Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megállapítható-e egy másfél...

Megállapítható-e egy másfél évesről hogy autista-e?

Figyelt kérdés
aug. 17. 21:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
74%

19, az "összes auti" tünet közül amit felsoroltál, a gyerekemnek csak 1-2 volt meg, mégse enyhén érintett. Más tünetei voltak.

Nincs két egyforma autista, ezért kva nehéz diagnosztizálni, mert nem lehet sémák szerint haladni.

A te csekklistád szerint nem az, még csak aggódni se kellett volna.

Igaz, az autizmuson sose ragódtam, ezer súlyosabb allapot van. Azok foglalkoztattak.

aug. 18. 15:04
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

Ja hát persze, ezek általánosak...

Van az még, hogy fél az erősebb ingerektől, zajoktól. Szociális tünetei is bőven vannak. Váratlan kiborulások stb. Millió egy formája van igen.

Egyébként az autizmus párosul idegrendszeri éretlenséggel- nem az van, hogy egyik vagy másik van a gyereknek.

aug. 18. 15:11
 23/29 anonim ***** válasza:
74%

"Egyébként az autizmus párosul idegrendszeri éretlenséggel- nem az van, hogy egyik vagy másik van a gyereknek"

Dehogynem.

Ha minden idegrendszeri éretlenséggel kínlódó gyerek autista lenne, óriási bajban lennénk.

aug. 18. 15:19
 24/29 anonim ***** válasza:
75%

Lányom 1,5 évesen:

Még egy hangutánzót se mondott, még értelmetlen babanyelvi szava se volt.

Nem mutogatott.

Csak sírással kommunikált.

Idegen meg se közelíthette, mert üvöltött.

Repkedett.

Gyógytorna mellett is még csak mászott.

Nem volt mintha jaték, nem utánzott, nem volt élnénymegosztás.

Nem bújt, nem ölelt.

Annó nem volt szoptatható.

Diagnózis: idegrendszeri éretlenség.

Fejlődési kvóciens 9 hónapos szintjére tette..

Rengeteg kínlódással, de 4 éves korára szépen behozott mindent.

Nem autista.

aug. 18. 16:00
 25/29 anonim ***** válasza:
42%

23-as nem érted ezek szerint. Az autizmus szokott! párosulni idegrendszeri éretlenséggel, de nem törvényszerű.

Ti is érintettek vagytok?

aug. 19. 06:51
 26/29 anonim ***** válasza:
Es akkor van a digitalis autizmus. Mikor annyit ul a tv elott,hogy autisztikus tunetei lesznek tole... ovodavezeto is mondta szuloin, es olvastam is tobb helyen. Miutan megszunt a kepernyo a gyerekrol lekerult a diagnozis,ugyanis megszuntek a tunetei.
aug. 19. 15:51
 27/29 anonim ***** válasza:
Már csecsemő korától gyanítottam, hogy nem átlagosan fejlődik. Másfél évesen már biztos voltam benne, hogy autizmussal állunk szemben de mindenki lehurrogott anyósom konkrétan kitagadott szaranya vagyok és inkább nekem kéne pszichológushoz mennem stb..most 3 éves továbbra sem beszél és alig ért meg valamit de nincs diagnózisunk és fejlesztést sem kapunk mert "tulreagalom" anyósom mossa kezeit és most azért vagyok szar mert hol voltam eddig nem láttam hogy baj van??
szept. 14. 14:40
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Az autizmus párosulhat idegrendszeri értetlenséggel, SPD-vel is (szenzoros integrácios zavar) és ADHD-val is járhat együtt, gyakoriak a visszamaradt csecsemőkori reflexek is de ezek önmagukban is sokszor előfordulnak, egyáltalán nem lehet kijelenteni egyikről sem, hogy autista jellemző lenne.
szept. 14. 14:48
 29/29 anonim ***** válasza:
A digitális autizmus pedig valóban létező jelenség, kisfiam állapota rengeteget romlott a héten, hogy nem tudtunk kimenni a szabadba az eső miatt és sok tévét nézett. Sokkal erősebb tünetei lettek és konkrétan mintha visszafejlődött volna!! Abbahagyta a szavait, a babanyelvet felváltották a torokhangok,visitozás, repetitiv mozgásai gyakoribbak, az ismétlődő tevékenységei erősebbek lettek (amikből ki sem zokkentheto kiborulás nélkül), ha szólok hozzá rá sem bagózik nemhogy megcsinálja amit kértem, szemkontaktus és figyelem volt nincs. Ordított amikor kikapcsoltam a tévét és már ment is a telefonért, fél órás meltdown volt, hogy valami mással sikerüljön lefoglalni, teljesen beszippantotta a virtuális világ pedig mondókákát, gyerekmeséket nézett nem akciófilmet. Teljesen mindegy. Hiperaktív lett tőle épphogy a csillárrol nem lóg borzasztó nehéz lefoglalni és lemozgatni meg kb lehetetlen ittbent. Nem is fejlődött tőle semmit (olvastam anyukát aki szerint a tv a legjobb fejlesztő), nem lett nagyobb a szókincse, nem tud mondókázni és nem tanult meg számolni sem hiába hallotta és látta 50× Tompetit számolni. Szörnyen káros! A virtuális autizmust még a szakemberek sem tudják megkülönböztetni a valódi autizmustol, úgyhogy nagyon kell figyelni a képernyőidőre. Autizmus gyanúnál pontosan 0 perc javasolt, 2 év alatt szintén.
szept. 14. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!