Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megállapítható-e egy másfél...

Megállapítható-e egy másfél évesről hogy autista-e?

Figyelt kérdés
aug. 17. 21:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
76%

Nekem meg határozott NEM a véleményem.

1,5 évesen korai.

3 hónapos korától jártunk koraiba a lányommal. Neurológus, neuropszichológus, gyógypedagógus, konduktor, gyógytornász, rehab.mozgasszervi szakorvos... látta rendszeresen.

SENKI nem jutott 6 év alatt arra, hogy autizmus állhat a komplex megkésettsége, normatól eltérő viselkedése mögött.

És nem is baj, hogy nem diagnosztizálták korán, mert a szükséges fejlesztéseket így is megkapta (magán és állami úton, mindenhova elvittük), fejlődött is ezerrel, közben meg nem voltunk kötve a diagnózis által. Normál óvodába járt, normál iskolába. Pedszakszolgálattól is csak BTMN-ünk volt.

Egyedül anyagilag jártunk rosszabbul.

Iskolasként lett diagnózis, mert ott jobban kijött a furcsasága. Az iskolában több gyerek volt, óriási zaj, nagyobb elvárások.

Előnyünk meg nem sok van azóta sem a diagnózisból, csak az előítéleteket hozza elő.

Ha valaki meghallja, már nem úgy áll hozzá, egy örjöngő pszichopata jut az eszébe, holott...

aug. 18. 06:49
 12/29 anonim ***** válasza:
39%
Ha súlyos az autizmus, akkor megállapítható, igen.
aug. 18. 06:53
 13/29 anonim ***** válasza:
89%

Ha nagyon súlyos sem.

Akkor az értelmi fogyatékosság merül fel előbb.

aug. 18. 07:02
 14/29 anonim ***** válasza:
86%

"Ha súlyos az autizmus,"

És mit tekintünk súlyosnak?

Az autizmus egy spektrum és mindkét végén eltérő nehézségekkel találják szembe magukat.

Lehet egy auti 120-as iq-val is önálló életre képtelen, meg átlag alatti IQ-val kezelhetőbb.

aug. 18. 07:10
 15/29 anonim ***** válasza:
72%
Hat bem tudom, azt irjak masfel eves korig normalisak egy gyereknelnaz autisztikus tunetek. A masodiknal nekem egy A/4es listam volt a kisfiam furcsasagsirol. Irtam oket,hogy majd ha vinni kell meglegyen egyben. Rugalmatlansag, egy temara beszukult, honapokig a kemenybol leste a fustot az udvaron pld. Dolongelt elore hatra, razta a fejet es utotte is a kezevel, oriasi hisztik. Kesoi beszedfejl. Igazahol 3 evesen kezdett beszelni. Onnan oldodott minden. Meg vannak hisztik de kezelheto es vevo a spontan programokra is. Az ertelmet mondjuk mindig lattam a szemeben, most is gyorsan kapfsol, mutogatott ,imadta a gyerekeket hallgatott a nevere es megertett mindent igy vegul nem vittuk sehova. A listarol szerintem mindent elhagyott. Nagyhangu,zajos, es verekszik az oviban ,dehat a tobbi fiu is. Kb ennyi. Osszesegeben meg nagyon cuki, aranyos kisfiu lett. De masfel evesen el voltunk keseredve rendesen.
aug. 18. 08:35
 16/29 anonim ***** válasza:
57%
Ismerettsegi körben van egy kisfiu, 6 evesen lett szobatiszta, akkor kezdett szavakat mondani, most mar elmult 8, még mindig nem tud "Én-t" mondani, szemkontaktus teljes hianya es mindenfele mas. Koran is rengeteg jel volt, de csak 5 evesen mondtak ki hogy autizmus, addig sok minden masra is gondoltak.
aug. 18. 08:58
 17/29 anonim ***** válasza:
Nem lehet megállapítani.
aug. 18. 09:51
 18/29 anonim ***** válasza:

Privátra nem válaszolok.

"Először is, hogyhogy három hónapos kortól vittétek ennyi helyre?"

Mert megkésett mozgásfejlődésű volt hipotónia miatt. Utána meg a megkésett beszédfejlődés miatt IS jártunk.

aug. 18. 09:54
 19/29 anonim ***** válasza:
74%

Azt tekintem súlyosnak ha 1.5 évesen az összes auti tünetet produkálja, rendszeresen.

Rossz alvó

Nincs szemkontaktus

Repetitív viselkedés

Lábujjhegyezések (állandóan- nem csak ritkán)

Kézforgatás- rázás

Visít gagyogás helyett

Nem kommunikál, kézzel vezet egy adott dologhoz ha akar vmit

Eltérő mozgásfejlődés

Nehezen volt szoptatható

+ anyai megérzés, hogy vmi nincs rendben

aug. 18. 11:42
 20/29 anonim ***** válasza:
74%

19, csak az a baj, hogy ezek nem kizárólag auti tünetek, hanem az éretlen idegrendszer tünetei is pont ugyanezek.

Pont azért nem lehet 1,5 évesen rendesen diagnosztizálni, mert onnan látszik, hogy valóban autista vagy sem, hogy a tünetei többsége megmarad-e fejlesztés MELLETT 3-4-5...évesen is.

aug. 18. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!