Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy kisgyerek ügyesen épít...

Ha egy kisgyerek ügyesen épít legóból magától dolgokat, akkor az mire utal, miben jó?

Figyelt kérdés

Milyen területen érdemesebb továbbfejleszteni őt ezek alapján?

7 éves és nagyon ügyesen épít legóból robotokat, bogarakat, bármit, ami eszébe jut.

Nekem pl. egyáltalán nem megy ez. De ő tényleg nagyon ügyes. Persze nem zseni, de szerintem ehhez van tehetsége. Csak nem tudom, hogyan tudná ezt kamatoztatni a későbbiekben.

júl. 24. 14:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az nem kimagasló kepesseg, ha egy 7 éves ügyesen legozik, a 6 éves ismeri az analóg órát, vagy az 5 éves olvas.
júl. 25. 17:39
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Az egész a mértéktől függ, hogy mennyire.. “ügyesen legózik”, én ezt pl nagyon részletes, útmutatóból is önállóan dolgozni képes, esetleg mechanikai trükköket is alkalmazó gyerekre mondanám. Lehet anyuka örül, hogy a gyerek rovara valamennyire hasonlít, hat lába van.. láttam már ilyet, hogy istenítik az általánosra, mert nekik ez is nagy szó.

A 10essel értek egyet, a legtöbben irigyek, mert tehetségesnek kevesen születnek. Amúgy az öt évesen olvasni tudás akkor nagy szó, ha magától tanulta és szinte folyékonyan megy.. meg ugye az éppen ötödik szülinapot ünneplő, meg a majdnem 6 éves is 5 éves..

Nem feltétlen zseninek, de átlag felettinek is tök jó lenni egyébként, nem kellene lenyomni őket akkor sem, ha nem feltétlen marad ez az “előnyük” élethosszig.

6 évesen is mennyire ismeri? A legtöbb 3-4es küzd vele, ilyen feladatok a legnehezebbek a matekversenyeken is, hogy x perc telik el, x időnként ez van, akkor mennyivel hamarabb.. de ha felismeri, hogy fél hét van, az tényleg nem teljesítmény 6 évesen.

Minden a részletektől függ.

júl. 26. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!