Hány éves kortól hagynád nyáron nagyszülőknél 1-2 hétre a gyereked?
9, illetve 7 évesek a gyerekek. Idén fognak először a nagyinál nyaralni szülők nélkül.
Én 3 évesen kezdtem a nagyszüleimnél nyaralni. 2 hetet töltöttem náluk. Imádtam.
A nagyobbik 4 évesen maradt 1x 2 éjszakát, és egyszer 3 éjszakát. Most 5 éves, most is csak 3-4 éjszaka a terv. Messze laknak a szüleim, és a gyereknek is nagyon hamar honvágya lesz.
Másik mamához nem is akar menni, de nem is engednénk, mert még messzebb lakik, és az egészségügyi állapota sem engedi ezt már meg. (Ezek nem lennének, engednénk hozzá is, jó a kapcsolatunk.)
Viszont a kisebb gyerek most 4 éves, őt még nem tudjuk otthagyni. Annyira ragaszkodik hozzánk, hogy sír, ha csak felhozzuk a témát, pedig amúgy szereti a nagyszülőket.
Az 1 hét még messze van, úgy érzem. Esetleg ha iskolás lesz.
Kicsivel lesz egy fölött, amikor anyámmal marad 12 napra, de valószínűleg úgy lesz, hogy ő jön majd hozzánk, így nem lesz környezetváltozás, és tudja etetni a macskákat is. Mi meg elutazunk addig. Kicsit nehéz a szívem, de nagyon életrevaló, nem viseli meg ha elválunk, simán maradt már nagyszülőkkel akár másfél napra is, az apja meg rendszeresen dolgozik külföldön, aztán sose felejtette el.
(Szívesen vinném őt is, de ez szervezett túra lesz, és 14 éven alul nem ajánlott a helyszín)
Ennyi időre szerintem soha nem voltak.
A legnagyobb 3 hónapos volt, mikor egy éjszakára maradt anyámmal (céges bulira mentem az exemmel másik városba.)
Utána max hétvégekre maradt vele, később az exem nagymamájával is.
(Az anyjával valahogy nem, max pár órára.)
A kisebbek is csak hétvégékre olyan másféléves koruktól anyámmal, vagy anyósommal.
Talán akkor volt több napot a középső meg a nagy anyámnál, mikor a 3. született, mert amíg kórházban voltunk (hazajövetel után vissza kerültünk), így egyszerűbb volt, legalább nyaraltak.
Jelenleg 19 hónapos a fiam. Valószínűleg nem lesz ilyen sosem. Anyósomék nem is vállalnák a koruk miatt 1 éjszakára sem.
Anyámék is szerintem max 1-2 éjszakára, azt is leghamarabb ovis korában, ha ő is akarja.
Engem csak anyai nagyszülőkhöz engedtek el, de még 9-10 évesen is nehezen voltam el 1-1 hetet. Mindennap ment a sírás a telefonba. Egyszer voltam nyári táborba, ott is. Persze sosem jöttek értem.
Megfogadtam, ha a fiam így lenne, mennék érte. Nem erőltetném. De alapvetően szerencsére nyitott gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!