Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől érzem ezt az érzés? Már...

Mitől érzem ezt az érzés? Már bele őrülök lassan

Figyelt kérdés

Nemtudom elfogadni vagyis muszáj elfogadnom de olyan rossz ez az érzés.

Hogy a kisfiam olyan hamar nő, és már nem lesz szüksége rám, nem akar majd velem lenni ennyi időt.

Ilyenkor bűntudatom is van, hogy itt volt ez a 3 év, és lehet voltak alkalmak amikor pl türelmetlen voltam vele, többször rá kiabáltam. Ez a két érzés kavarog most bennem és nagyon nagyon rossz.

Más is volt így? Hogy lehet ezt jól felfogni, és elfogadni?

Szeptemberben kezdi az ovit, emiatt is ki vagyok

Nagyon nagyon magam okolom hogy lehet a 3 évet nem használtam ki jól. Pedig mindig vele voltam, csak akk hagytam másra arra a pár órára ha fontos dolgom volt valahol.

júl. 27. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Számomra üdítő színfolt ezen az oldalon azt olvasni, hogy valaki így érez, hiszen az anyák 98%a kb sajnos itt azt írja folyton, hogy elege van a gyerekéből/gyerekeibol. Te ha néha rá is kiabáltál (szerintem ez nem jó, dehát mondjuk, hogy érthető, ha NEHA elszakad a cérna), süt minden szavadbol, hogy teljes szivedbol imadod őt, ezért nem hiszem, hogy nem használtad ki ezt a 3 évet!:) ez inkább azt jelenti, hogy hiába vagyunk velük minden percben, az örökkévalóság sem elég belőlük. ❤️ Ugyanezt érzem a 9 honaposom mellett. Nehéz erre okosat írni, az enyém még pici, mégis érzem, hogy az idő repül :/ viszont vigasztalaskepp talán ennyit, hogy még ha ezután nem is leszel mellette pillanatban, attól még egy egész életen át fogod a kezét, és temérdek gyönyörű pillanatotok lesz még együtt.❤️
júl. 27. 21:36
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Ugyanígy vagyok én is, kérdező :)
júl. 27. 21:38
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

No pont előbb sírtam miközben altattam a 2 evesemet.

Nézett rám a gomb szemeivel, és elérzékenyültem.

Főleg, hogy előtte az én hibámbol történt egy kis balesete.(Játszottunk az ágyon, csiklandoztam, meg hulyultunk, én pedig véletlen megütöttem az ujját, és nagyon sírt)

Belegondoltam, hogy olyan gyorsan nő, nem is igaz, hogy már két éves...

De ugyanez van a lányommal is

11 éves lesz majdnem olyan magas mint én, kész hölgy már

Egyedül jön - megy a faluban, pedig egy éve még a kapun sem mert kilépni egyedül

Nem vagyok én erre felkészülve.

Nagyon nem.

júl. 27. 22:19
 4/14 anonim ***** válasza:
17%

Gondoljatok arra, hogy a férjetek veletek lesz és mindig szüksége lesz rátok. :)

Örökkön örökkéééé

júl. 27. 23:21
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Kedves #1-es, valahol az aranyközéputat kellene megtalálni, egyik véglet sem egészséges. Amikor 20 évesen sem engeded el a kezét és teljesen össze vagy vele nőve évek óta, neked már külön személyiséged sincs és csak a gyerek létezik számodra, az nem normális.

Ahogy az sem, hogy utáljuk a saját gyerekünket és panaszkodunk egész nap.

Kedves Kérdező! Attól, hogy ezen is stresszelsz, attól még az a gyerek fel fog nőni, ez az élet rendje. Ami megtörtént pedig megtörtént. Én is voltam már nagyon türelmetlen a fiammal. Mindig bocsánatot kértem tőle és elmagyaráztam neki, hogy miért vagyok most ilyen hangulatban. Persze nyilván egy másfél éve gyereket nem nagyon érdekel, de okosabbak ők, mint gondolnánk. Hidd el, hogy nem fogja a szemedre hányni évekkel később, hogy kiabáltál időnként, ahogy te sem az övére, hogy mennyit rosszalkodott.

júl. 28. 01:04
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Bátorítani kell, hogy fedezze csak fel a világot, és örülni, hogy rendben fejlődik, egészségesen önállósodik. Nem gáz, hogy így érzel, sőt természetes, hogy van ilyen részed, de ne lovald bele magadat és ne add át a gyereknek, mert nehéz lesz neki az óvodakezdés (és minden ilyen nagyobb lépcsőfok), átveszi ha te félsz a változástól, és akkor fogja traumának fogja megélni. Bízz a gyerekben és ne akard magadhoz láncolni, hanem te is válj le róla fokozatosan, amikor arra van szüksége. Nagyon káros, ha nem tudod elengedni a kezét, ha bűntudatot keltesz benne, hogy nem szeret téged eléggé, ha a világon mást is szeret, más is érdekli, mással is jól érzi magát és hasonlók. Ezeknek mind inkább örülni kell. A világ nyílik és már nem csak te vagy benne és kellenek az akadályok is, mert abból tanul. Ahogy abból is, hogy ha rossz kedved volt, mert nem vagyunk gépek. De egy szorongó anya miatt a gyerek is szorongani fog és meg akarja védeni anyát, öntudatlanul is idomulva a ki nem mondott kéréshez, hogy "ne hagyj el, félek egyedül" - pedig hát fordítva kellene. Az az önzetlen szeretet, hogy ha nem csak biztonságot, de szabadságot és bizalmat is tudsz adni és nem birtokolni akarod és ezért kisbaba sorban tartani. Neked pedig bizony más célok is kellenek az életedbe az anyaságon túl, mint nő, mint ember, mint társ vagy mint alkotó, ami tetszik, és ez így egészséges. Legyél rugalmas, próbálj örülni a változásnak. A gyereked úgyis már örökre a gyereked marad, te leszel a kötődési mintája mindig. De ne legyen már majd belőle egy magányos mamahoteles 40-es, mert te akarsz maradni az egész világ számára és tökéletesen próbálod megvédeni még saját magadtól is. Az élet nem Disneyland, nem akkor fog jobban szeretni, ha buborékban tartod, hanem ha bízol benne, hogy képes megállni a helyét.
júl. 28. 04:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
50 éves vagyok és három felnőtt gyerekem van és még mindig szükségem van az édesanyámra. Már természetesen máshogy mint 3 vagy 13 vagy 23 éves koromban. de a kapcsolat, a szükség, az egymásra utaltság nem megszűnik, hanem átlakaul. Ez az élet rendje.
júl. 28. 09:51
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor éreztem magam nagyon rosszul mikor 3 éves lett a gyerekünk és ment oviba. Egyszerűen a tudat, hogy mostantól már másokkal lesz sokat és nem tud oda jönni hozzám ha baj van, vagy ha meg kell védeni vagy ha megüti valamilyét stb..stb..Mellette meg napi szinten mentünk el az ovi mellett és áradoztam neki, hogy milyen jó lesz a sok gyerekkel játszani stb..Én őszintén szólva kb 1 -2 hónapig nagyon sokszor sutyiba sírtam, mert úgy éreztem most elszakadunk, eltávolodunk egymástól.

Olvastam ugyan könyvekben hogy hozzá kell szoknia anyukának is az elszakadáshoz ha közösségbe kerül a gyerek, de bevallom őszintén nem gondoltam hogy ilyen intenzív ,,veszteségnek" élem meg.

Amúgy könnyen beilleszkedett, imádta az ovit. Az az óvónő lett a kedvence (elmondása szerint) aki rám hasonlít :D:D

Most az iskolához már máshogy próbálok állni. Most inkább őt sajnálom, hogy vége a játékkal teli életnek, hogy már lesznek kötelességek, meg kell felelni.Így utólag azt gondolom az ovin nem kellett volna így sirdogálnom:D

júl. 28. 10:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Rám is szoktam rámtörni ilyen érzések. Csak ránézek és elkap az érzés, hogy "uramisten, már kész csaj". Az nem zavar, hogy "nem lesz szüksége rám". Nekem is szükségem van anyukámra. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a rámutaltsága csökken és egyre önállóbb lesz. Ez az élet rendje, attól még sokszor elképedek és megpróbálok értékelni minden összebújást, hozzámszaladást, (számomra teljesen összefüggéstelen) sztorizgatást 46-odszorra is 10 perc alatt, stb. Egyszóval a jelent. Nem sírom vissza a múltat és nem temetem előre a jövőt, de vannak nagyon nehéz pont ez tény. Amikor először vigyázott rá más, amikor először aludt máshol, amikor először ment közösségbe. A szülinapjain a mai napig sírok. Szerintem fogok is. Az valahogy a "mi napunk" lesz örökké.
júl. 28. 11:45
 10/14 anonim ***** válasza:
52%
10 éves a fiam, minden este mellé kell feküdnöm, amíg elalszik. Reggel is jön át és bújik hozzánk, szóval nem kell olyan tragikusan gondolkodni.
júl. 28. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!