Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Velem van a gond, hogy ezt...

Velem van a gond, hogy ezt mar soknak erzem? Vagy ezt birnom kene?

Figyelt kérdés

16 honapos kisfiam allandoan rajtam log. Napkozben vagy cipelni kell vagy csak szimplan ha ulunk a foldon/kanapen, akkor az arcomban van. Puszit ad, nyalogat, tapogat, nyomkodja a szemem, atmaszik rajtam, a lenyeg, hogy allandoan testkontaktusban van. Ez nappal kevesbe zavar, a cipeles resze nehez persze meg az, ha elmegyek wc-re vagy felallok, akkor a labamba kapaszkodik es sir. Meg ugy amugy jelenleg semmit nem lehet tole csinalni, de ezt mar elengedtem, gondolom ez a szeparacios szorongas.

Viszont estere mar erzem, hogy egyszeruen tultelitodtem ettol a sok erintestol. Ejszaka is szorosan hozzambujva alszik, itt szoktam igazabol “kiakadni”, hogy meg ennyi se jut, alvas kozben se vagyok beken hagyva.

Delutan persze amikor a ferjem is itthon van, akkor van egy kis szunet, mert akkor csak az apjaval akar lenni, de amint almos es aludna, mar csak en kellek neki sajnos.

Mas is nehezen birja ezt?

aug. 8. 08:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

10-es, nem tudtam hogy van erre kifejezes, koszi! De pontosan igy erzem magam.

Egyebkent a ferjem nagy segitseg szerencsere, de ugye ejszaka nem tudja atvenni, probaltuk rengetegszer. Ha almos, akkor mar sajnos csak en vagyok jo neki. Ha csak egyetlen ejszakat aludhatnek nyugodtan, biztos mar jobban lennek, de majd ennek is eljon az ideje gondolom. Remelem 😆

aug. 8. 09:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Túlstimulálódsz a sok érintéstől, hangtól. Nálunk van egy macska is, nálam ott szokott elszakadni a cérna mikor ő is rákezdi a nyávogást meg a dörgölőzést a gyerekkel szinkronban.
aug. 8. 10:02
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
2es vagyok, az nem segítene, ha bevonnad a mindennapi teendőkbe? Az én kisfiam ilyen idősen nagyon szerette Pl rakosgatni a krumplit egyik edenybol a másikba, míg mostam őket, a vizes labasbol a szárazba, majd a tepsibe, tanulotoronybol. Így nem a lábamba csimpasukodott a földön, míg én főztem, hanem "segített". Mikor mosogattam, akkor az etetoszekbe ültettem, vagy adtam játékot, könyvet a kezébe, vagy mutogattam, és megneveztem, mit mosok épp - villát, tányért, stb. Szóval beszéltem hozzá, de így megint nem a lábamba csimpaszkodott, ő meg élvezte, hogy látja, mit csinálok.
aug. 8. 12:26
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez van nálunk is, pedig az én fiam már 2 éves. :D

Egyszerűen muszáj hozzámérnie. Alvás közben is. Általában rajtam alszik, aztán ha mázlim van, akkor le tudom gurítani. De van, hogy azonnal megébred, és már fúrja is vissza magát. De ha magától lefordul, akkor is valami módon hozzám ér. Vagy a fenekét tolja oda, vagy a lábát, vagy a kezét.

Nap közben sokszor fel kell venni, ölbe akar ülni, ha olvasunk, akkor csak összebújva lehet. De nem csak velem, ezt pl.tesóval vagy apával is csinálja. Olvasásnál hozzánk bújik mindig.

Néha nekem is sok, főleg éjszaka. Brutál, hogy éjszaka az apja rá se nézhet. A közelébe se mehet. Én nem gondoltam volna, hogy ennyire ragaszkodó is lehet egy gyerek. A nővére fele ennyire sem igényelte a testkontaktust. De ő meg pl.most igényli jobban, pedig 13 éves. De folyamatosan jön, és ölelni kell.

Nem is csak arra vágyom sokszor, hogy végigaludjak egy éjszakát, sokszor az is elég lenne, ha az általam megválasztott testhelyzetben aludhatnék. XD

Nyilván nem szolgáltatom alá magam teljesen a gyereknek, mielőtt jönnek az ilyen hülye megjegyzések, de pl.amíg elalszik normálisan, addig nem fogok ugrálni, nehogy felébresszem.

Megoldást nem tudok, csak gondoltam jó, ha tudod, nem vagy egyedül. Igazi kis matrica a gyerekem. Amikor már nyűg, meg nem esik jól, olyankor mindig eszembe jut, hogy majd lesz ő is lázadó kamasz, amikor becsukja az ajtót, és rám se néz. És majd akkor hogy fog hiányozni ez a bújás. :)

aug. 8. 15:22
 15/23 A kérdező kommentje:

Igen,nalunk is ez az allandoan hozza kell erni dolog van.

Imad amugy segiteni es ha jo a kedve, akkor 5 percig ugy el is van egyedul,mikozben mittudomen, pakolgatja az edenyeket, de ez a maximum. Utana minimum le kell (kene) ulni hozza vagy felvenni.

Kint jobban elvan, igyekszunk nagyon sokat is kint lenni, de sokszor ott is csak szenved. Illetve en, mert cipelni kell🤣

Nem jar meg egyebkent, le is van maradva, jarunk tsmt-re is. Talan ha mar vegre elindul, jobb lesz?

Ki tudja. A tsmt-tol is vartam a csodat, hatha lesz egy picit valtozas, de ezen nem segitett, valoszinuleg azert, mert 0 napos koratol ez van, ilyen a termeszete gondolom.

aug. 8. 17:18
 16/23 Andi80018 ***** válasza:
26%

Szerintem ha elkezd elindulni, ez megváltozik, de én személy szerint nem preferálom az egy ágyban való alvást kapásból, saját ágyat igen, egy szobában szülőkkel, de a lehető leghamarabb külön szoba.

Ennyi idősen egyszer-kétszer kéne felkelnie éjjel max,ha nincs se fogzás, se nem beteg, normál esetben. Tehát önállóan aludjon.

Nappal is, azért ez, hogy folyamatosan rajtad van, szó szerint, nekem sok, és nem normális szinten van. Persze, lehet köze van az éretlenségéhez, szóval ott még lehet keresni az okot. Viszont a különalvást és biztos szorgalmaznám.. sőt, én még talán az is mondanám, hogy túlságosan ráhagyod, lehet járni még nem tud, de másznia viszont sokat kéne, a játszin is, otthon is, akárhol. És próbálkozzon csak a járással, erősödjön, szokja az idegrendszere is. Ha sosincs szinte lábon, akkor hogy lesz ereje egyáltalán a járáshoz..

aug. 8. 21:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

16-os, te szerintem mèg nem làttàl gyereket közelről.

Kèrdező, kitartàs!! Mindent jól csinàlsz, csak vannak ilyen matrica gyerekek. Kinövi, csak bìrd kivàrni

aug. 8. 21:37
 18/23 A kérdező kommentje:

Hosszu lenne leirni mindent, de a lenyeg, hogy amig el nem kezdett kuszni, addig ataludta az ejszakat, a nappalok voltak pokoliak vele, de ejszaka csodaval hataros modon aludt. Csak letettuk, cumi, 2 percen belul aludt. Es elhiheted, hogy ezt se mi alakitottuk igy, tok magatol ez volt. Aztan meg nem, nem aludt, 20 percenkent kelt, egyik naprol a masikra es igy maradt. Es ezert aluszunk egyutt, maskulonben meghalnek.

Mozogni mozog amugy eleget, maszik, alldogal.

Csak valamilyen formaban testkontaktusban kell lenni vele, felvenni vagy ott ulni. Mikor mi.

De en is megkerdojelezem magunkat nap mint nap; hogy mi rontottuk-e el, nem igy kellett volna, mit tehettunk volna maskepp. Valaszokat nem tudok, de azert ahogy latom, elofordul ez a dolog masoknal is.

Aztan hogy mi lesz kesobb, kapunk-e valami diagnozist (a mozgasfejlodese azert gyanus, mert nincs ra magyarazat a jelenlegi allas szerint, fizikailag baja nincs), nem tudom. De ertelme, beszedfejlodese koranak megfelelo, felmertek tobbszor is, ennyit tudunk, igy most csak varni lehet.

aug. 8. 22:42
 19/23 anonim ***** válasza:

#14 vagyok. Az én fiam se alszik. Azért van mellettünk, mert embertelen sokszor ébred.

De neki alvási apnoéja van, azért van ez. Elő van jegyezve mandula műtétre, de majd csak tavasszal talán. Addig nálunk marad az együtt alvás. Vagy nem alvás.

aug. 9. 01:14
 20/23 Andi80018 ***** válasza:

Gondoltam, hogy jön a támadás, de a véleményemet fenntartom.

Amikor a fiam egyébként öt hónapos volt, sose aludt, nálunk az ok az volt, hogy az anyatej nem volt elég. A védőnőt kihívtuk, és pár nap után segített, és egyből ment a tápszer, és hozzátáplálás. Utána rohamosan elkezdett fejlődni. Illetve, nem tudom mennyit hintázik, az még ami nagyon jó az idegrendszeri fejlődésre.

Akkor, ha elindul legalább akkor próbáljátok meg külön ágyba tenni.

Védőnő nem adott egyébként tanácsot? Hozzánk volt, hogy hetente kijött egyszer-kétszer a problémás időszakban, nagyon sok jó tanácsot adott. Ja, meg babaúszás még, ami jó lehet.

aug. 9. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!