egy ölelgetős csalad, de mégis nagy az összetartas, közös jó hangulatú ünnepek, stb.

Rólam gimiben tudtak, hogy nem vagyok puszilkodós, amikor találkoztunk es mindenki vegigpuszilt mindenkit, tudták hogy nekem inkább ne :) - de ez semmit nem rontott a barátsagokon! (egyetemen mar lazultam kicsit ilyen tekintetben).

A férjem nyilvan kivetel, es a most 4 eves lanyom is. De picit aggaszt ahogy olvasom a kommenteket, hogy mi van ha vele elmúlik majd? Mert nem szeretném.

Szóval kivancsi vagyok, kinel hogy alakult, es lehet-e ellene tenni.

aug. 22. 21:33
 19/40 anonim ***** válasza:
88%

#17 nekem a lányom nagyon bujos, de ő már 11 éves.

Nem tudom meddigbfogbez tartani, de remélem sokáig 🥰

Kisfiam pedig 2,5 éves, ő duplán annyit bujik mint a lányom.

Mostanában kezdte mondogatni, hogy anya ölelj meg, anya szeretlek

Olyan jó 🥰🥰

aug. 22. 21:34
 20/40 anonim ***** válasza:
88%
Engem nem, s bevallom furcsán nézek azokra, akiket a saját gyermekük közelsége irritál, nekem ez elképzelhetetlen. Én imádok összebújni,szeretgetni, a gyermekünk a kis csodánk, a férjem is napi szinten gyurmázza, ölelgeti, szeret vele összebújva aludni...
aug. 22. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!