Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 éves fiam egyre többet...

7 éves fiam egyre többet használ csúnya szavakat, hogy lehetne erről leszoktatni?

Figyelt kérdés

Ma este már azt találtam ki hogy 10x le kell írnia amit mondott.

De igazából nem tudom mi lenne hatásos. Nem beszélünk előtte így, néha kicsúszik persze de nem nonstop

2024. júl. 4. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Jó ötlet, de azt írja le, amit mondott! Ne az rögzüljön.

Hanem ilyesmit hogy "nem beszélek csúnyán".

Ha van zsebpénze, akkor legyen egy gyűjtö persely, amibe bele kell dobnia a saját pénzéből X összeget, ahányszor csúnya szót mond.

Vagy csináljon 10 fekvőtámaszt, felugrást.

Esetleg "feketepontot" kapjon (feljegyzetelitek valahova) és ha 10 db összegyűlt, valami bünti lest pl. nem nézhet tv, nem mentek kirándulni, neki kell felporszívóznia, ilyesmik.

És persze meg kell vele beszélni, hogy ez miért is csúnya, és hogy ettől ti szomorúak lesztek, és wlőre letisztázni, hogy ha így beszél, ez és ez lesz a következménye.

2024. júl. 4. 23:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
*NE azt írja le amit mondott - bocsánat, elírtam!
2024. júl. 4. 23:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elozovel,buntibol meg fogja tanulni, es ez olyan dolog amit most jobb ha a gyerek elhagy, kesobb mar nem lehet leszoktatni ha raszokik
2024. júl. 4. 23:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Igaz is. Köszi
2024. júl. 4. 23:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Te azt írattad le vele 10x ami csúnyát mondott? Mert akkor egy igazi b. arom vagy. Ne haragudj meg de tényleg az vagy.
2024. júl. 5. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!