Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mást is irritál gyermeke...

Mást is irritál gyermeke közelsége, ölelése, bújása?

Figyelt kérdés

Sosem szerettem igazán a testkontaktust, férjem képez egyedül kivételt. Barataimat, családtagjaimat nem szeretem ölelgetni.

Megszületett a kislányunk és ő is a kivételbe tartozott, imádtam odabújni, sokat hordoztam, puszilgattam. De ahogy egyre nagyobb lett, elkezdett ő is zavarni. Most lassan 5 éves és már zavaró ahogy odabújik (főleg ha sír és könnyes, taknyos), nem szeretem ha belenyomja az arcát az arcomba.

Nagyon szomorú vagyok emiatt, nem tudom mit tudok kezdeni a helyzettel. Van egy 1 éves kistestvére, neki szeretem a közelségét.. rosszul érzem emiatt magam.

aug. 22. 19:49
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
89%
Pszichológussal leásni, hogy miért lettél ilyen.
aug. 22. 19:54
 2/40 anonim ***** válasza:
97%
Én sem szeretem az emberek közelségét, de a gyerekeket szeretem ölelgetni, kisgyermeknevelő vagyok, lehet ezért is szeretek ott dolgozni, mert a gyerekeket szeretem ölelgetni
aug. 22. 20:01
 3/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a fura hogy a férjedtől oké a nagyobb gyerekedtől nem..🤷🏼‍♀️

Neked milyen volt a kapcsolatod a szüleiddel?

aug. 22. 20:04
 4/40 A kérdező kommentje:
A csaladban senki sem ölelgetős, kb karácsonykor adunk 1-1 puszit, az is fura. Kisgyerek koromban azért sokat ültem anyukám ölében, de amikor már kisiskolás voltam, akkor már nem volt ilyesmi, ölelgetés. De attól még jó a kapcsolatunk.
aug. 22. 20:07
 5/40 anonim ***** válasza:
98%
Hát ez van, attólmég ölelgesd és legyél jó édesanya. Kell a gyereknek a szeretet..
aug. 22. 20:10
 6/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem jó a kapcsolatotok. Ez 100%. Nem lenne akkor itt kérdésed.
aug. 22. 20:12
 7/40 anonim ***** válasza:
57%

Azt hittem a túlstimulálásra fog vonatkozni a kérdésed, mert az is nagyon idegesítő hogy egész nap tapogat a kicsi, húz-von, simogat, ütöget, csipked, rugdos akármi csak érjen hozzám, és annyira telítődtem már hogy néha sikítani tudnék, hogy senki ne érjen hozzám mostmár egy darabig.

De amiről valójában írsz az is ismerős. Én sem szerettem sosem az érintést, puszit. Nálunk is ezek voltak anyukámmal még kamasz koromig, utána nem emlékszem hogyan de teljesen megszűnt. Azóta nálunk is szülinap, karácsonynál van puszi, de az is furcsa.

Én is írtózom a nyáltól, takonytól stb. Lehet hogy ez hozta elő neked újra, vagy lehet hogy a 2 gyerek együtt már túl sok és mivel a nagyobbnak van kevésbé szüksége rád, tőle távolodsz inkább. De bármi más is lehet.

aug. 22. 20:23
 8/40 anonim ***** válasza:
30%

Biztos megkapom, hogy rossz anya vagyok, de én is ilyen vagyok.

Rosszul vagyok, mikor reggel a szájszagával az arcomba hajol, még fel sem ébredtem, melegem van, de a gyerek már rajtam. Azt sem szeretem, ha tiszta maszat az arca, de bújik szorosan hozzám és keni belém is.

Nem gondolom, hogy a szeretet csak úgy mutatható ki, ha hagyjuk, hogy a gyerek csüngjön rajtunk.

aug. 22. 20:28
 9/40 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy tudom, hogy a gyerekeknek fontos a testkontaktus. Elég lehet az apjával, ami van, de nem tudom, hogyan kéne elmagyarázni neki, hogy te nem szereted ezt, hogy ne magát érezze hobásnak. Emiatt, ha lehet, konzultálnék pszichológussal. Tehát nem azért feltétlenül, hogy téged "megjavítson", hanem hogy hogyan kommunikáld ezt a gyereknek.
aug. 22. 20:33
 10/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem irritál. Viszont én se voltam bújós gyerek,szüleim részéről se emlékszem ölelgetésre...esti puszi volt aputól.

Ám a gyerekeimtől nagyon szeretem, én is szívesen bújok hozzájuk 😀

A fiam már 17, így az ő ölelgetése, puszilgatása már elmaradozik 😉

aug. 22. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!