Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Velem van a gond, hogy ezt...

Velem van a gond, hogy ezt mar soknak erzem? Vagy ezt birnom kene?

Figyelt kérdés

16 honapos kisfiam allandoan rajtam log. Napkozben vagy cipelni kell vagy csak szimplan ha ulunk a foldon/kanapen, akkor az arcomban van. Puszit ad, nyalogat, tapogat, nyomkodja a szemem, atmaszik rajtam, a lenyeg, hogy allandoan testkontaktusban van. Ez nappal kevesbe zavar, a cipeles resze nehez persze meg az, ha elmegyek wc-re vagy felallok, akkor a labamba kapaszkodik es sir. Meg ugy amugy jelenleg semmit nem lehet tole csinalni, de ezt mar elengedtem, gondolom ez a szeparacios szorongas.

Viszont estere mar erzem, hogy egyszeruen tultelitodtem ettol a sok erintestol. Ejszaka is szorosan hozzambujva alszik, itt szoktam igazabol “kiakadni”, hogy meg ennyi se jut, alvas kozben se vagyok beken hagyva.

Delutan persze amikor a ferjem is itthon van, akkor van egy kis szunet, mert akkor csak az apjaval akar lenni, de amint almos es aludna, mar csak en kellek neki sajnos.

Mas is nehezen birja ezt?

aug. 8. 08:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
24%
Tenni kell ellene, ha zavar.
aug. 8. 08:17
 2/23 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem teljesen érthető, ha soknak találod, nem tehetsz róla, meg a kicsi sem. Nincs nagymama, nagynéni, aki időnként eljonne, játszana vele, hogy addig is feltoltodj
aug. 8. 08:26
 3/23 anonim ***** válasza:
18%
Nem tudsz nevelni, ennyi a történet.
aug. 8. 08:27
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, nekem is sok a lányom egész nap. Rokonok nincsenek az országban. Most a testvére sincs itthon, az apja sokat dolgozik, így csak én maradok.

Nekem annyival könyebb, hogy külön alszik, többször elalszik egyedül, októberben lesz 2 éves.

aug. 8. 08:38
 5/23 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor hogy kell nevelni? Nyitott vagyok minden megoldasra. De ne csak ennyit irj, kerlek akkor ajanlj valamit. Konyv, gyakorlati tanacs, barmi.

Van nagymama, heti 1x 5 orara elviszi,ez nagy segitseg. De vele is pont ezt csinalja amugy.

aug. 8. 08:39
 6/23 anonim ***** válasza:
88%

#3 nevelje?

Valószínűleg neveli.

Mit csináljon ha állandóan a közelebe akar lenni a gyerek?

Lökje el nevelési célzattal, hogy nem lehetsz velem?

Vagy zárja be a szobába?

K@va okos vagy bammeg...

aug. 8. 08:55
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok, csak nekem 2 gyerekem van, és külön-külön egyik se lenne sok, de ketten együtt már vég nélkül rajtam csüngnek. Estére én már attól is kiborulok, ha a macska hozzádörgölőzik a lábamhoz, hogy adjak neki enni. Szerintem érthető. Gondolom majd ez is elmúlik.
aug. 8. 09:09
 8/23 A kérdező kommentje:

Igen, nyilvan van napirend, vannak szabalyok, de ez az, amiben nem tudok hatart huzni. Vannak alkalmak a nap folyaman, amikor fizikailag nem tudom felvenni es kozben csinalnom kell valamit,, tehat ugymond ezt is gyakoroljuk, de csak sir es sir ilyenkor.

De lehet van mas megoldas is, passz, ha valaki tud okosat mondani, en nyitott vagyok :D Biztosan nem vagyok tokeletes szulo, nem tudok mindent.

aug. 8. 09:18
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Majd elhagyja. Ki kell bírni. 1-2 hónap és javulni fog, aztán megint romlik... :)
aug. 8. 09:35
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Mkndent jól csinálsz. Ez egy nehéz korszak kisgyerekkel. Van is erre kifejezés, amit érzel: touched out. Kb ,,túlérintve". Mikor annyi inger éri a bőröd a testkontaktustól, hogy az màr túl sok az idegrendszerednek.

Teljesen jogos a gyerektől, hogy a fejlődésének ebben a szakaszában rengeteg testkontaktusra van szüksége. Teljesen jogos tőled, hogy ez neked már sok.

Az apja, főleg azokon a napokon, mikor nem dolgozik, kiveheti a részét a gyereknevelésből hosszabb időre, hogy ne legyen rajtad akkor teher. Ha elviszi jàtszótèrre, hogy te nyugiban lehess otthon, vagy elmenj akàrhova (igènyedtől függően), az rengeteget számít.

aug. 8. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!