Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél évesnek mennyire lehet...

Másfél évesnek mennyire lehet hátrahúzni a bőrt?

Figyelt kérdés

Olvastam itt valamelyik nap egy kérdést, hogy 1 év alatti babának már szépen hátra lehet húzni a bőrt a kukacán.

Na az én fiam másfél éves, neki egyáltalán nem lehet hátrahúzni. Egy nagyon szűk kis lyuk van neki, és annyi. Ez probléma? Mennyire kellene tudni hátrahúzni ennyi idősen?

2024. jan. 1. 21:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
A mostani ajánlások szerint nem szabad piszkálni a kukit...
2024. jan. 1. 21:21
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd békén, ne húzogasd.
2024. jan. 1. 21:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire. Meg se kellett volna próbálni.

Most komolyan ennyire el akarjátok rontani? Minden egyes felesleges húzogatással növelitek a mikrosérülések esélyét, ami növeli a tényleges szűkület, a letapadások, gyulladás előfordulási gyakoriságát.

2024. jan. 1. 21:39
 4/21 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos jegyezte meg, hogy hát ez így nem oké, és hogy húzogatni kell neki. Én eddig nem piszkáltam.
2024. jan. 1. 21:43
 5/21 A kérdező kommentje:

1 hónapja voltunk státuszon, akkor mondta.

De valamelyik nap olvastam itt egy kérdést, és talán 10 hónapos babára írta az anyuka, hogy teljesen hátra lehet húzni a fiának. És elgondolkodtam, hogy akkor a dokinak igaza lehet, és én rontottam el valamit.

2024. jan. 1. 21:45
 6/21 anonim ***** válasza:
94%

Vannak orvosok akik ajánlják,és vannak akik nem.

Az egyik fiamnak huzkodtam(10 éve) a másiknak már nem.(5 éve)

Egyikkel sem volt probléma soha.

Nem te csinálod rosszul,osszezavarodnak az anyukák,mert egyik ezt mondja a másik azt.

2024. jan. 1. 21:54
 7/21 anonim ***** válasza:
86%
Egyáltalán nem kellene piszkálni neki
2024. jan. 1. 21:54
 8/21 anonim ***** válasza:
91%
Sebész mondta! Fürdésnél ameddig engedi a bőr addig szabad csak enyhén hátra húzni, illetve a későbbiekben megtanítani a gyereket rá. Elvileg így az évek alatt szépen fokozatosan egyre jobban szűnni fog a letapadás. 7-8 éves korukra kell elérniük a teljesen hátrahúzható állapotot.
2024. jan. 1. 22:06
 9/21 anonim ***** válasza:
28%

Ameddig engedni, azért egy babának is tisztítani kell. Megy az lejjebb, csak így nem látod.

Az enyém kétéves, már rég látszik a makk rész.

A nagyobbik fiam úgy 5-6 lehetett mire teljesen elérte a normális állapotot.

2024. jan. 1. 22:28
 10/21 anonim ***** válasza:
32%

8!

De itt nem csak letapadásról van szó. Így nem tudja egyáltalán hátrahúzni,ha a lyuk annyira picike. Az nem tágul ki magától sajnos. Van egy picike esély rá, de nagyon kevés.

Ahol a lyuk megfelelő méretű, ott lehet húzkodni vagy nem húzkodni.

De a pici lyuk nem nő csak úgy meg.

2024. jan. 1. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!