Velem van a gond, hogy ezt mar soknak erzem? Vagy ezt birnom kene?
16 honapos kisfiam allandoan rajtam log. Napkozben vagy cipelni kell vagy csak szimplan ha ulunk a foldon/kanapen, akkor az arcomban van. Puszit ad, nyalogat, tapogat, nyomkodja a szemem, atmaszik rajtam, a lenyeg, hogy allandoan testkontaktusban van. Ez nappal kevesbe zavar, a cipeles resze nehez persze meg az, ha elmegyek wc-re vagy felallok, akkor a labamba kapaszkodik es sir. Meg ugy amugy jelenleg semmit nem lehet tole csinalni, de ezt mar elengedtem, gondolom ez a szeparacios szorongas.
Viszont estere mar erzem, hogy egyszeruen tultelitodtem ettol a sok erintestol. Ejszaka is szorosan hozzambujva alszik, itt szoktam igazabol “kiakadni”, hogy meg ennyi se jut, alvas kozben se vagyok beken hagyva.
Delutan persze amikor a ferjem is itthon van, akkor van egy kis szunet, mert akkor csak az apjaval akar lenni, de amint almos es aludna, mar csak en kellek neki sajnos.
Mas is nehezen birja ezt?
Most ennyire nem akartam belemenni, de jarunk korai fejlesztobe, itt kapja a tsmt-t, meg van gyogytorna, uszas is. Nem tudsz olyat mondani sztm, amit ne probaltunk volna, ami a fejlesztest illeti :D De voltunk kulon devenyen meg valami masfajta vizi terapian is, azok nem jottek be, orvosi tanacsra nem folytattuk. Annyi van vele, hogy 13 honaposan ult fel eloszor es 14 honaposan maszott es allt, ez az alapveto problema, de az okat nem talaljak, izomzata tokeletes, agyi mr nem mutatott elterest. Meg temerdek ilyen-olyan vervetel is volt persze, hatha valami hiany okozza, de semmi.
Igen, hintazik, kint is bent is, jatszoteren is, de a tsmt alapja is a hintaztatas.
Alvasra nekem mindenki csak annyit mondott, hogy van ilyen is. Alszik amugy, en alszom nehezen tole. Akkor kel, ha nem vagyok mellette.
De en is szeretnek ezen valtoztatni, nyilvan nagy teher ez mar. Csak az, hogy rakjam kulon es zarjam ra az ajtot, nem megy. De az se megy, hogy 20 percenkent keljek hozza, szoval passz.
Nálunk úgy volt, hogy én egy szobában voltam vele, rácsos ágyban aludt. Sokszor volt, hogy bölcsi alatt beteg volt, és felébredt. De nem vettem magam mellé, pedig volt, hogy óránként kellett kelni.
Így is, asszem négy éves volt, vagy három múlt, amikor normál ágyat kapott, na, ott is kellett harcolni, mire megtanulta, ha lecsukom a villanyt, akkor ne jöjjön ki.
Persze nagyon vicces volt neki, hogy ki tudott jönni, de szerencsére rá tudtuk szoktatni, hogy igenis maradjon ott, és aludjon.
Nappal tud az ágyában aludni? Azért gondolom, van neki... :-D
Valószínű önállóbban fog tudni viselkedni, ha elkezd járni..
Nálunk is folyton cipelni kellett a fiam, és szinte állandó kontaktusban lenni.
Alvásnál volt nekem is sok, mert teljesen odakúszott mindig.
Ami nekünk segített: Vettünk az ikeában egy olyan ágyat, már rendes méretűt, amiből ki tudsz húzni egy másik ágyrácsos ágyat, az is rendes matraccal. Viszont nincs egy szintben az ő ágyával, kicsit lejjebb van. Így egymás mellett aludtunk, de mégis volt privát szférám. Szegény mindig teljesen odabújt a leesésgátlóhoz, a kezét meg átdugta, de azt visszatettem mikor elaludt. Nekünk ez nagyon bejött, és ő is hamar megszokta. Onnan tudod simizni a hátát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!