Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekkel tényleg csak nyűg a...

Gyerekkel tényleg csak nyűg a nyaralás? Sokkal rosszabb, mint kettesben a párunkkal?

Figyelt kérdés

A minap olvastam egy cikket a nyaralásról, amiben azt írták, hogy gyerekkel nem a pihenésről meg a kikapcsolódásról szól a nyaralás, hanem a gyereket szórakoztatják a szülők. De ha valóban így van, akkor miért mennek 1-2 éves pici gyerekkel is utazni/nyaralni?

A repülők is sokszor vannak tele kisgyerekekkel.

aug. 10. 11:45
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Vagy ha nincsenek a közelben nagyszülők, akikre rá lehetne bízni a gyereket, akkor ne vállaljanak úgy gyereket, hogy semmi segítségük nincs
aug. 10. 12:50
 12/32 anonim ***** válasza:
80%

Kinek hogy

Én szeretek a gyerekeimmel nyaralni, utazni

Nekem egyáltalán nem nyűg

aug. 10. 13:11
 13/32 anonim ***** válasza:
90%
Ez nagyon gyerek függő.
aug. 10. 13:18
 14/32 anonim ***** válasza:
77%

Igen, nekünk nyűg a nyaralás kisgyerekkel, mi pont emiatt nem is mentünk egy ideig. Nekem nem volt hozzá kedvem, hogy sok pénzt kiadjak arra, hogy máshol kell vigyázni a gyerekre.

De a nagy most már 3,5 éves, úgyhogy csak elmentünk idén pár napra, viszont a kicsi még csak egy éves, na vele tényleg nyűg volt és mondtam is a férjemmek, hogy ezért nem mentünk a naggyal, mikor ilyen pici volt :D

De azért ne haragudj, ez abszurd, hogy akinél nincs nagyszülő, az ne vállaljon gyereket.

aug. 10. 13:24
 15/32 anonim ***** válasza:
88%

Másképp kell szervezni a nyaralást kisgyerekkel és akkor lehet a szülőknek is pihenés.

Mi gyerek nélkül körbeutaztuk Európát, Airbnb, előre foglalt repcsi jegy, gyors kajákat meg szendvicset ettünk és egy nap 38.000 lépést megtettünk hogy minél több mindent lássunk és minél több helyre eljussunk. Na ez nyűg lenne gyerekkel.

Most 8 hónapos babával belföldön mentünk all inclusive hotelbe. 3 nap került annyiba, amiből 2 éve egy egész hetet voltunk külföldön fapadosan, de most így tudtuk megoldani, hogy tényleg pihenés és ne "nyűg" legyen a nyaralás. A gyereket etetni akkor etettem, amikor mi is ettünk az étteremben, ezen kívül a feladat vele ennyi hogy pelenkázni, öltöztetni, fürdetni kell. Ha egész nap ennyi a dolgod, meg az, hogy az élményfürdőbe áztasd magad az igenis pihenés az otthoni takarítás-főzés-mosás szentháromsághoz képest.

Nyilván ehhez kell egy nyugis baba is, aki szereti a vizet és alszik babakocsiban.

aug. 10. 13:38
 16/32 anonim ***** válasza:
82%

"akkor ne vállaljanak úgy gyereket, hogy semmi segítségük nincs"

Inkább te ne vállalj, ha csak úgy tudod elképzelni az életeteket, hogy mindig valaki ugrik, ha kell!

A nagyszülőkkel bármi történhet. Lehet remek formában vannak, amikor belevágtok és lerokkannak mire kellene, aztán csak nézhetsz ki a fejedből, hogy "brühühű ez szívás".

Nekünk nincs segítségünk, mégis járunk nyaralni és még élvezni is merjük.

aug. 10. 13:41
 17/32 anonim ***** válasza:
91%

Én nem nevezném nyűgnek, de nyilván más, mint kettesben, ami nem értem miért meglepő, hiszen az egész életünk más, mint kettesben. :D

Mi kettesben sem voltunk parton tespedős nyaralók, így amióta gyerekünk van, sokkal inkább lelassultak a nyaralásaink a korábbiakhoz képest. Nem szervezzük tele a napot programokkal és amiket szervezünk is olyanok, amiket ők is élvezni tudnak, illetve rugalmasabbak. Én nagyon szeretek a gyerekekkel nyaralni. Jah, ugyanakkor kelünk, mint itthon és ugyanúgy megy a nyígás mindenért, mint itthon, mégis valahogy annyi pluszt ad nekünk egy nyaraláshoz az, hogy élményt adhatunk a gyerekeinknek, hogy az hihetetlen. Pont az idei nyaralásunk vége felé beszélgettünk erről a férjemmel. Előttük is nagyon szerettünk utazni, de teljesen máshogy. Ez valahogy mégis az a pont a gyereknevelésben, ami nekünk inkább sokkal pozitívabb meglepetés, mint negatív, vagy hogy is mondjam. Az mondjuk erősen pofán csapott, hogy tudtam, hogy kisgyerek mellett kevesebb az alvás, de azt elképzelni sem tudtam milyen fáradtsági szinteket tudok megütni. Ehhez képest azt tudtam, hogy a nyaralásunk sem lesz már sosem olyan, mint korábban, de abszolút kellemes csalódásként csapódott le már az elsőknél is, hogy ez a másság mennyire nem zavar, sőt... sokkal jobban tetszik így. :)

aug. 10. 13:50
 18/32 anonim ***** válasza:
87%

Egyedül nevelem a kisfiam, de anyukám rengeteget segít, gyakorlatilag ő a másik szülő.

A fiam még nincs kettő, de idén és már tavaly is elrepültünk pár napra tengerpartozni hármasban.

Nekem egyáltalán nem volt nyűg piciként sem, tavaly még több volt a strandolás, de azért babakocsival mentünk városnézésre is. Idén főleg szuper volt, 21 hónaposan battyogott mellettünk a macskaköveken városnézésre is minden nap, pancsolt a vízben, és még a délutáni alvások is ugyanúgy működtek, mint otthon. Az utazást is bírta az elejétől fogva, pedig semmi gyakorlata nem volt, mert még autónk sincs 😀

Szóval én imádok vele nyaralni, de hozzá kell tennem, hogy gyerek nélkül sem tengerparton fekvős nyaralásokra jártam, tehát így nincs is hiányérzetem emiatt 🙂

Az a lényeg, hogy az embernek reális igényei legyenek, és megfelelő programokat állítson össze (amiktől hajlandó eltérni is, ha szükséges).

aug. 10. 13:57
 19/32 A kérdező kommentje:

"De azért ne haragudj, ez abszurd, hogy akinél nincs nagyszülő, az ne vállaljon gyereket."

Én csak azért írtam ezt, mert itt Gyakorin majdnem minden héten van egy olyan kérdés, amiben ki van bukva az anyuka, mert nincs segítsége, és panaszkodik, hogy mennyire nem bírja ezt az egészet.

aug. 10. 14:31
 20/32 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül van az a mondás, ami ma már nem aktuális, hogy "it takes a village to raise a child".
aug. 10. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!