Mennyi időt tölt a nagyszülőknél az 1-2 éves gyereked?
Az én egy éves gyerekem havonta 1-2 szombatot, de én is ott vagyok, nem egyedül van. Betegen itthon van.
A 2 éves és 1 éves unokahúgaim minden hétvégén ott vannak, szülők nélkül. Ott is alszanak. Betegen is szoktak ott lenni.
Előfordult már ott alvás, 2-3 napra, mikor pl. lakás festettünk.
Ha beteg, akkor anyás, és nem is akarunk fertőzni, max. átjönnek meglátogatni, mikor már jobban van.
Én is, a férjem is úgy nőttünk fel, hogy a nagyszülők, dédszülők az életünk, mindennapjaink részei voltak, mehettünk akármikor, hívhattuk őket bármivel. Sőt, én 4 évesen már tudtam, hogy az otthoni telefonon melyik gombokat kell nyomkodni, hogy mamáékat hívjam.
Nagyon jó emlékeink vannak velük, én nyaranta mindig a nagyszüleimmel voltam, vagy lent a nyaralójukban, vagy az Adrián hajóztunk. Imádtam.
Szerettük volna, ha a gyerekünknek is megadatik ez, szerencsére még az összes nagyszülőm is él, így bőven van, kik körbeugrálják. :)
1,5 éves, most júniusban aludt ott először anyukáméknál nélkülünk, de úgy már volt ott fél-egy napokat, hogy egyedül. Ottalvás először volt, elsőre egy éjszaka, utána következő héten kettő. Nyaralni mentünk a férjemmel június végén, kettesben és arra "edzettünk". Semmi baj nem volt, aludt ugyanúgy, mint itthon, bár anyukámék ismerik a rutinját, a kis szokásait, így nagy változás nem érte.
Anyukámmal, anyósommal hetente átlag 2x találkozunk, néha csak egy kávé, fagyi erejéig, máskor félnapot együtt vagyunk, császkálunk, programozunk. A többiekkel igyekszünk hetente találkozni, akár úgy, hogy hétköznap eljönnek, mert a nagyim pl. sütött sütit, akár úgy, hogy hétvégén mi megyünk hozzájuk.
Beteg szerencsére nem szokott lenni nagyon komolyan, lázas egyszer volt. Olyankor is eljöttek a szüleim, beteglátogatóba, de alapjáraton igyekeztem itthon tartani, hogy hamarabb gyógyuljon.
Októberben lesz 2 a kislanyom. Anyósommal viszonylag sokat van. Egy hónapban egyszer megyek körmöshöz, az 2 óra, illetve fodrász 6 hetente, az 2-3 óra. Olyankor ő vigyáz ra. Illetve at szoktunk menni hozzá délelőtt és ott vagyunk nála késő délutánig , 2 héten 1-2 alkalommal. Esetleg ha együtt megyünk vásárolni a férjemmel, akkor is nála szokott lenni.
Aludni még sosem aludt ott. Ha beteg, akkor itthon van velem.
Tekintve hogy a mama vigyázott rá míg dolgozom, ezért majdnem minden nap. Most a kistesóval vagyok itthon, így szinte naponta vagyunk náluk, mert az előző gyes időszak alatt rémes volt a magány, így besegítek az otthoni háztartásba, ő pedig a gyerekek ellátásába.
Betegen is vigyázott rá, ez a lényege, hogy az intézményekre jellemző betegséges csikicsukit elkerüljük. Nyilván egy kórház vagy ilyesmi az én reszortom (volt benne részem), de egy lázas gyereket is otthagyok, hiszen folyamatosan tartja velem a kapcsolatot, a gyerek meg tökéletesen elfogadja.
Először 10 hónapos volt amikor ott aludt, azt bántam hogy nem előbb. Tök jól ment és megy minden azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!